Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – KOSZTA PÉTER: …ONNAN BRAVÚR VOLT KIKAPNI…

Hatalmas öröm a Szolnoknál, csalódottság a putnoki öltözőben, még két nap távlatában sem jó érzés visszagondolni a szombati bajnokira, amelyen a helyzetek alapján magabiztos hazai diadalnak kellett volna születnie, ehelyett Tóth Tibor együttese húzta be a győzelmet a találkozó 92. percében.

A két vezetőedző a következőként értékelte a drámai derbit.

Tóth Tibor

Egy színvonalas és végletekig kiélezett, izgalmas mérkőzést játszott a két csapat. A Putnoknak sokkal több helyzete volt, amelyek egy kivételtől eltekintve kimaradtak. A futball törvényszerűsége büntetett, a nagyon lelkesen, szervezetten játszó Szolnok hátrányból fordítva megszerezte a győzelmet. Hogyan értékelnéd a találkozót?

TÓTH TIBOR: Ugyanígy, ahogy elmondtad. Az az igazság, hogy  a Putnok csapatát feltérképeztük, úgy jöttünk ide, hogy tudtuk mik az erősségeik, a gyengeségeikből most tényleg keveset láttunk, talán annyit hogy ők is és mi is egy őszinte futballal játszottak. Mi arra törekszünk, hogy ebben az osztályban is megpróbáljuk kiszolgálni azt a réteget, azt a közönséget, akik idegenben és otthon is kíváncsiak ránk.
Azt gondolom nagyon jól kezdtük a mérkőzést, olyan lehetőségekbe tudtunk belemenni, ami bizakodásra adott okot, utána a hazai csapat tényleg szó szerint átvette az irányítást, helyzeteket alakított ki, de a kispadról úgy éreztem, hogy ennek talán annyi lesz az ellensúlya, hogy mi is tudunk majd följebb jönni. A hazai csapat meg is szerezte a vezetést, mi az utolsó húsz percben, mindent egy lapra feltéve, egy csapatként funkcionálva szerencsével megfordítottuk a mérkőzést, amihez gratulálok a csapatnak. A Putnoknak pedig tényleg sok sikert, mert szimpatikus, nagyon jól szervezett, jó játékosokkal teletűzdelt csapatot ismertem meg bennük.

A Szolnok az első perctől kezdve agresszíven letámadott, a kontrák vezetése is rengeteg energiát igényel és az elején úgy látszott, hogy ezt 90 percen keresztül azért nem fogják bírni a fiúk, de épp a végén tudtak felülkerekedni a Putnokon. Te hogy látod mindezt?

TÓTH TIBOR: Több mint ötven edzésen vagyunk már túl, mi egy NB2-es felkészülést végeztünk, egy nagyon jó erőnléti edzővel, aki tavaly is segítette a munkánkat, a fiúk profi körülmények között dolgozhatnak. Viszont mint láttad rengeteg fiatal játékosunk van, tehát öt és fél héttel ezelőtt szó szerint újra kellett építeni mindent. Most úgy néz ki, hogy három hét alatt próbáltunk egy olyan csapatot összerakni, akik közösségileg fölülemelkedhetnek ezen az időszakon, aztán majd ez hozza magával a minőséget is.

Azt olvashattuk a Szolnok honlapján, hogy a célkitűzések között a feljutás nem szerepel, de mint te is mondtad az idei lehet akár egy előkészítő szezon is. Ez alapján mondhatjuk, hogy nincs nagy tét a fiúkon. A végén ez a hatalmas öröm talán épp ennek szólt vagy inkább annak, hogy az utolsó pillanatokban sikerült megszerezni a győzelmet?

TÓTH TIBOR: Az egy hétre visszamenő feszültség jött ki a fiúkból, hiszen győzelemmel szerettünk volna Salgótarján ellen bemutatkozni, ez nem így sikerült, pedig ott is óriási erőket mozgósítottunk meg. Az egy teljesen más játék volt, nagyon nehéz volt feltörni a Salgótarjánt, akiknél a kontrák nagyon jól ültek, de kimaradtak, viszont mi sem tudtunk gólt rúgni. Tehát azt gondolom, hogy ennek a hétnek a feszültsége ezzel a győzelemmel jött ki a fiúknál.

Koszta Péter J

Nagyon demoralizáló volt ez a mérkőzés, hiszen gyakorlatilag szép lassan felépítettük magunkat, a mérkőzés folyamán egyre jobban játszottunk. Az elsőben, majd a második félidőben is hihetetlen mennyiségű helyzetet dolgoztunk ki, a vezetést is megszereztük, de végül kiénekelték a sajtot a szánkból. Te hogy látod mindezt?

KOSZTA PÉTER: Az első félidőben körülbelül tíz percig nem játszottunk jól, de akkor nem is volt helyzete a Szolnoknak, szerintem kapura sem nagyon rúgtak a két gólon kívül, nekünk pedig tiszta gólhelyzetünk olyan 10-12 volt, amiből legalább hatszor kapusra vittük, ezeket nem rúgtuk be és a sors megbüntetett. Bár azt mondom, hogy így is megkaptuk az esélyt mert betaláltunk 0:0-nál a nyolcvanadik perc környékén, de hogy onnan még sikerült is kikapnunk, ez volt a bravúr. Úgy, hogy a középkezdés után kaptunk egy nevetséges gólt, a védekezésben óriásit hibáztunk, a végén pedig a 92. perc környékén úgy kinyíltunk, hogy lekontráztak minket, amit még el is rontottak, de így sem értünk vissza, ők pedig bepasszolták. A futball törvényszerűsége érvényesült, ennyi helyzetet lehet hogy még soha nem dolgoztunk ki egy meccs alatt, mióta én vagyok az edző Putnokon.

Sok helyzetet dolgoztunk ki, a támadások nagyon jól ültek, de a védekezésben végig érezhető volt egyfajta bizonytalanság, a pontrúgásoknál és a kontráknál is görcsbe rándult a gyomrunk.

KOSZTA PÉTER: Igen, mert a középpályán a visszazárásunk lassú. Sokszor lefutnak az ellenfelek ezeknél a szituációknál és abból tudnak indulni a kapunk felé. Nem zárunk vissza időben, a szélső bekkek és néha fennmaradnak, a helyükre nem érkezik senki és ebből adódnak az ellenfelek lehetőségei. A legnagyobb hibát mégis fejben látom, nem koncentrálunk kellőképpen és néhány emberen nem látom azt a mindenáron való győzni akarást, amit én elvárnak. A helyzeteket el lehet rontani, de amilyen flegmán mi időnként védekezünk az felháborító. Nem megyünk oda az emberhez, nem ütközzük le, az alapvonalon egy sima csellel besétálnak, majdnem gólt rúgnak.
Ezt a meccset lezárhattuk volna hamarabb, 3-4 góllal vezethettünk volna már a 60. percben és akkor kaphattunk volna nyugodtan egyet-kettőt.

Válasz írása