Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

FEHÉR BALÁZS: MINDENKI KITETTE A LELKÉT A PÁLYÁRA

JÓL TELJESÍTETT ELSŐ MECCSÉN A PUTNOKI LEGÉNYSÉG
Pontszerzéssel indult a szezon a Putnok labdarúgói és bő egy hónapja kinevezett új edzője, Fehér Balázs számára. A nyár folyamán jól erősítő, a tabella első helyét megcélzó Balassagyarmat otthonában kezdtük meg szereplésünket és szervezett, taktikus futballal, végig nagyon egységesen játszva sikerült egy pontot elhoznunk a nógrádi gárdától.
Közvetlenül a mérkőzést követően egy-egy bővebb interjút sikerült készítenünk a két csapat edzőjével.

Nagy Tibor BSE

A Balassagyarmat és a Putnok egymással kezdte a tavaszi idényt és most ismét a bajnokság nyitó fordulójában találkozott egymással a két csapat. Az utolsó mérkőzés nagyon szoros eredményt hozott és ez a mai meccs is összességében kiegyenlített volt. Az látszik, hogy a Balassagyarmat nagyon jól erősített a nyáron, ahonnan nem sok csapat fog tudni pontot elvinni… A Putnoknak viszont ez sikerült… Hogyan értékelné a mai találkozót?
NAGY TIBOR: Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést. Sikerült beszorítani a Putnokot a kapuja elé. Volt egy-két lehetőségünk, amivel nem éltünk és ugye ebből szépen átmentünk egy „pánik futballba”. Kapkodtunk, nem járattuk meg a labdát, nem kerestük meg a lehetőségeket és hozzá kell tenni, hogy a Putnok nagyon jól visszaállt és abból nagyon jó kontrákat vezetett. Tudtuk, hogy kontrázni fognak, de ennél azért fegyelmezettebben kell játszani egy-két embernek.
Több, igazán jó képességű játékost igazolt a Balassagyarmat az elmúlt időszakban, akik képesek lehetnek eldönteni egy-egy mérkőzést. Mennyire tükröződött vissza az ő beilleszkedésük illetve jó teljesítményük ezen a mai mérkőzésen?
NAGY TIBOR: Ez egy összetett dolog, rájuk külön ezt lebontani nem nagyon lehet. Inkább még egyszer azt mondom, hogy nagyon-nagy probléma volt, hogy amit elkezdtünk az elején játszani az első 20 percben, azt teljesen elvesztettük és átmentünk egy ilyen kapkodós, ami az eszembe jut azt játszom futballba. S amikor labdát szereztünk, akkor nagyon lassan jöttünk át támadásba és ezáltal mindig hagytuk, hogy a Putnok visszaálljon, ők pedig 9 emberrel szépen visszaálltak. A Patakit hagyták fönt egyedül és beálltak 25-30 méterre a kapujuktól. Ezt a védekezést csak kreatív játékosokkal lehet megbontani és gyors játékosokkal. Ez sajnos ma nem volt meg nekünk.
A felkészülési időszak eredményeiből nem lehet messzemenőleges következtetéseket levonni, de a Putnok FC e tekintetben kicsit várakozáson alul teljesített. Nyilván készültek a Putnok együtteséből a mai meccs előtt. Az edzőmérkőzéseken nyújtottakhoz képest volt-e olyan eleme a putnoki csapat játékának, amit esetleg nem várt a részükről?
NAGY TIBOR: Tudtuk, hogy ez lesz amit játszottak. Ami meglepett az inkább az, hogy amit láttam videókat, azon mindig megpróbálták kihozni a labdát, most meg jellemzően inkább az volt, hogy mélységi-hosszú indításokkal a védők mögé beívelgették vagy a Patakira fölívelték a labdát és abból próbáltak kontrázni. Ez volt, ami más volt a többihez képest, de erre is fel kell készülni.
Mennyire tartja reálisnak és mennyire örül ennek a mai eredménynek?
NAGY TIBOR: Úgy gondolom, hogy ez egy reális eredmény. Az első 20 perc kivételével, meg a második félidőben is amikor kijöttünk, benyomtuk az ellenfelet a kapuja elé, de inkább csak a szélről próbálkoztunk, voltak is jó beadások, de ezekre nem jól érkeztünk. Voltak ilyen kisebb lehetőségeink, de a végére az utolsó 10-15 percben fejben is, meg fizikálisan is elfáradtunk nagyon. Ahhoz nagyon sokat kell futni, hogy valaki egy beállt védelmet megbontson. Megpróbáltunk folyamatosan letámadni, de ez fölemésztette az energiánkat.
Várható volt ez, mert a múlt héten a Mezőkövesd nem jött át a fél pályán, mi pedig körülbelül 15 gólhelyzetet hagytunk ki. Ettől is féltem, hogy megint jön az, hogy lesz egy pár helyzetünk és azokat is kihagyjuk. Ez meg is történt. Tehát valamit változtatni kell vagy frissíteni kell, de monoton volt nagyon a játékunk.
Idén márciusban Katona Bence döntötte el Putnokon a 3 pont sorsát a két csapat között, de nyáron igazolt, most már gyarmati színekben futott ki a pályára és mondhatni nagyon jól játszott. Mit gondol az Ő mai játékáról?
NAGY TIBOR: Eldönthette volna a mai meccset is, mert ugye elhúzta a kapus mellett a labdát. Az üres kapuba ha ballal berúgja, akkor 1-0-ra vezetünk a 15. percben. Valami oknál fogva még vissza akarta venni az üres kapunál a jobb lábára a labdát. Mindegy, rossz döntést hozott ezzel.
Nagyon szépen köszönöm az interjút és további sikeres szereplést kívánok a csapatának!
NAGY TIBOR: Köszönjük szépen! Hasonló jókat kívánunk a Putnok csapatának! 

