Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – KOSZTA PÉTER “Putnok még mindig jelentős szerepet játszik az NB3-ban”

Nem volt egyszerű mérkőzés a vasárnapi záróforduló Balassagyarmati VSE-Putnok FC találkozó, hiszen mindkét csapatnak valamint edzőnek komoly téttel kellett számolni a heti felkészülés során. A Putnok a bronzéremért küzdött, miközben a nógrádi együttes a kiesést szerette volna elkerülni, utóbbi sajnos nem jött össze. Rob Kornél a gyarmatiak megbízott vezetőedzője és Koszta Péter putnokiak trénere is nyilatkoztak az ominózus mérkőzés után:


Úgy vettem észre hogy mindenkit meglepett, milyen jól játszott ma a Balassagyarmat, a fiúk tényleg átérezték, hogy mindent egy lapra kell ma feltenniük és több helyzetet is dolgoztak ki, mint a Putnok, végül azonban mégis vereség lett a vége. Hogyan értékelnéd a találkozót?

robkorivac-207x300

ROB KORNÉL: Nem ezzel a mérkőzéssel volt a baj és nem is az előző hazaival, ez a bajnokság nem most ment el. Sokkal többet érdemeltünk volna, de ebben a helyzetben már nehéz volt sorsfordító dolgot tenni, a szerencse ekkor már nem áll annyira a csapat mellett, mint esetleg nyugodtabb helyzetben, ami ránk nem volt most jellemző. Én is azt mondom, ha csak a 100%-os ziccereket számolom abból legalább hét volt. Ezt most meg kell emészteni, ez ugyanolyan, mint a siker azt sem egyszerű, de azért ezt még nehezebb, mert itt most nincs hurrá hangulat sem. 

A ziccerek kimaradásának kizárólag az idegesség, izgalom és a nagy tét volt az oka? Mindkét csapat ma néhányszor amatőr hibákat vétett. Mi volt ennek az oka?

ROB KORNÉL: Ilyen ez a futball, fel kell tudni dolgozni, hogy hibák vannak, nálunk most ebben a helyzetben sokkal több hiba volt, nem is véletlenül esett ki a Gyarmat, hiszen akik sokat hibáznak ilyen helyzetbe sodródnak. Nem írnám ezt az idegeskedés számlájára, sokkal több sprint volt a csapatban, sokkal dinamikusabbak voltak és ezek a helyzetek ennek voltak az eredményei, az pedig hogy kihagytuk annak az eredménye, hogy eddig a helyzetekig sem jutottunk el, nem tudtuk tétmérkőzésen gyakorolni azt, hogy ennyi helyzetünk van és hogyan kell ott jól dönteni. Ha még tartana a bajnokság vagy az elején lennénk, ezeket a helyzeteket kéne meglovagolni, de már nincs tovább a bajnokságból szóval ezt is meg kell emésztenünk. 

Gondolom nem volt könnyű szezon közben neked sem az a teher, amit a válladra tettek, hiszen a bent maradás kiharcolása volt a tét amikor ideérkeztél a csapathoz. Hogyan birkóztál meg ezzel a feladattal?

ROB KORNÉL: Nem tettek a vállamra nagy terhet, mert amikor idejöttem nem volt elvárás, hogy mindenképpen bent kell maradni, nyilván mindenki ezt szerette volna a legjobban, de nem volt erre minden feltéve. Igazából ők bíztak bennem, hiszen gyarmati születésű vagyok és itt nem volt kuriózum, hogy helyi edző van. Azt gondolom az edzések jól sikerült ezzel pedig most meg kell birkózni. Ilyen az élet, sőt a pályán kívül ez még rosszabb, mint a pályán, utóbbin még tudsz tenni valamit. Arra fókuszáltam, hogy gyorsítsam a csapatot, ez sikerült is. Amikor én átvettem a Balassagyarmatot már nagy volt a baj, nehéz volt a helyzet, nem sikerült megoldani, de bátran bele merek nézni a tükörbe, mert kollégámmal Mátyás Zsolttal együtt maximálisan odatettük magunkat a munkához, de ez most így alakult, nem lehet mindig mindenki győztes.


