Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK: PUTNOK FC – FC TISZAÚJVÁROS 3-3

Rengeteg izgalmat, feszültséget, hat gólt, két kiállítást is hozott a Putnok-Tiszaújváros bajnoki, ami után az edzők sem rejtették véka alá véleményüket, a mi dolgunk pedig az, hogy megosszuk ezt olvasóinkkal. Íme:

Gerliczki Máté

Egy igazi Putnok-Tiszaújváros derbit láthattunk, egy vérbeli borsodi rangadót ezen a mély talajon. Minden játszott ezen a mérkőzésen, ahol két a szívét-lelkét beleadó csapat játszott. Összességében hogyan értékelnéd ezt a mai találkozót?
GERLICZKI MÁTÉ: Igen, én is úgy értékelem, hogy két, a szívét-lelkét beleadó csapat játszott. Én úgy fogalmaznék, hogy két élcsapatot láthattunk, bár nem ezt mutatja a tabellán elfoglalt helyezés jelenleg, a miénk semmiféleképpen, de biztos vagyok benne, hogy mi fel fogunk jönni a félszezonban. Amióta itt vagyok edző háromszor kaptunk ki 1-0-ra a Putnoktól, nagyon kevés gól jellemezte ezeket a mérkőzéseket és az első félidő az mindig 0-0 volt és a második félidőben kaptunk ki. Most kárpótoltuk a nézőket hat góllal. A nehéz talaj ellenére egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Az, hogy most elégedettek lehetünk-e az egy ponttal, lehetett volna több is meg kevesebb is, úgyhogy én azt mondom, hogy félig tele van a pohár.
Az elején még óvatosabban kezdtek a csapatok, aztán mindkét fél belecsapott a lecsóba, az első félidő első 20-25 perce egyértelműen a Tiszaújvárosé volt, aztán teljesen kiegyenlítetté vált a találkozó. Mi változott a korábbi meccsekhez képest, hogy ez ma ilyen gólgazdagra sikeredett?
GERLICZKI MÁTÉ: Az mindenféleképpen, hogy mi 29 gólt kaptunk 16 mérkőzés alatt. A mi csapatunk védekező része nem jó sajnos jelen pillanatban, úgyhogy ezzel lesz nem kevés munkánk majd a téli felkészülés során. Az meg, hogy gólokat rúgunk, a 26 lőtt góllal teljesen elégedett vagyok illetve abból a szempontból mégsem, hogy rengeteg helyzetet kihagyunk mérkőzésenként, azzal egy egész bajnokságot meg lehetne nyerni. Szerintem miattunk változott ez a hat gól negatív és pozitív irányban is, hogy nem 1-0 lett, hanem 3-3. Hátul gyengék, elől meg jobbak vagyunk a korábbi meccsekhez képest, ez volt az oka szerintem.
Több fordulópontja volt ennek a mérkőzésnek, kétszer fordított a Tiszaújváros hátrányból, egyszer a Putnok. Lehet, hogy ha a harmadik tiszaújvárosi gól után kicsit jobban beáll a csapatod, akkor meg tudtátok volna tartani az eredményt?
GERLICZKI MÁTÉ: Mi visszaálltunk a harmadik gól után, ott kellett volna egy jó ütempassz és azzal eldöntjük a mérkőzést, 4-2-nél már nem tudott volna visszajönni az ellenfél. Ezek nem történtek meg, aztán a végén egy kavarodásnál mínusz egy emberrel is egyenlíteni tudott a Putnok. Ebben ilyenkor mindig benne van, hogy vagy az egyik oldal vagy a másik betalál és ez most a hazaiaknak sikerült. Ez a mi formánk jelen pillanatban, de azért sokat fogunk tenni, hogy ez a forma beforogjon pozitív irányba. Van dolgunk, de ez egy szép feladat, úgyhogy állunk elé.
Milyen szájízzel, milyen érzésekkel vonulsz Te személy szerint a téli pihenőre?
GERLICZKI MÁTÉ: Nehéz most erről beszélni, nem vagyok elégedett a megszerzett 18 ponttal és nem vagyok elégedett azzal a helyezéssel ahol most helyet foglalunk a tabellán. Ezzel persze, hogy nem vagyok elégedett, de nem is ez a célkitűzésünk. Szeretnénk az első nyolcban végezni majd a bajnokság végére. Én úgy gondolom, hogy erre képesek vagyunk. Új játékoskeretet alakítottunk ki, de pont azért, hogy tegyünk a győzelemért és ne a döntetlenből induljunk ki és lesz ami lesz. Sajnos tavaly még csak erre voltunk képesek. Úgy gondolom, hogy nagyon jól alakult az az átalakítás, ami a játékunkat illeti. Nagyon szép focit játszunk, csak  az egyik barátom úgy fogalmazott, aki több meccsünket is látta, hogy nagyon jó futballt játszunk, csak nem eredményeset. Ebbe az irányba kell nekünk lépnünk, hogy ez a szép futball ez eredményes is legyen és hátul ne legyenek kapott gólok, mert azért nem minden mérkőzésen nem tudunk hármat rúgni, viszont ha hármakat kapunk, akkor lásd a cigándi múlt heti mérkőzést, azzal el is veszítettük.

