Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – NAGY CSABA: NAGYON ÖRÜLÖK HOGY A MÁSODIK MÉRKŐZÉSÜNKET IS MEG TUDTUK NYERNI

Győzelemmel folytatta szereplését a Nagy Csaba által irányított Putnok FC. A tegnapi, zárt kapus mérkőzésen végig nagyon jó teljesítményt nyújtva két góllal tudott nyerni a Tiszaújváros vendégeként. Ezzel a sikerrel a bajnoki tabellán is előre tudtunk lépni egyet (a 8. helyre) és már csak egy ponttal maradunk le a 7. pozíciót elfoglaló Tiszaújvárostól.
A lefújást követően mindkét vezetőedzőt megkerestük, akik a következőképpen értékelték a látottakat.

Gerliczki Máté

A “szokásos” bajnoki rangadó zajlott le a mai napon a két csapat között, ősszel a Tiszaújváros nyert Putnokon, a mai napon a Putnok FC nyert. Hogyan értékelnéd a mai 90 percet?

GERLICZKI MÁTÉ: Jobb volt az ellenfél az egész mérkőzés során. Nekünk a második félidőben volt egy 15 percünk ami talán értékelhető volt, de akkor sem azt játszottuk amit kellene és ami ínyünkre lenne, ami tetszene. Másra kényszerültünk teljesen. Nyilván látja mindenki aki ismeri a keretünket, hogy hány játékos hiányzik és milyen játékosok hiányoznak. Ez most sajnos döntő volt…. A múlt héten is hiányoztak ezek a játékosok, ott is minőségbeli fölénybe került a Debrecen, abból a kezdőből még a két belső védőnk kiesett erre a mérkőzésre. Erről a meccsről nagyon nincs mit beszélni.


Nagy Csaba

Igazi egy nagy diadal volt ez a mai győzelem, hiszen a Tiszaújvárossal mindig nagyon szoros meccseket játszunk, ez egy vérbeli borsodi rangadó. A csapat nagyon-nagyon jól játszott az egész mérkőzésen és teljesen megérdemelten győzött, sőt győzhetett volna nagyobb arányban is. Hogyan értékelnéd a találkozót?

NAGY CSABA: Az edzéseken átbeszéltük a srácokkal hogy mire lehet számítani a mai mérkőzésen és ezek nagyjából be is igazolódtak. Gondolok itt arra, hogy mit játszanak és mit szeretnének megvalósítani a mérkőzés folyamán. A fiúk hellyel-közzel betartották amit előzőleg megbeszéltünk, voltak a meccsnek olyan periódusai amikor rájuk tudtuk erőltetni az akaratunkat. A félidőben 1-0-ra vezettünk. A második félidőre amikor kijöttek, mindent egy lapra feltéve próbáltak támadni és egyenlíteni illetve megfordítani a mérkőzés állását. A srácok ezt nagyon jól kontrollálták, majd egy szép kontra végén tizenegyesből kettőre tudtuk növelni az előnyünket. A vezetőedzőjük több cserével próbálta frissíteni a csapatát, egy pontrúgás után sikerült is szépíteniük, de a végén Kercsó Bence a mérkőzésen nyújtott teljesítményére egy nagyon szép góllal feltette az i-re a pontot.

Miben volt más ez a Putnok a múlt hetihez képest, mert támadójátékban sokkal többet nyújtottak a fiúk mint egy hete?

NAGY CSABA: Talán annyiban, hogy a pálya talaja is alkalmasabb volt arra, hogy folyamatos játék alakuljon ki illetve a meccs előtt megbeszéltük, hogy próbáljuk meg minél többet birtokolni, tartania labdát. Kértem őket, hogy ne ívelgessünk, hanem próbáljunk a “földön” építeni a támadásokat. Katona Bencéhez eljuttatni a labdát, valamint a széleken mélységi passzokból helyzeteket kialakítani.

A második félidő elején nagyon beszorított minket a Tiszaújváros, akkor mit  gondoltál, hogy meddig lehet ezt bírni?

NAGY CSABA:  Azt gondolom, hogy beszorítottak minket, de jól állták a srácok a sarat illetve a bal oldal volt ami egy kicsit úgy hagyott kívánni valót maga után, de aztán rendeztük a sorainkat és azt az oldalt is megfelelően tudtuk kontrollálni. Utána azt éreztem, hogy ha elől pontosabbak leszünk és kihasználjuk az adódó helyzeteinket akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést.

Érdekes volt látni, hogy amikor a Tiszaújváros befejelte a szépítő gólt és visszajött a meccsbe, onnantól kezdve mégsem ők uralták a játékot, hanem mi tudtuk a kezünkbe venni a meccs irányítását és szinte folyamatosan az Ő térfelükön tudtuk tartani a labdát. Ennek mi volt az oka véleményed szerint? 

NAGY CSABA: Focis közhely, hogy a legrosszabb eredmény ha egy csapat 2-0-ra vezet, mert ha az ellenfél talál egy gólt, akkor mindent egy lapra feltéve próbál támadni az egyenlítésért. Véleményem szerint a játékosaink kellőképpen fel voltak vértezve és  érezték azt, hogy 2-1 után is mennünk kell előre és azt kell az ellenfélben tudatosítani, hogy ezen a mérkőzésen nem tud más győztesen lejönni csak mi. Ennek tudható be az, hogy ennyire összeszedetten játszottunk 2-1 után is és mentünk előre, hogy a lehetőségeinkhez képest be tudjuk biztosítani a győzelmet.

Mennyire fontos ez a mai győzelem annak tükrében, hogy komolyan a levegőben lóg a bajnokság felfüggesztése?

NAGY CSABA: Ha megnézzük a többi mérkőzés eredményét és a múlt hetit is, akkor látható, hogy azok a csapatok akik mögöttünk vannak azok is annak megfelelően erősítettek, hogy bent tudjanak maradni. Ebben a fordulóban is több meglepetés eredmény született. Azt gondolom, hogy itt senki nem lehet nyugodt és arra kell törekedni, hogy minél több pontot szerezzünk. Külön öröm számomra, hogy fiatal vezetőedzőként a második mérkőzésünket is győztesen tudtuk abszolválni. Szerintem egy csapat összetartó ereje abban is mutatkozik, hogy mérkőzésről mérkőzésre hogyan tud összpontosítani és hogyan tud úgy felmenni a pályára, hogy aztán a végén győztesen hagyhassa el azt.

1-3

 

Válasz írása