 Edzői plusz

Fehér Balázs edző

Bő 5 hetes felkészülés után eljött ez a nap is, amikor elkezdődött az előttünk álló maratoni bajnoki idény és életedben először bemutatkoztál egy NB III-as csapat vezetőedzőjeként. Gondolom, nagyon sok minden járt a fejedben az elmúlt hetekben, napokban és izgalommal vártad a bajnoki rajtot. Hogyan értékelnéd a mai meccset? Hogy élted meg a látottakat?
FEHÉR BALÁZS: Viszonylag rövid volt a felkészülés, mégis úgy gondolom, hogy ez az időszak, ami most előttünk van ez minden focistának kellemesebb, mikor már tétmeccseket játszunk folyamatosan és nem csak a monoton edzések vannak egymás után meg edzőmeccsek.
A mérkőzést úgy éltem meg, hogy nagyon izgatott voltam. J Már a meccs elején is és ez kitartott a mérkőzés végéig. Egy nagyon küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, de meglátásom szerint sokat köszönhetünk annak, hogy jól felkészültünk az ellenfélből. Azt kaptuk tőlük amire számítottunk. Az eredmény pedig szerintem teljesen igazságos. Talán több lehetőségük volt, de nagyobb helyzeteink nekünk voltak. Legalábbis a mérkőzés egyetlen igazán nagy helyzete rögtön az elején a mi nevünkhöz fűződik, ami sajnos kimaradt. Ettől függetlenül elégedettek lehetünk a megszerzett 1 ponttal.
Jól működött az a taktika, hogy nagyon zártan és szervezetten védekeztünk és abból kontrákkal próbáltunk előre jönni. Több olyan ellentámadást is vezettünk, amelyeknél lényegében létszámfölényt is sikerült kialakítani, de a befejezéseknél nem jött ki a lépés. Mi hiányzott, mi kellett volna ahhoz, hogy betaláljunk a hazai kapuba?
FEHÉR BALÁZS: A pontosság. Az hiányzott a legjobban. Az utolsó passzok jobbak kellettek volna, hogy legyenek. A befejezést egy kicsit eltotojáztuk, gyorsabban kellett volna lövéshez jutnunk, vagy lövéssel befejezni a lehetőségeket. Ez majd reméljük az idővel egyre jobban jönni fog és még élesebbek tudunk lenni a kapu előtt is.
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ez egy pozitív mérkőzés volt a részünkről. A minimum elvárást elértük, azzal, hogy 1 pontot szereztünk és erre már lehet alapozni a jövőben. A hozzáállással is elégedett vagyok és talán a játék is egy kis javulással még jobb lesz.
Kicsit nehezen alakult ki a csapat kerete. Még a héten is volt olyan érkező, aki gyakorlatilag egy hetet töltött a csapattal és ma már kezdőként játszott. Azt nem mondhatjuk, hogy már teljesen összeszokott lenne a csapat, de mintha ma mégis egységesebb lett volna, mint eddig bármikor?
FEHÉR BALÁZS: Igen, én is az utolsó pillanatig vacilláltam, hogy mi is legyen a végső összeállítás. Hál’ Istennek úgy gondolom, hogy viszonylag jól sült el. Ha már kitértél erre a játékosra, aki egy hete van velünk. Gubacsi Zoliról van szó. Én úgy gondolom, hogy ma is kiderült, hogy nagy erőssége lesz a csapatnak.
Az én véleményem az, hogy a felkészülés meg a felkészülési mérkőzés teljesen más, mint az éles meccs. Igazából itt derül ki mindenkiről, hogy milyen versenyző típus és ma mindenki bizonyította, hogy megvan benne az az alap amire lehet építeni. Mindenki kitette a lelkét a pályára és egymásért is, csapatként is küzdöttünk. Igen, ezt hiányoltuk a felkészülés alatt. De így hamar elfogjuk felejteni, hogyha ez hétről-hétre így fog sikerülni.
A hazaiak mesterét kicsit meglepte, hogy nem a földön hoztuk ki a labdát és nem ott vezettük a támadásokat, hanem sokszor nyúltunk a felívelés fegyveréhez. Ez így volt kitalálva, így tervezted vagy így hozta az élet?
FEHÉR BALÁZS: Igen, azt tudtuk, hogy az ő támadó szellemiségük kicsit más, arra számítottunk, hogy a védőinket folyamatosan le fogják támadni és ez így is történt. Ez okozta igazából annak a nehézségét, hogy a földön tudjuk kihozni a labdát. Nem készültünk konkrétan erre és nem is ez lesz a játékunk, de sajnos ma rákényszerültünk. Úgy gondolom, hogy viszonylag jól jöttünk ki belőle. Roli nagyon sokszor jól tartotta meg a labdát, jól felzárkóztunk hozzá és tudtunk veszélyes helyzeteket is kialakítani ezekből a szituációkból.
Gondolom a ma éjszakát nyugodtabban fogod tölteni, mint az előzőt?
FEHÉR BALÁZS: Igen, mindenképpen. Még ha időben hazaérünk akkor a feleségemmel megiszok 1 pohár pezsgőt a mi sikerünkre is, meg az Ő születésnapjára. Úgyhogy mindenképpen nyugodtabban fog telni, mint a szombat este is meg mondjuk mint az elmúlt pár hétben. Voltak kemény, álmatlan éjszakáim, de ez hozzátartozik ehhez a szakmához…
Köszönöm az interjút és gratulálok!
FEHÉR BALÁZS: Köszönjük! 🙂

DSC_0037

 

Válasz írása