Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK: NAGYON SZERETTÜK VOLNA MEGNYERNI EZT A MÉRKŐZÉST

Harmadik szezonbeli mérkőzésén is ikszelt a Putnok FC, mellyel továbbra is veretlenek vagyunk, igaz nyeretlenek is. Mielőtt keseregnénk utóbbi miatt ne feledjük, egy évvel ezelőtt három forduló után csak egy pontunkkal volt több. Balassagyarmaton a vezetést sikerült megszereznünk, de a félidő hajrájában egyenlített a hazai alakulat, a második félidőben pedig nem esett gól, így 1-1-el zárult a találkozó.

A mérkőzést követően a két tréner így vélekedett:

Nagy Tibor BSE

Először kapott gólt a bajnokságban a Balassagyarmat, de a mai pontszerzéssel újoncként továbbra is veretlen. Csapata erényét jól mutatja, hogy hátrányból tudtak felállni és itthon tartani az egyik pontot. Mit tud ehhez a mai mérkőzéshez hozzáfűzni, hogyan értékelné a találkozót?

NAGY TIBOR: A kapott gólnál óriási hibát követtünk el, egész héten ezt gyakoroltuk, hogy a bedobás, a rögzített játékok, ez a fegyvere a Putnoknak. A góljainak 80%-át ebből szerzi, egész héten erre készültünk, erre pont szöglet után kapunk egy gólt, mert fegyelmezetlenül álltunk föl. A legnagyobb érvágás mégis az volt, hogy a csapatkapitányunk, az egyik legjobb játékosunk a Mátyás Zsolt kiesett a tizedik percben, aki nemcsak a játékban, hanem a csapat szerkezetének a fenntartásában is nagyon nagy szerepet játszik. Úgy gondolom, hogy küzdöttünk, mentünk, de látszott néhány játékosomon, hogy még nincsenek azon a szinten ahol kellene. Ezen dolgozunk, hogy jobb legyen.

Egy nagyon fiatal csapattal vágtak neki a bajnokságnak. Ahogy Ön is mondta a játékosai küzdeni akarásával az egész mérkőzésen nem volt gond, hogyan lehet még előrébb lépni, hogy erőnlétben és a párharcok megnyerésében is sikeresebbek legyenek a fiatalok?

NAGY TIBOR: A legfontosabb az, hogy fizikálisan és futómennyiségben fejlődjünk, ha ez sikerül akkor sok minden mást is jobban tudunk végrehajtani. A mai mérkőzés hajrájában a sok elrontott passz az már a fáradság jele volt. Úgy gondolom, hogy ott a Putnok egy kicsit pontosabban játszott, ha nálunk van egy-két ember aki jobban felvállalja a futást, akkor lehetett volna kontrákat vezetni. Már nem volt kondi a végén.

Mivel lehetett volna ezt a mérkőzést a maguk javára fordítani?

NAGY TIBOR: Ez nagyon nehéz kérdés. :))) Nem tudom. 🙂 Csak azt tudom, hogy ha ugyanott leszünk fizikálisan ahol azok a csapatok akik évek óta az NBIII-ban vannak, akkor képesek leszünk rá.

Az tapasztalható már az NBIII-ban is, hogy a csapatok különböző módokon, de nagyon felkészülnek egymásból a bajnoki mérkőzésekre, ebben egy óriási fejlődés tapasztalható az elmúlt pár évben. Mennyire tartja ezt fontosnak, meghatározónak egy-egy mérkőzés előtt?

NAGY TIBOR: A felkészülés nagyon fontos. Ebből jó az NBI, NBII, ahol az InStat rendszeren keresztül meg tudom nézni azt, hogy melyik játékos mennyit futott, hány passzt adott, hányat szerelt stb. Jelen pillanatban ez NBIII-ban nincs meg, itt annyi van, hogy az edző leül megnézi az ellenfele korábbi mérkőzéseit, elkezd írogatni, de ez meccsenként 4-5 órát vesz igénybe. Ebben jó lenne egy kis segítség, mert akkor több időt tudnánk a csapattal foglalkozni.

Összességében elégedett a mai eredménnyel?

NAGY TIBOR: Az eredménnyel elégedett vagyok, azzal nem, hogy a gólt abból kaptuk amiből készültünk is. A végén sajnálom, hogy nem mertünk játszani, nem mertük felvállalni a futásokat, de ez fizikális problémák miatt alakult így ahogy mondtam is az imént.