Koszta Péter 4

Győzelemmel zárta a szezont a Putnok FC csapata, amely győzelemmel be is biztosította, hogy harmadik helyen végezzen a bajnokságban. De először arról érdeklődnék, hogyan értékelnéd ezt a ami meccset, ahol alapvetően a Balassagyarmatnak több helyzete volt, mint nekünk, de a focit gólra játsszák.

KOSZTA PÉTER: Nem vagyok abban biztos, hogy több helyzetük volt. Az első percekben voltak nagy helyzeteik nekik is, nekünk is, ziccereink azonban nekünk nagyobbak voltak, volt egy olyan támadásunk amiből majdnem két gól is szereztünk, mindkettőt a gólvonalról mentették. Nekik azért ez élet-halál mérkőzés volt, várható is volt, hogy kockáztatni fognak és nyerni akarnak. Sajnálom, hogy a Balassagyarmat kiesett, hiszen ilyen körülmények között élmény focizni. Tegnap is amikor a Diósgyőr bent maradása biztossá vált örült az ember, hiszen ott tényleg NB1-es mérkőzésen érzi magát mindenki, teltház, nagyon jó hangulat és ma is itt Balassagyarmaton olyan helyen voltunk, ahol jó a pálya, jók a körülmények, sok a néző és jó a hangulat is, így kéne kinéznie minden NB3-as mérkőzésnek, ebből a szempontból igazán sajnálom hogy kiestek. Nekünk is ugyanilyen fontos volt a dobogó miatt a mai győzelem, amikor kimegyünk a  pályára nyerni akarunk és ma is nyerni akartunk. Mindenki támogatását meg kell, hogy köszönjem, elsőként a városnak és a vezetésnek. Ma ezzel a dobogós helyezéssel ismét bizonyítottuk, hogy Putnok még mindig jelentős szerepet játszik az NB3-ban. Egyre nehezebb lesz komolyabb eredményeket elérni, hiszen évről-évre több olyan csapat van, akikkel nehéz felvennünk a versenyt, de szerencsére idén is sikerült mindenkivel partiban maradnunk, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a toronymagasan első Monor minket sem ősszel, sem tavasszal nem tudott megverni.

Nagy az öröm és a boldogság most? Sokat jelent neked és a csapatnak ez a harmadik hely?

KOSZTA PÉTER: Én azért annyira nem ünneplem ezt a harmadik helyet. Többször mondtam már, úgy vagyok vele, hogy ebben a bajnokságban két jelentős dolog van, az egyik, hogy ha megnyered a bajnokságot és feljutsz NB2-be, a másik pedig, hogy nem esel ki, a többit azt 2-3 héten belül el is felejti mindenki. Jó nyilván az első, második és a harmadik helyet azt díjazzák és nyoma marad, de én ezeket nem szoktam túlünnepelni.
Ez az éves munka egy visszaigazolása, de én nem vagyok annyira elszállva ettől a szezontól, lehetett volna jobb is, rosszabb is. Ismét a Monor elleni meccseket hoznám fel, ott tíz másodpercre voltunk körülbelül a győzelemtől, hazai pályán pedig 0:0-át játszottunk velük és ők azért egy igazán kimagasló csapat voltak ebben a bajnokságban, ehhez gratulálok nekik, hiszen ritka hogy valaki ilyen simán, vereség nélkül nyerjen egy NB3-as bajnokságot, úgyhogy ez is mutatja hogy akár még többre is lehettünk volna hivatottak. Sajnos több olyan mérkőzés volt, amit nagyon elrontottunk és ezek miatt nem tudtunk feljebb végezni. A Monor végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, gratulálnunk kell nekik és az előttünk végzett ESMTK-nak is, ők átlagban is jobb teljesítményt nyújtottak, mint mi, nekünk pedig túl sok volt a hullámvölgy, amit nem tudtunk kompenzálni. Ennek ellenére én azt gondolom, hogy ezt a harmadik helyet nem kell szégyellnünk.

 

Válasz írása