Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mielőtt megtekintenénk Csank János és Koszta Péter mérkőzés utáni értékelését nézzük meg milyen eredmények születtek az NB3 Keleti csoportjának 27. fordulójában vasárnap megrendezésre került mérkőzésein:

-Az MTK II. hazai pályán ikszelt a Tállya ellen
-A DVTK nem tudhat sikeres hétvégét maga mögött, hiszen NB1-es keretük mellett a tartalékcsapat is kikapott, ők Jászberényből tértek haza pont nélkül 🙁

A forduló további eredményei:

Füzesgyarmati SK – Balassagyarmati VSE 3:0
Cigánd SE – Tiszafüredi VSE 2:0
Putnok FC -Gyöngyösi AK 1:0
Nyírbátori FC- ESMTK 0:0
Monori SE – DEAC 3:0

csank_11-e1461652207371

Szurkolói szempontból idegfeszítő mérkőzésnek lehettünk szemtanúi, de gondolom a kispadról se lehetett egyszerű. Végig az NB3 színvonalához abszolút méltó találkozó volt, ahol nem gondoltuk volna, hogy egy gól fog dönteni. Hogyan értékelné a mérkőzést?

CSANK JÁNOS: Ha a mi szemszögünkből nézem, én is úgy látom, hogy most játszottuk a legjobban. Az elmúlt hét meccs mindegy is milyen eredményeket hozott, most mutatta a csapat a legjobb játékot, ezért sajnálom is, hogy legalább egy pontot nem szereztünk. Rendszeresen látom a Putnokot, mindig jól játszanak, jól felkészített, keményen, agresszíven játszó csapat, de helyenként túl tudtuk őket játszani. Ebben a szituációban viszont nem csak ez volt a döntő, hanem az is hogy tudtunk helyzeteket csinálni, az hogy kihagytuk, az részben annak is tudható be, hogy a csatárom orra eltört a múlt szombaton, de azért beküldtem, nyilván féltem, hogy megsérül azért. Laurinyecz sem játszhat még, pedig ő ott van a góllövő lista hatodik helyén, annak ellenére is hogy tavasszal nem játszott, ha ő van akkor 6-8 gólt lőtt volna ebben a szezonban is  és most is előbb-utóbb betalált volna és sok ezen múlt az utolsó passzokon, hogy belerúgtuk a kapusba és hiába kérem nem merte keresztbe passzolni ó, rossz döntéseket hoztunk. De egy végig nyílt, nagyon jó meccs volt, benne volt az is, hogy még mi is kaphatunk gólt, hiszen én is úgy cseréltem, magas ember már nem volt a pályán, védekező középpályásom is már csak egy volt, de ő is inkább támadó, így féltem, hogy a Putnok lekontráz, de a két belsővédőm NB2-es szinten védekezett ez lehetővé tette, hogy ennyire bátran támadjunk. De hiába voltak helyzeteink, ezeket nem tudtuk értékesíteni, nem jogos szerintem, hogy kikaptunk, voltak vitatható szituációk itt is ott is, ezzel nem foglalkozom, a játékvezető vezet, én meg edző vagyok. 

Hogyan sikerült megteremteni azt az összhangot, hogy egyszerre nagyon szervezetten tudott védekezni a csapat és felvállalta a támadójátékot is ?

CSANK JÁNOS: Ez az edzések és az összeállítás kérdése is. Most úgy alakult, hogy csak olyanok játszottak, akik erre képesek. Bár kevesen vagyunk, de ebben az összetételben ezt meg tudtuk oldani.

Egy kis szomorúság azért van, hogy a hét meccses veretlenségi sorozat megbomlott?

CSANK JÁNOS: Igen-igen, sajnálom a csapatot és magamat is, de én biztos voltam ebben, hiszen nem vagyok ilyen hosszú sorozatos, nincs hozzá szerencsém, mert ez most szerencse kérdése volt. De nem szoktam ezzel foglalkozni.

Mivel Csank úr közel lakik Putnokhoz, így láthatta hogyan alakult ez a mi kis stadionunk. Hogyan vélekedik az átalakulásról?

CSANK JÁNOS: Jó lett, én azért a másik oldalon is húztam volna egy kis lelátót, ha más nem tetőt felé, hogy kicsit hangulatosabb legyen, de Várady Béla nevéhez ez ígyis igazán méltó, örülök, hogy nem Múcsonyba kell járnom Putnok meccset néznem, nagy eredmény ez egész Borsodnak.

Koszta Péter 4

KOSZTA PÉTER: Röviden el is mondtad a lényegét, Gyöngyösnek is meg voltak a lehetőségei, nekünk is voltak még 1:0 után, hogy be tudjuk biztosítani a győzelmet. Voltak a meccsnek fordulópontjai, az elején elhibáztak helyzeteket még 0:0-nál, utána mi berúgtuk a helyzetünket. Ezelőtt volt egy elég érdekes szituáció, amikor a kiugró emberünk egyedül vitte a kapusra a labdát és fellökték, ekkor szabadrúgást kaptunk nem pedig piros lapot az ellenfél játékosa. Ez utóbbi nekem kicsit érhetetlen volt, hiszen utolsó ember volt, gólhelyzetben kitörő játékos ellen elkövettet szabálytalanság volt , de ezután vezetést szereztünk és úgy mentünk be félidőben, ez azért megnyugtatta a csapatot. A második félidőben a Gyöngyös  kihasznált két védekezési hibánkat, amiből gólhelyzetbe kerültek, de ott szerencsére mindkét esetben védett Balázs. Ezután nekünk is volt két nagy ziccerünk, amit nem tudtunk befejezni, ezek kimaradtak. De végülis 1:0-ra nyertünk egy “ki-ki mérkőzésen”.Nekünk fontos volt, hogy győzzünk, az iksznek nem sok értelme lett volna , a Gyöngyösnek talán jobb lett volna, hiszen az x idegenben mindig jó eredménynek mondható. Mi mindenképpen nyerni akartunk, hiszen jövőhéten megyünk Tiszafüredre aztán szabadnaposak leszünk, mi még nem voltunk szabadnaposak, így kicsit csalóka is a tabella. Azt kell mondjam még mindig nem játszottunk nagyon jól, periódusokban játszunk jól, az első 20 perc gyengébb volt utána volt egy jó periódusunk, az első félidő második felét abszolút uraltuk, aztán a második félidőre kialakult ez a “ki-ki” helyzet. A Gyöngyös is kockáztatott, nekünk is meg voltak a lehetőségeink . Mióta Csank János az edző, a Gyöngyös is jobban szerepel, sokkal stabilabb.

Számítottál ilyen nehéz mérkőzésre?

KOSZTA PÉTER: Igen, láttam őket játszani és az utolsó öt meccsükből négy győzelem egy döntetlen azért nem véletlen. Néztem meccseiket videón is, próbálgattam kielemezni a pontrúgásaikat , mert tudtam, hogy abban biztos veszélyesek lesznek. Azt is tudtam, hogy gond lesz ha rosszul passzoljuk fel és kijönnek mélységből, hiszen elég mélyen védekeznek, gondoltam, hogy akkor nem lehet labdát veszíteni. Mondtam, hogy a széleken kell őket bontani, mert ott lesznek lehetőségeink, be is jött egy pár. Előrejátékban most a Gyöngyös többet mutatott, mint amit az előző meccseken láttam, jobban játszottak, a támadójátékuk erősebb volt.

 

Válasz írása