A mérkőzés statisztikáit ezúttal Kriston Milán vezette a vasárnapi bajnokin, amit ezúton is nagyon köszönünk neki!

Meccs statisztika Balassagyarmat-Putnok_page_02


Kriston István Putnok

Harmadik mérkőzésünkön is döntetlen született a 2019-20-as bajnokságban, ezúttal Balassagyarmaton értünk el ikszet. Igazából nagyon komoly helyzetek nem estek a találkozón egyik fél részéről sem. Egy-egy találat mindkét oldalon. Hogyan értékelnéd a mai találkozót?

KRISTON ISTVÁN: Előzetesen nagyon szerettük volna megnyerni ezt a mai mérkőzést. Ennek fényében is léptünk pályára, bár picit tompának tűnt a csapat főleg az első félidőben. Ennek ellenére megszereztük a vezetést, de sajnos a lehető legrosszabb pillanatban kaptuk az egyenlítő gólt egy perccel a félidő lefújása előtt.

Az általunk szerzett Zimányi Ádám gól nyilván szívet melengető, de a Balassagyarmat gólja a mi szempontunkból elég szerencsétlenül jutott a kapunkba. Mit hibáztunk ott el?

KRISTON ISTVÁN: Elsőre azt mondanám – mert ha videón megnézzük biztos másképp látjuk a dolgot – hogy figyelmetlen volt ott két-három ember. Nem vettük fel időben azt a játékost, aki a szélről befelé mozgott és onnantól kezdve hátrányba kerültünk, majd egy szerencsétlen gólt kaptunk, mert megpattanva éppenhogy eljutott a hálóig a lövés. Sajnos nem jött jókor ez a gól főleg ilyen körülmények között…

A hazai csapat vezetőedzője elárulta, hogy direkt készültek a putnoki pontrúgásokból és bosszantónak találta hogy épp egy ilyenből kaptak gólt. Összességében hogy látod mennyire “ültek” ma ezek a pontrúgásaink?

KRISTON ISTVÁN: Kicsit azért többet vártam a pontrúgásainktól, főleg annak fényében hogy gyakoroltuk a héten és fektetünk rá minden héten hangsúlyt, hogy ezek úgy működjenek ahogy szeretnénk. Az érkezésekben sem voltunk kellően agresszívek, nem támadtuk úgy a labdát ahogy kellett volna és a pontrúgások kivitelezésénél sem volt meg a kellő pontosság, ami eddig jellemezte a csapatot.

Többször nyúltunk ma ahhoz a fegyverhez ami tőlünk nem megszokott. Amikor a védőinket letámadták a hazai játékosok akkor sokszor felívelgettük a labdát és a legtöbbször nem elég pontosan. Ebben volt tudatosság vagy az ellenfél kényszerítette ki?

KRISTON ISTVÁN: Az ellenfél kényszerítette ki inkább. Az is befolyásolta a csapatot, hogy nem volt a játékunknak igazán ritmusa és ezáltal egyfajta bizonytalanságot éreztem mindenkin. Ebből jött az, hogy nem merték úgy bevállalni a labdakihozatalt ahogy az edzéseken szoktuk megcsinálni illetve gyakorolni.

Három mérkőzésen három pontot szereztünk, veretlenek vagyunk. Ez egyfajta stabilitást mutat, mert azt mondhatjuk hogy nem tudtak még minket megverni, a három kapott gól három mérkőzésen nem rossz mutató. Miben kell előrelépni ahhoz, hogy ezek a döntetlenek átforduljanak és győzelem szülessen?

KRISTON ISTVÁN: Abban mindenképpen, hogy gólt vagy gólokat kell szereznünk. Nem csak rögzített helyzetekből, hanem felépített támadásokból is fontos lenne, hogy eredményesek tudjunk lenni. Dolgozunk rajta, egész héten ez is az edzések része volt. Az ellenfél kapuja előtt kellene még egy kis szerencse is, hogy a magunk javára billentsük a mérleget. Onnantól kezdve a csapat is el tudja hinni, hogy igen veszélyesek tudunk lenni, veszélyesek tudnak lenni a támadásaink.

DSC_0985

Válasz írása