Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – TÖRÖK JÁNOS: EGY JÓ ERŐKBŐL ÁLLÓ PUTNOKKAL VETTÜK FEL A VERSENYT

A szezonbeli második hazai győzelmét könyvelhette el a Putnok, továbbra is nyeretlen maradt és negyedszer kapott ki vendégként a Gyöngyös az NB3-as bajnokság 13. fordulójában. Habár az egész mérkőzést a Putnok FC játékosai uralták, a hajrában akár az egyenlítés is összejöhetett volna a hevesieknek. Többek között erről is szó esett mindkét vezetőedzővel a mérkőzés utáni interjúkban…

Török János Gy

A Gyöngyös nem könnyű helyzetben érkezett a mai mérkőzésre hiszen nagyon sok a sérült a csapatnál, viszont a mai napon lehetőséghez jutó játékosok szívüket-lelküket beletették a játékba, ennek ellenére is kétgólos vereség lett a vége. Hogyan értékelné a látottakat? Mennyire elégedett a csapata teljesítményével?

TÖRÖK JÁNOS: Igen, egy jó erőkből álló Putnokkal vettük fel a versenyt, ők meg vannak létszámban is, játéktudásban is, sajnos mi nagyon karcsúak vagyunk. Az az igazság, hogy így is felvettük velük a versenyt játékban hiába hogy nagyon jó játékosok vannak itt. Azt a két egyéni szarvashibát amit mi elkövettünk az első félidőben ilyen szinten nem lehet csinálni. Sajnos ezeket a hibákat az ellenfelek hétről-hétre kihasználják és mi mint most is bebizonyosodott a kapu torkából sem bírunk gólt rúgni.

A második félidőre nagyon kezdeményezően lépett fel a Gyöngyös, az első percekben gyakorlatilag már kisebb helyzetekben is megmutatkozott mindez. Mi változott a második félidőre a csapatot illetően?

TÖRÖK JÁNOS: Az az igazság, hogy az első félidőben sem voltunk annyira rosszak, de két ilyen hiba a csapatot visszaveti. Az első hogy a kapusunk mellényúl, a második hogy elcsúszik a hátvédünk. A második félidőben már nem követtünk el ilyen hibákat, ezért fel is jöttünk, próbáltunk passzolni, játszani. Az elsőben is próbáltunk, de mégsem jött ez össze, a másodikban már jobban játszottunk, lejött a teher a csapat válláról, hogy már lehet elvesztettük a mérkőzést. A szünetben mondtam hogy az a 2:0 a legrosszabb eredmény az ellenfélnek, ha rúgsz egy gólt abból belelkesedsz, amiből rúghatsz még egyet és még ikszre is tudod hozni a mérkőzést. De sajnos ott még a Laurinyecznek volt az az óriási helyzete öt méterről mellé rúgta, ha azt berúgja talán-talán még akármi is lehetett volna.

Mi volt a probléma ezeknél a hajrában kimaradt helyzeteknél? Az Ákosnak ezenkívül is volt még helyzete, illetve a végén Niedermüller Ákos és Dávid Róbert is rúghattak volna gólt. Mi volt a hiba?

TÖRÖK JÁNOS: Mindenféleképpen a koncentráció. A Laurinyecz elég sérülékeny, egy héten egyszer-kétszer edz mert mindig rá kell pihennie a mérkőzésre és mindig azt mondják hogy a góllövést gyakorolni kell, ha hétközben edzésen tudsz gólt rúgni akkor hétvégén meccsen is tudsz, de ha ilyen keveset edz az ember abból jó nem sül ki, hiába hogy egy jó képességű játékos.

Koszta Péter2

Kimondva-kimondatlanul is ez egy kötelező győzelem volt számunkra a mai napon, ráadásul a hazai pályán nyújtott teljesítményünkkel is vannak restanciáink, ebből is sikerült valamit visszahozni. Mennyire vagy elégedett a mérkőzés összképével?

KOSZTA PÉTER: Az első félidőben maximálisan a helyzet kihasználástól eltekintve, a másodikkal pedig semennyire, körülbelül ez a véleményem. Ilyen második félidőt nem lehet játszani, flegmán megint szórakozva, nem akarunk visszavédekezni, túlvariáljuk,  ötven méter hosszúak vagyunk, nem is értem mi járhat a fejünkben. Ha a végén kettőt rúg a Gyöngyös akkor most arról beszélnénk hogy ezt a meccset hogy sikerült lehoznunk ikszre. Örülni kell a győzelemnek, de tanulni kell a hibáinkból, csináltunk már sok hülyeséget  ebben az évben… Hogy miért kellett feltámasztanunk a Gyöngyöst nem értem. Az a legnagyobb szerencsénk hogy ezt behoztuk, ha reálisan értékelünk a Gyöngyös nem rúgott kapura, 90 perc alatt két ziccerük volt a végén, egyikből sem sikerült kapura rúgni, de nagyobb felelősség kell elől, az első félidőben 5:0-ra kellett volna vezetnünk és akkor nincs miről beszélni.

Mindig hatással van a csapat játékára hogy az ellenfél hogy játszik, a Gyöngyöst mennyire érezted erősnek, illetve olyannak, aki komoly akadályt tud gördíteni a győzelmünk elé?

KOSZTA PÉTER: Nem tartom rossz csapatnak a Gyöngyöst, az utolsó eredményeik már nem rosszak. Egy masszív csapat, több játékosuk akadémián nevelkedett, akik a képzést megkapták és szerintem erőnlétileg is rendben vannak. Ráadásul egy védekezni tudó csapat, akiknek a két szélen a sebesség is rendben van és elől is két gólveszélyes játékosuk van. Tudtam hogy nem lesz ez olyan könnyű, ennek ellenére az első félidőben nagyon lefociztuk őket, ott 4-5 góllal kellett volna vezetnünk, de sajnos nem lett annyi.
A második félidő pedig nem az én elvárásaim szerint alakult, nem is a játékkal volt  a legnagyobb gondom, hanem túl lazára vesszük mi ezt a dolgot, nem hisszük hogy mi gólt kaphatunk, nem is igazán értem. Én amikor játszottam mindig féltem hogy az ellenfél bármikor találhat egy gólt és akkor 2:1, aztán kezdj el remegni hogy a felívelt labdákból egy lecsorog, amit középre fejelnek és bármikor benne van hogy gólt kaphatsz. Tanulnunk kell belőle, sokkal masszívabban kell játszani, 2:0 után az ellenfélnek azt kell éreznie hogy esélye sincs a gólszerzésre, ehelyett mi odaadogattuk nekik a labdát. A második félidő első 10 percében háromszor odapasszoltuk középre nekik a labdát. Az  a lényeg hogy hoztuk ezt a meccset és közelítünk az élbolyhoz, még van 3 meccs, abból két hazai, azokat be kell húzni és a végére egy jó teljesítmény alakul majd ebből ki az elég rossz hazai mérleg ellenére is.

Válasz írása