Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – KOSZTA PÉTER: MI FOCIZTUNK, ŐK MEG RÚGTÁK A GÓLOKAT

Szomorú vasárnapon vagyunk túl, hisz a Putnok FC három góllal alulmaradt a Füzesgyarmat együttesével szemben. Négy veretlenül megvívott mérkőzés után kaptunk ki ismét. A találkozó után a mesterek így értékeltek:

Boros Tibor edzői

Az irányításod alatt harmadik alkalommal játszott a Füzesgyarmat a Putnokkal és a három a magyar igazság nálad beigazolódott, mert harmadszorra sikerült győzni. Azt ide lehet hallani, hogy nagy bent az öltözőben boldogság, a Te arcod is mindent elárul, mit érzel most, hogyan értékelnéd a látottakat?

BOROS TIBOR: Adtam ma már egy nyilatkozatot, amiben azt mondtam, hogy vagyunk még annyira kicsik és szerények, hogy egy ilyen győzelmet nagy győzelemnek vegyünk és ezért egyszerűen csak örüljünk.
Érdemben válaszolva a kérdésedre, ez a harmadik találkozó volt, mindennek úgy kellett lennie, ahogy történt, ez biztos meg volt írva. Az előző két alkalommal nem érdemtelenül, hanem reálisan nyert illetve játszott döntetlent ellenünk a putnoki csapat, de most már, főleg a mérkőzés utolsó harmadát nézve föléjük kerekedtünk. Elismerem a három gól az sok gól, de amikor a múlt héten kikaptunk az utolsótól, akkor sem kérdezte senki hogy mi volt a meccsen, az emlékkönyveknek ez marad meg. Most egyértelműen mind a csapatnak, mind nekem ezek az öröm pillanatai, ahogy múlt héten pedig a bánaté volt. Természetesen az első edzésünkön már a következő hétre fogunk készülni.

Nagyon korán szerezte meg a Füzesgyarmat a vezetést, de mennyire volt tudatos hogy utána visszaállt a csapatod, mert onnantól kezdve a Putnok uralta a játékot legalábbis az első félidőben?

BOROS TIBOR: Az első pár perc az a legjobb elképzeléseink szerint alakult, a  legkisebb tudatosság sem volt benne, hogy átadjuk a területet, volt a szerkezeten belül egy helyezkedés, amivel próbáltuk megakadályozni a putnokiak labdakihozatalát. Ez nem igazán működött, igaz helyzetük nem volt, de innentől a középpályán létszámfölény alakult ki. Ehhez ragaszkodtam a félidőben, hogy a Csirszki Martin mélységben ne tudja szervezni a játékot. A kollégák, akik feltérképezték a Putnokot egyértelműen erre hívták fel a figyelmemet. A szünetben pedig úgy döntöttem hogy nem lesz mélységi tagozódás a két belső középpályás között hanem ténylegesen picit visszább állunk és onnantól kezdve valószínűleg nem tudják ránk hozni a labdát és át tudjuk venni a mérkőzés irányítását. A tények alapján úgy látom ez működött is. Számomra ez volt a kulcs és természetesen lélektanilag a kihagyott büntető, ami után rögtön ráküldtem a csapatot a Putnokra. Magától  értetődő hogy ez pszichésen ilyenkor visszaveti a hibázó csapatot és ezt ki is tudtuk használni, 2:0 után pedig már nem volt nehéz dolgunk, akkor már a mérkőzés pillanatnyi állásából keletkezett a fölényünk.

Mi változott a csapatod játékában az utolsó húsz percre, mert nyilván a Putnokot megfogta a kihagyott büntető, majd a második gól, de azután óriási fordulat állt be a Füzesgyarmat játékában?

BOROS TIBOR: Megmondom őszintén a tizenegyesig teljesen meg voltam elégedve a mérkőzés menetével, az 1:0-ás állással is. Férfiasan bevallom tördelni szerettük volna a játékot, de abban a pillanatban úgy gondoltuk, hogy ez egy olyan lélektani törés lehet a Putnokban, hogy ezt meg kell próbálnunk kihasználni és ráküldtem a fiúkat az ellenfélre. Ezt most utólag könnyű mondani és úgy is tűnik hogy ez tényleg így volt, de ez nem mindig működik, most azonban teljes mértékben működött. Úgy  gondolom ez nem szakmai, hanem egyszerűen pszichés kérdés volt, a Putnok visszább esett és nem mi javultunk fel, mi hoztuk a szintünket és ezért volt könnyebb játszanunk.

Tudom, hogy nem nagyon szeretsz embereket kiemelni, de a pályán kívülről nézve Székely Dávid fantasztikus mérkőzést produkált. Mit gondolsz róla?

BOROS TIBOR: Úgy látom ugyanazt a mérkőzést néztük mindketten, vele voltam a legjobban megelégedve, azonkívül hogy illeszkedik a rendszerünkbe, az egyéni kvalitásai alapján is a csapat egyik vezéregyénisége. Ezt ő is tudja, nagy titkot nem árulok el vele, ő magasabb színvonalat képvisel mint a pályán lévő bármelyik játékos, remélem ezzel a vendégcsapatot sem sértem meg, ez nem kritika, ez ténymegállapítás. Ez a mérkőzésen is nagyon jól játszott, neki egyéni villanásai voltak, amit nem lehet tanítani.

