Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK: PUTNOK FC – BALASSAGYARMATI VSE 6-3

A kilenc gólt hozó Putnok – Balassagyarmat bajnoki mérkőzés után megkeresték a két csapat edzőjét értékeljék a látottakat.

Szanyó KárolyK

Egy igazán gól gazdag mérkőzést játszott a mai napon a két csapat nem túlságosan ideális pályaviszonyok, körülmények. Nyilvánvalóan még nem túl hosszú ideje tevékenykedik a csapatnál, a héten kezdték el a közös munkát, ennek tükrében illetve  a látottak alapján hogyan értékelné a találkozót?

SZANYÓ KÁROLY: Én úgy gondolom, hogy minden rendben volt, a körülmények is, az időjáráshoz képest a pálya is egész jó volt. Ebben az időszakban szerintem sok helyen jobb pályát nem lehet mutatni. Kicsit fájó, hogy idegenben rúg a csapat három gólt és nem tud pontot szerezni. Dolgozunk tovább, van min javítani, van hová előrelépni, ma ennyire futotta.

A csapatát sérülések, eltiltások is sújtják, elég rövid volt a kispad, egy nappal a meccs előtt még Popovics Bertold is lesérült, ezek mennyire befolyásolták a mai mérkőzést balassagyarmati szempontból? 

SZANYÓ KÁROLY: Egy csapat életében mindig meghatározó, ha a kulcsjátékosok – márpedig nálunk most kulcsjátékosok hiányoztak – hiányoznak, de most itt volt a lehetőség a bizonyításra, hogy egyáltalán januártól még Balassagyarmat játékosnak mondhassa magát egy-két ember. Volt aki meggyőzött, volt akinek még van egy mérkőzése, mert annyi van hátra még a bajnokság őszi szezonjából, aztán majd meglátjuk hogyan tovább. 

Általában a kiállítás nagyban szokta befolyásolni szokta egy mérkőzés végkimenetelét, a mai mérkőzésen viszont azt láthattunk, hogy a kiállítás előtt is a Putnok dominált, viszont még tíz emberrel is voltak lehetőségei a Balassagyarmatnak is. Lehet ebből hosszabb távon profitálni, építkezni, látott ebben pozitív elemeket?

SZANYÓ KÁROLY: Abból ha kiállítanak egy játékost nagyon nehéz profitálni, van amikor ez fordítva sül el és egy csapat akár még a győzelmet is meg tudja szerezni emberhátrányban. Ez egy nagyon buta kiállítás volt, ilyet még ezen a szinten sem szabad elkövetni. Úgy gondolom, hogy a  Putnok csapata megérdemelten nyerte meg a mai mérkőzést, gratulálok és további sok sikert kívánunk nekik!

Koszta Péter J

Nagyon rég játszottunk ilyen gól gazdag mérkőzést, rég rúgtunk hatot egy csapatnak, igaz hogy hármat kaptunk is, de talán most a legfontosabb az, hogy négy nyeretlen meccs után ezen a nehéz talajon is sikerült megszereznünk a három pontot. Hogyan értékelnéd a mai meccset?

KOSZTA PÉTER: A hat rúgott gól az nagyon szép teljesítmény, a három kapott azonban kicsit sok hazai pályán, főleg hogy azokat elég egyszerű helyzetekből kaptuk, amiket nem tudtunk megoldani. Ki kellett volna fejelnünk egy beadást, nálunk volt a labda, megálltunk reklamálni, hogy fault van, visszatámadtak belőle, koncentrációs hibák voltak stb. Azt mondom, hogy a hat rúgott gól hazai pályán nagyon jó teljesítmény, végre újra tudtunk mérkőzést nyerni. Az elmúlt három meccs, amin kikaptunk kicsit sok volt, igaz a múlt héten már voltak biztató jelek, az előre játékunk rendben volt, a védekezésünkön kell még javítani, mert ezek könnyű gólok voltak. 

Amikor még egyenlő létszámban voltak a csapatok akkor is abszolút a Putnok dominált és nagyon jól tudtuk megbontani a védelmüket szélekről gyors támadóink révén. Mit gondolsz erről?

KOSZTA PÉTER: A játékosaim szélen valóban jól játszottak, Madarász Jani is jól szállt be a meccsbe, Balogh Alex végig pörgött, de ő a múlt héten is jól játszott. Elől Katona Bence felvette a harcot a belső védőkkel, sokat küzdött, bár szerintem neki még lehettek volna lehetőségei. A második félidőben, ahogy kicsit változtattunk a csapaton ott már a védőink is kicsit aktívabban léptek be a játékba, Szemere Balázs belépése jobb bekkből is jól működött. Ami nem ment jól azt a három gólból látjuk… Akkor lennék jobban elkeseredve ha lenullázták volna a védelmet, de továbbra is mondom ezek inkább koncentrációs hibák voltak, ezeket kell kijavítanunk.
Van még egy mérkőzés hazai pályán, meg kell próbálnunk azt is megnyerni és akkor azt tudom mondani, hogy egy jó félévet teljesített a csapat. Persze voltak hullámvölgyeink, ez a három meccs nem tetszett, de attól függetlenül azt gondolom, ha valaki év elején azt mondja, hogy 27 pontot szerzünk azt elfogadja mindenki.

Mit jelent az számodra szakmailag, hogy hat különböző játékos szerezte a góljainkat?

KOSZTA PÉTER: Örülök neki. 🙂 Két védőm is odaért a kapu elé, akik pontrúgások után voltak eredményesek. A meccs előtt mondtam is nekik, hogy azért változtattam a kezdőn is, mert az eső utáni sáros, mély talajból kiindulva gondoltam, hogy sok beadás lesz a kapu előtt és harcosabb emberek kellenek. Ez pozitívum, hogy hat különböző játékos szerezte a gólokat, Madarász Jani is lassan visszatér szerencsére a sérülése után, ami nekünk nagyon nagy erősítést jelenthet, Ő egy felállt védelem ellen nagyon veszélyes, ahogy a másik oldalon Balogh Alex is. Ezek pozitív dolgok lehetnek a közeljövőben.

 

Válasz írása