Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – ZORAN KUNTICS: KÍVÁNOM A PUTNOKNAK, HOGY AZON AZ ÚTON FOLYTASSA, AMIRE A MAI MÉRKŐZÉSEN LÉPETT

Az NB3 Keleti csoportjának 14. fordulójában a Salgótarján otthonába utazott a Putnok FC. A mérkőzés végül döntetlennel zárult, a két csapat edzője természetesen a héten is értékelte a mérkőzést. Koszta Péter továbbra sincs maradéktanul megelégedve a csapattal, bár az elmúlt hetek mérkőzéseihez mérten megkérdőjelezhetetlen a játék javulása, miközben a Salgótarján mestere csak magára haragszik.

20891477_503372646678330_1226080661_n-510x510

Kép forrása: www.nogradifutball.hu

Előzetesen már csak a tabellára is pillantva a Salgótarján volt a mérkőzés esélyese, aztán a végén mégis úgy alakult, hogy a pontszerzésért kellett harcolni. Megvoltak a Salgótarján lehetőségei az első félidőben tizenegyest hagytak ki, a második játékrészben még több helyzetük volt, összességében hogyan értékelné ezt a mai találkozót?

ZORAN KUNTICS: Nagyjából pont azt a putnoki csapatot kaptam a pályán, amire számítottam és igazából én annyit hibáztam, hogy nem jól raktam össze a kezdőcsapatot, volt 1-2 olyan játékos, aki nem tudott ahhoz a játékhoz alkalmazkodni, amit a Putnok játszott. Az első félidőben jobb volt a Putnok viszont a második félidőben nyomás alatt tartottuk a csapatot, így reális ez az eredmény. Ha megnyertük volna a mérkőzést nem lenne megérdemelt, de ha a Putnok nyert volna szerintem az sem lett volna megérdemelt. Annak tükrében, hogy rosszul raktam össze a kezdőcsapatot én elégedett vagyok az eredménnyel. Nekünk még két meccsünk van idegenben a Monor és a Nyírbátor ellen, azok sem lesznek könnyű meccsek, ezért lett volna fontos ma megszerezni a három pontot.

A Putnok edzőjében biztos maradt hiányérzet viszont Önben maradt-e esetleg a csapat által nyújtott játékot illetően hiányérzet, illetve összességében elégedett-e ezzel a döntetlennel?

ZORAN KUNTICS: Összességében, ahogy játszottunk megérdemelt a döntetlen. Nyilvánvalóan van hiányérzetem, de elsősorban magamra vagyok mérges, hogy nem jól raktam össze a kezdőcsapatot, ha kicsit másként alakítom, akkor talán az eredmény is másként alakul. De fociban nincs ha, így kezdtünk, így jártunk, szereztünk egy pontot, örülünk, hogy nem kaptunk ki. Az elvesztett pontokat Nyírbátorban vagy Monoron mindenképp meg kell próbálnunk visszaszerezni.

Egy nagyon jó győzelmi sorozat volt most a Salgótarján mögött és három pontra feljöttek a Monor mögé, lehet hogy a mai mérkőzésen érezhető volt egyfajta nyomás is, hogy ne maradjon le a csapat. Talán foglalkoztak a játékosok kicsit a tabellával is?

ZORAN KUNTICS: Nem, itt klubon belül nincs olyan cél, hogy fel kell jutni, ezt itt senki nem mondta. Mi játszunk hétről-hétre, gyűjtjük a pontokat, hogy ez hányadik helyre lesz elég kiderül két meccs múlva, de nem hiszem, hogy a játékosok foglalkoztak volna ezzel. Eddig felszabadultan játszottunk, sok gólt rúgtunk, a támadófocit részesítettük előnyben, de a mai meccsen a Putnok ezt a támadó szellemű játékot megsemmisítette. Úgy gondolom ez a mai meccs súrolta az NB2-es szintet, rengeteg párharc volt, voltak szép cselek, a védelem stabil, agresszívak a középpályások. Nagyon jó véleményem van a putnoki csapatról, engem meg is lepett, hogy az elmúlt három meccsen kikaptak, de előtte volt egy szép, négy meccses győzelmi sorozatuk. Kívánom a Putnoknak, hogy azon az úton folytassa, amire a mai mérkőzésen lépett, nekem tetszett, amit ma tőlük láttam.