Koszta Péter J

Sajnos nem jól jöttünk ki ebből a mai mérkőzésből, egy  korán bekapott gól után hiába uraltuk a játékot nem tudtunk gólt szerezni, aztán jött egy fordulópont, amitől megváltozhatott volna a játékképe, de a kihagyott tizenegyes után újabb két gólt kaptunk. Hogyan értékelnéd a mai mérkőzést?

KOSZTA PÉTER: Ha egy rövid mondattal lehet, azt mondanám, hogy mi fociztunk ők meg rúgták a gólokat. A pálya mondjuk szerintem NB3-hoz nem méltó talajú, elég nehéz rajta folyamatos játékot játszani, egy labdaátvételt mindig bele kell tenni ami a védekező csapatnak jobban kedvez.
Tavaly jobban megszenvedtünk ezen a pályán, tudtuk hogy nem jó, azt is tudtuk, hogy nem szabad hogy vezetést szerezzenek, mert akkor vissza fognak állni. Ehelyett az első tíz percben kaptunk egy olyan gólt, hogy a kapusunknál volt a labda, aztán kiíveltük, abból jött a vissza kontra és gólt kaptunk. Nem kellett volna elívelni, le kellett volna passzolni a belső védők közül valamelyiknek és simán kihozni.
Utána nagyon szépen támadtunk és próbáltuk őket megbontani, de nagyon nehéz volt, mert 5-4-1-ben védekeztek, amit nem volt könnyű feltörni, ennek ellenére meg voltak a lehetőségeink, de nem rúgtunk kapura belőle. A második félidőben megvoltak a ziccereink is, 1:0-nál ott volt a tizenegyes, amit kihagytunk és előtte is volt két nagy helyzetünk, a tizenegyes után pedig egy sima labdát passzoltunk oda az ellenfélnek. Nálunk volt a labda azt odapasszoltuk és berúgta Székely Dávid.
2:0 után kicsit megrogytunk, volt még egy ziccere Leventének a kapussal szemben, de védett a kapusuk aztán lekontráztak. Ha jól megnézzük négy lövésből három gólt kaptunk, kidolgozott támadásból, a felállt védelem ellen nem tudtak gólt rúgni, csak kontrákból. Sajnos ezt a sportágat nem pontozzák, hanem gólra játsszák.
El kell ismerni megérdemelten nyertek.

Mi volt a gond a mérkőzés utolsó szakaszában, akkor teljesen szétzilált minket a Füzesgyarmat?

KOSZTA PÉTER: 2:0 után nagyon kinyíltunk, meg fejben is szétestünk, a tizenegyes és a második gólt megelőző óriási hiba nagyon megviselt minket lélektanilag. Más nem maradt gratulálni kell az ellenfélnek.
Számomra teljesen hihetetlen hogy ezt a meccset 3:0-ra el tudtuk bukni, de mi sajnos mindenre képesek vagyunk, mindig van ügyeletes, aki a hülyeséget megcsinálja a pályán és ez ma is meg volt. Továbbra is tartom, hogy a minden áron való győzni akarás, a fejekben a küzdőszellem hiányzik. Amikor az ember kimegy a pályára úgy kell kimenni, hogy olyan szituáció ne legyen az ellenfélnek amiből gólt kaphatunk, ha meg mégis akkor oda kell csúszni, bele kell vetődni, ahogy ők is belecsúsztak nálunk.

Miben látod a mai vereség okát?

KOSZTA PÉTER: Sajnos továbbra is úgy gondolom, hogy magasabban járunk mint a föld, el vagyunk rugaszkodva a talajtól. Mindig azt szoktam mondani, hogy a  futball azért könnyű játék mert az eredményt díjazzák. Lehet 2:0, 3:0 vagy 2:1, akármennyi akkor ha nyertél, ha a neved mellett ott áll hogy 14 meccs 10 gól akkor azt mondja az ember hogy na igen ez elfogadható teljesítmény. Szerintem nálunk egy játékosnak sem kéne magas lovon ülnie.
Még van két meccs azt le kell játszani becsületesen aztán el kell gondolkodni, mert vannak gondjaink. Úgy gondolom ha ezt az őszi szezont megnézzük szerintem mindenkitől jobban játszottunk, talán a Jászberény kivétel ez alól, de játékban, támadás felépítésekben, mindenben jobban néztünk ki mégis több alkalommal kikapunk.

Mit gondolsz a Füzesgyarmat együtteséről?

KOSZTA PÉTER: Ez a csapat amit tudott nagyon jól csinálta. Masszívan védekeztek, belevetődtek mindenbe, húzták az időt, provokáltak minket minden hülyeséggel, mi pedig bele is mentünk néhány butaságba. Megszerezték a vezetést, ami fontos lett volna, hogy ne kapjunk gólt. Ha mi szerzünk vezetést biztos meg tudtuk volna őket kontrázni, de ennek ellenére is jobbak voltunk, a 72. percig konkrétan nem rúgtak kapura…

Válasz írása