Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK: NAGYON AKARTUK EZT A GYŐZELMET

Nagyszerű futballal nagyszerű eredményt ért el csapatunk az NBIII Keleti csoportjának 13. fordulójában. A hazai pályán mostanában gyengélkedő ám idegenben kiválóan teljesítő Hatvan otthonában sikerült nyernünk 4-0 arányban amivel fel is léptünk a tabella felsőházába. A zsinórban behúzott három meccs nyilván jót tesz a játékosaink önbizalmának, szép lassan megtérül az a sok munka befektetés amit az elmúlt hónapokban elvégeztek a szakmai stáb irányításával.
A mérkőzés után természetesen egy boldog, mosolygós, elégedett Kriston Istvánnal készíthettünk interjút:

Kriston István Putnok

Nem akármilyen teljesítményt mutatott be a mai napon a csapat és nagyon-nagyon szép eredményt, egy nagyarányú győzelmet ért el idegenben. Hogyan értékelnéd ezt a mai meccset?

KRISTON ISTVÁN: Igen, nagyon szép győzelem volt a mai, 4 gólt rúgni idegenben, hogy nem kaptunk egy gólt sem, szerintem ez megsüvegelendő. Le a kalappal a csapat előtt! Azért ennek voltak előzményei, borzasztó koncentrált volt a csapat, amiket megbeszéltünk, gyakoroltunk szerintem azt maradéktalanul meg tudtuk csinálni az egész mérkőzés alatt, úgyhogy ennek az eredménye ez a nagyarányú győzelem.

Azt lehetett látni a fiúkon, hogy ugyanolyan alázattal játszottak akkor is, amikor egy góllal, két góllal vezettünk vagy amikor néggyel. Ez hány százalékkal járult hozzá ahhoz, hogy ez a győzelem létrejöjjön?

KRISTON ISTVÁN: Százalékban ezt pontosan nehéz megfogalmazni, úgy gondolom inkább, ami sokat nyomott a latba a mai napon az a koncentráció és a csapat fegyelmezettsége. Nagyon akartuk a győzelmet az elsőtől az utolsó pillanatig, illetve ez nem jött volna létre ma, hogyha az elmúlt hetekben, hónapokban nem úgy dolgozunk a srácokkal a hétközi edzéseken, ahogy teszik minden nap.

Edzői értékelések Hatvan-Putnok

Egy kicsit meglepő volt az, hogy ezen a mai napon támadások tekintetében nem feltétlen a földön járattuk a labdát, hanem nagyon sokat ívelgettünk felfelé. Ez egy előre megbeszélt taktika része volt?

KRISTON ISTVÁN:  Két dologra készültünk: vagy ki tudjuk a földön hozni a labdákat – nyilván a hazai csapat azért visszatámadott, nem volt egyszerű ellenük a földön kihozni a labdákat – ezért választottuk ezt a megoldást, ezt a mérkőzés hozta menet közben.

Mit gondolsz a Hatvan csapatáról, akik egyébként foggal-körömmel harcoltak, de egy nagyon jó védelemmel találták szemben magukat

KRISTON ISTVÁN:  Szerintem szervezettek voltunk, mind a tizenegy játékos, aki aktuálisan a pályán volt mindenki szervezetten védekezett, szervezetten támadtunk és ennek a hozománya vagy gyümölcse, hogy a mai mérkőzésen ilyen stabilak tudtunk maradni.

Edzői értékelések Hatvan-Putnok2

Milyen érzésekkel töltött el, hogy nem kellett a 90. percben még lerágnod a körmöd, hogy meglesz-e a győzelem?

KRISTON ISTVÁN: Mondanám, hogy szeretném minden mérkőzésen ilyen nyugalommal tölteni az utolsó 15-20 percet, de nyilván tudom, hogy ez nem mindig kivitelezhető így. Értelemszerűen másabb így az utolsó 15-20 percet végig meccselni, mint amikor folyamatosan nyomás alatt van az ember illetve a csapat.

Most zsinórban három győzelmet szerzett a csapat, ami nagy öröm, hisz az elsőre is sokáig vártunk. Ebből egyfajta tendencia lehet, illetőleg miként tekintesz a következő négy őszi forduló elé?

KRISTON ISTVÁN: Fontos dolog lesz az, hogy ugyanazt az alázatot tegyük bele hétköznap a munkába, meg értelemszerűen a négy megmaradt őszi mérkőzésünkbe is. Azért azt látni kell, hogy a Tállya az eredmények alapján nem lesz egyszerű jövő hét vasárnap, játékos állományban szerintem erősödtek a tavalyihoz képest, mindenféleképpen egy nagyon kiélezett meccs vár ránk Tállyán.

0-4V

Válasz írása