Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – KOSZTA PÉTER: MÁSODSZOR IS BELELÉPTÜNK UGYANABBA A FOLYÓBA

Az egyik oldalon hatalmas csalódottság, a másik oldalon visszafogott öröm. Ezt lehetett leolvasni a két csapat vezetőedzőjének arcán a Tiszafüred-Putnok bajnoki mérkőzés után. Gondolom mindenki kitalálja, hogy melyik kihez tartozik.
Íme a két tréner nyilatkozata:

Zoran Kuntic

Nem tudom mit ettek a tiszafüredi játékosok a mérkőzés előtt, de borzasztóan agresszívan, határozottan játszottak az első percektől kezdve és az idő előrehaladtával egyre jobban is ment nekik a játék, olyannyira, hogy a második félidőben lefocizták a Putnokot, ezt ki lehet jelenteni. Hogyan értékelné a mai találkozót?

ZORAN KUNTIC: Igazából ez nem először fordult elő velünk, hogy így kezdjünk, csak eddig az volt a gondunk, hogy korán kaptunk piros lapot, a múlt héten Cigándon már a 20. percben, előtte Tiszaújvárosban az ötödikben és utána már nehéz volt játszani az erősebb csapatok ellen. Ma mondhatom, hogy hiba nélkül játszottunk, igaz, hogy a Putnoknak volt az első nagy gólhelyzete, mert a kapusunk egy kicsit elszórakozta ezt a szituációt. Nem rúgták be és ettől a pillanattal kezdve teljesen átvettük a meccs irányítását. Főleg a második félidőben sokkal jobbak voltunk, mint a vendégcsapat. Megérdemelten nyertünk.

Mit gondol, átérezték a fiúk ennek a meccsnek a súlyát, hisz szinte ez volt az utolsó szalmaszál?

ZORAN KUNTIC: Igen. Pontosan erről beszéltünk a meccs előtt, ha benn akarunk maradni és miért ne akarnánk, akkor egyszerűen muszáj volt ezt a meccset megnyerni. Még egyszer mondom, hogy a hozzáállással eddig sem volt gond, csak mindig becsúsztak hibák, főleg a piros lapokra gondolok. Egyébként is kevesen vagyunk, ezért különösen fontos, hogy ma nem kaptunk piros lapot, nem 12-en, hanem 13-an leszünk a jövő héten, mert Sebe Attila már játszhat.

Tavasszal érkezett a Tiszafüred csapatához nyilván azzal az elsődleges céllal, hogy bent tartsa a csapatot a harmadosztályban. Büszkeséggel tölti el, hogy 2017. november 11-e óta az Ön irányításával nyert először a csapat lezárva egy 12 meccses nyeretlenségi sorozatot?

ZORAN KUNTIC: Most ilyenekkel nem foglalkozom, a lényeg az volt, hogy ezt a mai meccset nyerjük meg valahogy és nagyon örülök, hogy sikerült. Nem titok, tudja mindenki, hogy a Putnok jobb csapat, a tabellát amikor megnézzük látjuk, hogy hatalmas a különbség a két csapat között, de ma hatalmas akarattal, végig koncentrálva, eredményesen játszottunk, rúgtunk három szép gólt, úgyhogy csak gratulálni tudok a játékosaimnak!

Koszta Péter2

Nem fog a legkellemesebb emlékeink közé bekerülni ez a mai mérkőzés több szempontból sem. Gyakorlatilag a gyenge teljesítményünkkel hozzásegítettük a Tiszafüredet, hogy életben tartsa bennmaradási esélyeit, nagyot harcoltak és jól használták ki a védelmi hibáinkat. Te hogyan értékelnéd a mérkőzés történéseit?

KOSZTA PÉTER: Tudtuk, hogy egy rendkívül agresszíven játszó csapattal játszunk, az utolsó szalmaszálba kell kapaszkodniuk. Kockáztatniuk kellett és ezt az elejétől fogva meg is tették, amikből meg is voltak a lehetőségeink az első 25-30 percben. Le is rendezhettük volna a meccset szerintem, de sajnos üres kapuba sem sikerült betalálnunk. Legalább három-négy olyan lehetőségünk volt, amikből gólt kellett volna szereznünk, elcsúsztunk az utolsó percben, az utolsó percben becsúsztak a hazai védők. Aztán hátul elszórakoztunk egy labdát, amit egyszer már visszaszereztünk, de megint eladtuk és a csatár bevitte és bepasszolta a rövidbe.
A második félidő pedig értékelhetetlen szerintem, arról jobb nem is beszélni. Amit abban a félidőben futball címen bemutattunk, az teljesen felháborító. Az ellenfél rúgott két gólt, de rúghatott volna még kettőt ha úgy alakul, mi meg nem tudtunk kialakítani egy értékelhető helyzetet sem. Ennyi a véleményem a mai mérkőzésről.
Néhányan már úgy néz ki, hogy szabadságon voltak a csapatomból. Azt hozzá kell tennem, hogy elég agresszíven játszó csapattal játszottunk, ami néha durvaságba is átment. Kicsit meglepő számomra, hogy ennek ellenére mi kaptunk öt sárgát, az ellenfél megúszta kettővel. Sajnos a játékosaim nem tudták ezt feldolgozni és a pálya talaja nem tette számunkra lehetővé, hogy folyamatosan játszunk, mert itt egy-két érintővel nem tudsz játszani, itt muszáj volt átvenni a labdákat. Mivel besűrűsödtek a kapujuk elé, ez nekik felé, elől pedig voltak gyors játékosaik, akiket el tudtak indítani. Úgy gondolom teljesen megérdemelten nyertek, sokkal többet tettek érte.
Talán minket a múlt heti győzelem egy kicsit megnyugtatott, hogy most már jó helyen állunk, pedig a harmadik helyért folytatott harc továbbra is nyitott és így, hogy mi még nem voltunk szabadnaposak, tennünk kell érte az utolsó fordulóban.
Sajnos vannak ilyen mérkőzések egy szezonon belül, nekünk ma jött el egy ilyen, teljesen kilátástalan az egész. Talán az őszi, gyöngyösi meccsünk volt még ilyen, de lehet még az is jobb volt, mint ez.
Azt sajnálom, hogy az első 25-30 percben nem használtuk ki az adódó lehetőségeinket, mert ha az sikerül és ez a csapat kinyílik ellenünk, akkor gond nélkül nyerünk. Tudtam, hogy ha ők szereznek vezetést, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük. Ebbe a hibába ősszel is beleestünk ellenük és ma sem volt másként, sikerült kétszer is belelépni ugyanabba a folyóba.

Időközben lejátszották a 28. forduló összes mérkőzését, a Monor Pesterzsébeten is nyerni tudott, így folytatta veretlenségi sorozatát, ugyanakkor a mi vereségünknek köszönhetően biztossá vált, hogy a Keleti csoport ezüstérmese az ESMTK lett. A mi szempontunkból leginkább érdekes meccsen a Füzesgyarmat kikapott Diósgyőrben, így ők már nem kerülhetnek elénk a végelszámolásnál. Az egyetlen csapat akikkel küzdenünk kell a 3. helyért, az a Tiszaújváros.
A kiesés elől menekülő DEAC pedig teniszmérkőzéshez hasonló eredménnyel (6-4) tett nagy lépést a bennmaradás felé.

Íme a 28. forduló összes eredménye és a bajnoki tabella két körrel a vége előtt:

Mérkőzések 28-1

Tabella

Válasz írása