Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – SCHINDLER SZABOLCS: “EGY JÓ CSAPAT ELLEN JÁTSZOTTUNK…”

Mindenki számára ismert, hogy a Magyar Kupa 7. fordulójában tegnap játszott csapatunk az NBII-ben szereplő Dorogi FC együttesével. Sajnos a vendégek 3-1 arányú győzelmet arattak a Múcsonyban megrendezett találkozón, s ezzel ők kvalifikálták magukat a következő körben. Tegnap este meg is tartották a legjobb 16 közé jutásért folyó párharcok sorsolását, mely során a Dorog egy újabb NBIII-as, ráadásul Keleti csoportos csapatot kapott, a Cigánd gárdáját.
Nekünk az idei kupasorozat záróakkordjaként egy feladatunk maradt, mint közzétesszük a tegnapi mérkőzés utáni edzői értékeléseket.

Schindler SzabolcsJ

Egy igazi kupa hangulatú, sportszerű mérkőzést játszott egymással a Putnok és a Dorog a mai napon. Az egy osztállyal feljebb játszó Dorognak azért  megmutatkozott a tudása, játékereje, hiszen rengeteg helyzetet dolgoztak ki, melyekből hármat értékesítve legyőzték a Putnokot. Hogyan értékelné a mérkőzést?

SCHINDLER SZABOLCS: Először is az a véleményem, hogy egy jó csapat ellen játszottunk, akik futballozni akartak. Ez nagyon pozitív számomra, mert egy játszó csapat ellen játszottunk. Én úgy gondolom, hogy a második félidő volt a kupameccs, az első játékrészben úgy gondolom a támadótérfélen érződött az osztálykülönbség, a második félidő pedig egy olyan kupameccs volt, amire a nézőknek szükségük van. Volt sok minden, volt hazai gól is, de igazság szerint összességében az a véleményem, hogy a mérkőzés egészét, a 90 percet tekintve megérdemeltük a győzelmet.

A második félidőre nagyon feljött a Putnok, több támadást vezettek, ziccereket dolgoztak ki, gólt rúgtak, eltalálták a kapufát is. Mi volt a probléma a Dorognál, kicsit talán megijedt a játékosai vagy mi történt?

SCHINDLER SZABOLCS: Nem is azt mondom, hogy megijedt a csapat, hanem inkább az, hogy a hazaiak többet mertek kockáztatni támadásban, bátran felvállalták a támadójátékot, mi viszont kicsit mélyebben védekeztünk, amiben sajnos az benne van, hogy az ellenfél gólt tud rúgni. Kicsit feljebb kellett volna védekeznünk. Igaz, hogy az első félidőben rengeteg helyzetünk volt, a másodikban már kevesebb, igazán a végén a kiállítás után voltak még lehetőségeink.

Mennyire elégedett csapata mai teljesítményével? Okoz Önben hiányérzetet az, hogy valóban rengeteg helyzetet dolgozott ki a Dorog, de ezek nagy része kihasználatlan maradt, ami esetleg a következő körben egy magasabban jegyzett csapat ellen akár meg is bosszulhatja magát?

SCHINDLER SZABOLCS: Az az igazság, hogy egy edző soha nem lehet elégedett, a másik pedig az, hogy tudtuk, hogy egy jó csapat ellen játszunk és az volt a minimális elvárás hogy továbbjussunk. Én amikor korábban a Honvéddal nyertem Magyar Kupát akkor nyögvenyelősen nyertünk egy-egy góllal a kiscsapatok ellen, tehát nem NB3-as, hanem Megye I-es csapatok ellen is. Azt is jól tudom, hogy a kupában mindenki felszívja magát, tehát soha nincs könnyű mérkőzés. A mai sem volt könnyű. Igaz voltak lehetőségeink, ez azért pozitív mert a csapat nem védekezni jött, hanem támadni. Természetesen tudjuk hogy NB3-as a Putnok, de szerintem ebben az osztályban ez egy nagyon stabil csapat, egy jó csapat ellen játszottunk.


