Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK: PUTNOK FC – REAC 2-1

170604_Putnok-REAC-23Balogh László és Kiss Tamás (háttal)

Igazán becsületre méltó, ahogy a REAC erre a mérkőzésre kiállt, annak tudatában is, hogy már kiesett a bajnokságból, ráadásul nagyon jól is játszottak ezen a találkozón. Hogyan értékelné ezt a mérkőzést?

BALOGH LÁSZLÓ: Az ellenfél valóban egy kényelmesebb pozícióban várta a mérkőzést, kényelmesebben is futballozott, mi egy kicsit akaratosabbak voltunk, de rendkívül sok technikai hibával játszottunk és elől a minőség hiányzott.

Mi volt annak az oka, hogy legalább 10 lest is beintett a partjelző? A játékos nem figyelt vagy ezeknél a szituációknál vagy valami más oka volt?

BALOGH LÁSZLÓ: Nyilván a játékos nem figyelt, mert más mozgásokból kell indítani a mélységi beindulást, az előmozgások hiányoztak.

Mondhatjuk, hogy kicsit szerencsétlenül is alakult az első félidő, hiszen a hajrában egy szerencsétlen mozdulat után tizenegyesből szerzett vezetést a Putnok. Alakulhatott volna másként ha esetleg 0:0-val zárul a félidő?

BALOGH LÁSZLÓ: Nyilván döntetlen állásnál ha az egyik csapat megszerzi a vezetést az egy lélektani előny, a másik csapatnak ezt először fel kell dolgoznia és utána jön majd újra az igazi futball, nekünk is időnek kellett eltelnie, hogy fel tudjuk dolgozni ezt a balszerencsés mozdulatot.

Az utolsó 10 percre azért maradtak izgalmak, hiszen a Putnok létszáma megfogyatkozott, egy tizenegyessel szépítettek, utána próbálkoztak felívelésekkel, de az egyenlítés már nem jött össze.

BALOGH LÁSZLÓ: Nem jó helyekről és nem jó helyekre íveltük a labdát, nem így beszéltük meg, innentől kezdve nyilván elmaradt a várt eredmény.

Kapura lövések tekintetében elmaradt kicsit a csapata az elvárthoz képest, gondolom ez nem így volt eltervezve?

BALOGH LÁSZLÓ: Igen persze, a támadásokat nem tudtuk befejezni, mert az elől lévő négy játékosból három önmagához és a bajnokság színvonalához képest is alulteljesített.


170604_Putnok-REAC-43Koszta Péter

Gratulálok a csapatnak a mai győzelméhez, amivel olyan hajrát vett hogy a hatodik helyen végzett a bajnokságban. Mennyire vagy elégedett a csapat mai játékával, teljesítményével?

KOSZTA PÉTER: Közepesen. A nyírbátori teljesítményhez képest nem vagyok elégedett, ott jobban játszottunk szerintem, nagyobb volt bennünk a tűz, ahhoz képest kicsivel gyengébben játszottunk az első félidőben. Nem nagyon voltak lehetőségek, talán nekünk volt két helyzetünk, de azt nem tudtuk kihasználni, aztán jött a tizenegyes és gólt szereztünk. A másodikban elég hamar bebiztosítottuk a  győzelmet és megvolt a lehetőség a harmadik gólunkra is, az ellenfél kapura sem rúgott. Aztán jött ez a jelenet a 83. percben, ami számomra kicsit furcsa volt, de biztos a játékvezetőnek volt igaza. Tizenegyest adott, bár a kapust nem kellett volna kiállítani, így a vége azért kicsit meleg volt, hogy mezőnyjátékost kellett beállítanom a kapunkba. A REAC-nak kapura lövése sem volt az utolsó tíz percben sem, így attól nem kellett félnünk, hogy gólt kapunk, csak az ember mégis kicsit izgult, hogy mezőnyjátékos állt a kapuban.

Széleken, különösen az első félidőben bal szélen próbálkoztak volna, de folyton lest intett a partjelző. A mi lestaktikánk működött jól vagy ők hibáztak?

KOSZTA PÉTER: Viszonylag jól léptünk ki, így a védők elég hamar lesre tudták állítani a csatárokat, vonalból próbáltak indulni, be akarták rúgni mögénk a labdákat.

Összességében nem akármilyen végjátéka ez a szezonnak, gondoltad volna, hogy a végén a hatodik helyre értek oda?

KOSZTA PÉTER: Őszintén megmondom igazából nem foglalkoztam vele, a bent maradás volt a fejemben, hogy az legyen meg, legkevésbé sem érdekelt hogy hanyadik helyen leszünk. Főleg két héttel ezelőtt, a nyírbátori meccs előtt nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy hanyadikok leszünk, csak azzal, hogy maradjunk bent. Azt viszont egész szezon alatt mondtam, ha itt 2-3 meccset nyersz fel tudsz menni egészen a harmadik, negyedik, ötödik, hatodik helyre, ha pedig kikapsz leesel a kieső helyre. A középmezőny annyira sűrű volt, hogy a 49 pontunkkal hatodikok lettünk, 45 pontos a kieső, négy pontra vagyunk tőlük. Nagyon szoros volt a bajnokság.

Visszatérve a mai meccsre mi az amiben kicsit többet vártál volna, akár védekezés, akár támadás tekintetében?

KOSZTA PÉTER: Támadás szerintem kevés volt, nem mentünk mögéjük szélről, nem tudtunk annyi helyzetet kialakítani, ami szerintem hazai pályán elvárható lett volna, de így alakult. Több lehetőség lehetett volna szélről egyéni játékkal is, kicsit statikusak voltunk, nem tudtunk úgy mögéjük kerülni mint amit én elvárta. Természetesen ez nem csak a szélsők hibája, az egész csapat nem úgy működött ahogy gondoltam volna. Igazából most ezzel nem kell foglalkoznunk, a hibákat látjuk, látjuk hogy hova kell erősíteni. Látom hová kellene mindenképpen új játékosokat hozni és az is döntő szituáció lesz, hogy a sérültek közül ki lesz alkalmas augusztusra a kezdésre.
Itt szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni Putnok Város Önkormányzatának az egész évi támogatását, valamint a Sajóvölgye Focisuli vezetésének, hogy mind a putnoki, mind a múcsony sportközpontban ideális körülményeket biztosítottak a csapat számára a megfelelő felkészüléshöz, valamint a hazai bajnoki mérkőzések lejátszásához.

 

 

Válasz írása