Koszta Péter2

Előzetesen lehet több szurkoló aláírt volna egy döntetlent a második helyezett otthonában, de így a 88. percben kapott egyenlítő találttal maradt bennünk egy kis hiányérzet vagy rossz érzés. Hogyan értékelnéd ezt a mai meccset?

KOSZTA PÉTER: Szerintem nagyon sokat tettünk a győzelemért, az utóbbi időben most játszottunk a legjobban, ezt a fajta hozzáállást talán a Diósgyőr ellen láttam utoljára a csapatnál. Minden labdáért megharcoltunk, nagyon szép támadásokat vezettünk. Az első félidőt három góllal kellett volna vezetnünk szerintem, azt leszámítva hogy egy tizenegyest kihagytak. A második félidőben egy ilyen ki-ki meccs alakult ki, tudtuk hogy sokat fognak kockáztatni, de az első félidőben egy, a másodikban pedig két olyan meccslabdánk volt, amivel meccset nyerhettünk volna, de a sors megint minket büntetett meg, hogy egy ilyen 17 méterről ellőtt lövéssel meg tudtak egy pontot menteni magunknak.

A tabellán elfoglalt helyezéséből kiindulva talán jobb játékot vártunk volna a Salgótarjántól. Te hogy látod a Putnok jó játékának volt köszönhető, hogy nem tudtak kibontakozni vagy most nekik volt rossz napjuk?

KOSZTA PÉTER: Nem ízlett nekik a játék, amit mi választottunk, nem voltak nagy területeik, a gyors csatáraikat és a szélét nem tudták kihasználni, mert a bal oldaluk és a csatáruk elég erős sebességgel rendelkezik és ezeket nem tudták úgy kihasználni, mert le voltak zárva a területek, nem volt indításra nagy lehetőségük, tudtuk, hogy ebben jók. Azt szokták mondani, hogy mindenki annyit játszik amennyit engednek neki, azt kell mondjam, hogy annak ellenére hogy jobbak voltunk most nem tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést, de ez sajnos nem érdem kérdése.

Nyilván most frissek az élmények lehet egy nap múlva értékesebbnek tűnik ez az egy pont most mégis elégedettek lehetünk vagy mit gondolsz erről az egy pontról?

KOSZTA PÉTER: Nekem soha nem fog értékesnek tűnni, egy nap múlva sem és két hét múlva sem, ugyanis ha mondjuk kidolgoztak volna tíz ziccert és kihagyják és a 88. percben betalálnak azt mondom rendben van. A Gyöngyös ellen is nyilatkoztam, teljesen megérdemelt, sőt ránk nézve volt hízelgő, hogy csak eggyel kaptunk ki, most úgy gondolom a fordítottja igaz, most a Salgótarján örülhet ennek az egy pontnak. Mondhatják, hogy tizenegyest hibáztak az igaz, de az első félidőben szinte egy támadásuk sem volt ami a kapunkig eljutott, nekünk meg tiszta helyzeteink voltak, sőt a másodikban is csak minden mindegy alapon jöttek. Megvoltak a sanszaink a sima győzelemre, tanulni kell belőle, a játék okot ad a bizakodásra kicsit, mert az utóbbi három meccs nem úgy sikerült ahogy elvártuk. Mondjuk azt hozzáteszem ha azokon a meccseken ilyen játékot nyújtottunk volna 100%, hogy megnyerjük mind a hármat. Minden hétvége más és más, viszont azt nem értem, hogy az az alapvető küzdés, ami hozzátartozik a focihoz, ez a hozzáállás ami eddig hiányzott, a korábbi meccseinken hol volt? Nagyon sokat beszéltek erről egymás közt a fiúk és velem is.
Egy pont, az egy pont, szokták mondani hogy idegenben jó az X, de nekem ez most kicsit fájó, főleg ilyen semmi helyzetből. Egy jól eltalált lövés volt, amit szerintem a védők becsúszva, blokkolva háríthattak is volna. De “ha” nincs, így nagyon rossz a szájíz, hogy otthagytunk két pontot.

Válasz írása