Koszta Péter J

Az első félidőben egyértelműen a Dorog irányította a játékot, rengeteg helyzetet dolgoztak ki, két gólt rúgtak, a másodikban viszont annyira magára talált a Putnok, hogy a helyzetek alapján akár meg is fordíthatta volna a mérkőzést. Mit gondolsz erről? Hogyan értékelnéd a találkozót?

KOSZTA PÉTER: Igen, nem tudom ezt most hová tenni, hogy miért nem megy az első félidőkben, mert a hétvégi bajnokin is ez volt az ESMTK ellen, ahol az első 20-25 percünk valami katasztrófa volt, most sem volt jobb, de legalább volt egy óriási ziccerünk, amit 0:0-nál kihagytunk. Igaz, a Dorog az első félidőben jobban játszott és a négyből két helyzetet be is rúgtak, mi meg mellbe rúgtuk az üres kapuban fekvő kapust, meg utána még egyszer telibe rúgtuk, de inkább azt mondanám hogy bravúrral védett a kapusuk. Aztán 0:2-nél a félidőben volt egy kis beszélgetésünk, feltettem egy pár kérdést a fiúknak, hogy ki mit szeretne a futballtól vagy miért játszanak egy-egy mérkőzést, egyáltalán miért megyünk ki a pályára, félve nem lehet focizni.
A második félidő nem hiszem hogy ennek tudható be, de gondolom ők is érezték, hogy 0:2 az eredmény és mindent meg kell próbálni, egy kupameccsen meg kell adni magunknak az esélyt, hogy továbbjussunk. Én azt mondom, hogy meg is volt az esélyünk, mert kihagytuk az év ziccerét. Ettől nagyobb helyzetet nem tudok elképzelni, hogy kapussal szemben 5 méterről nem tudjuk berúgni. Aztán sikerünk szépítenünk egy szerencsés góllal, majd újra rúgtunk egy kapufát és azt kell, hogy mondjam, hogy legalább 7-8 tiszta gólszerzési lehetőségünk volt. A Dorognak az utolsó 5 percben volt két helyzete és a piros lap után befejelték a harmadik gólt, de szerintem a második félidőben sokkal jobbak voltunk. Nem tudunk mit csinálni, gratulálunk az ellenfelünknek.

Miben látod a mai vereség okát?

KOSZTA PÉTER: Sajnos látom a csapatban a problémákat, a védekezésünk még mindig nem az igazi, egyéni hibákat követünk el, amiket nem szabadna már ezen a szinten. Úgy mögénk ívelték a labdát, amit egyszerű védekezési formával ki lehetett volna védekezni. Csak az induló támadóval kellett volna menni a védőnek, sima egyszerű ívelés, nem is forgatások voltak, hogy átforgatnák vagy kibontanák a védekezésünket, hanem sima egyszerű vonalívelésből megvertek. Ez történt az első gólnál is. A másodiknál megint úgy ment el a labda a kapunk előtt keresztbe hogy a két belső védőmnek csúszni kellett volna, hogy hátha valamelyik eléri és nem tudják a hosszúra bepasszolni. Persze hozzá kell tenni hogy náluk a Simon Attila kihasználta az előtte adódó lehetőségeket, a két hatalmas ziccerét berúgta, nálunk ugyanez a szituáció háromból semmi volt a csatáromnak, de nem tudok rá haragudni, mert az hibázik aki odakerül, bár azt gondolom, hogy a második félidő óriási helyzetét illett volna berúgni. Mondtam is neki, hogy mióta én futballpályán vagyok egyetlen egy ettől nagyobb ziccert láttam. Ezen már kár rágódni, a tanulópénzt megfizettük.
Sajnos azt kell mondjam, hogy a régebbi csapataimmal szerintem tovább tudtunk volna menni… Mindig azért jó a kupa mert egy magasabb osztályú csapat ellen is játszhatsz, azért egy kicsit mégis lekezelnek meg nem is úgy állnak fel, szinte megadják az esélyt hogy továbbjuss, ezt sajnos most nem tudtuk kihasználni.

foci_dorog_2017 27

Válasz írása