Koszta Péter J

Igazi borsodi rangadó volt ez a mai meccs, amiben aztán tényleg minden játszott. Az első félidő első 20-25 percében a Tiszaújváros dominált, aztán magunkra találtuk, megfordítottuk a meccset, de nem sikerült a kezünkben tartani, pedig a második félidőben még 2-3-nál is nagy helyzeteink voltak. Hogyan értékelnéd a találkozót?
KOSZTA PÉTER: Igen, az első húsz percben megint nem úgy játszottunk ahogy illene hazai pályán. Ennek szerintem csak mentális oka lehet. Nem igazán értem. Megint rosszul játszottunk, nem voltunk a pályán, majd az első húsz perc után elkezdtünk normálisan játszani. Kaptuk azt a gólt egy szöglet utáni visszafejelt labdából, de sikerült megfordítani még az első félidőben. Tudtam, hogy a második félidőben nagyobb területek nyílnak majd előttünk, e helyett minket kontráztak meg a második és harmadik góljuknál is. A második gól előtt érdekes jelenetek történtek, nem a tizenegyest vitatom, hanem ami előtte történt. 3-2 után úgy kezdtünk játszani, ahogy kellett volna és arra is esélyünk volt, hogy megfordítsuk az eredményt. Az egyenlítés előtt nagyon nagy lehetőségeink voltak, kétes szituációk alakultak ki a tiszaújvárosi kapu előtt, amiket nehéz megítélni kintről. Azt gondolom, hogy az összkép alapján igazságos a döntetlen. A tiszaújvárosiak is mondhatják, hogy nekik is voltak lehetőségeik 2-3-nál és 3-3-nál is, nekünk is megvoltak, nagyjából igazságos eredmény született.
Milyen szájízzel vonul a csapat és Te személy szerint a téli pihenőre?
KOSZTA PÉTER: Úgy gondolom, hogy 3-4 pont hiányzik ahhoz, hogy azt mondjam normális félévet teljesítettünk. Nagyon sok összetevője volt a félszezonnak. Ez külön elemzést igényelne, hogy mik határozták meg a teljesítményünket. Vannak problémáink, ami mögött én legfőképpen mentális okokat látok. Kilenc gólt rúgtunk két meccs alatt és hatot kaptunk. A kilenc góllal nem tudtunk csak négy pontot szerezni a hat helyett, ez mindent elmond rólunk. Úgy gondolom, hogy a fej nincs rendben. Olyanokat hibázunk mint a harmadik, bepasszos újvárosi gól volt. Az Illés Gábor végigvezette a labdát a térfelünkön, majd a csatár a hosszún berúgta holott ketten már visszaértünk. Le kellett volna zárni a csatárt, a beadás útvonalát is. Elég sok hülyeséget csinálunk, amit sajnos nem bírunk el. Továbbra is úgy érzem, hogy utolsó két meccsen 4,5-es gólátlaggal hat pontot kellett volna szerezni.

szlogen

Válasz írása