Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – KOSZTA PÉTER: MA NAGYON NAGYOT CSALÓDTAM!!!

Keressük a szavakat, azonban nem találjuk őket a tegnapi mérkőzésre visszagondolva. A sereghajtó Salgótarján otthonában 0:2-es vezetésről fordított a hazai csapat, így megérdemelten tartották otthon a három pontot. A két csapat edzője természetesen most is nyilatkozott, lássuk hogyan látta első tarjáni mérkőzését, a frissen vezetőedzőnek kinevezett Rubint Richárd és hogyan értékelte az értékelhetetlent Koszta Péter.

Rubint RichardH

Ettől jobb debütálást nem kívánhat egy edző, hiszen a héten került a Salgótarján kispadjára. Ezen a meccsen minden volt, ami a focihoz hozzátartozik és szemtanúi lehettünk annak, hogyan fordítja meg a találkozó állását 0-2-ről a Salgótarján. Hogyan értékelné ezt a mai mérkőzést?

RUBINT RICHÁRD: Azt mondtad, hogy ettől jobban nem lehetett volna kezdeni ezt a meccset edzőként, de lehetett volna, ha mi indulunk 2:0-ról. 🙂 Kis balszerencsénk azért volt, mert a bemelegítésnél megsérült a balhátvédünk, őt le kellett cserélni, ami sajnos nem sikerült, mert onnan kaptunk két gólt. Ez nem baj, van ilyen egy meccsen, ilyen a futball, aztán cseréltünk. Épp jókor jött a szépítő gólunk és a szünetben meg tudtuk beszélni, hogy mit és hogy akarunk, hogy lehet megverni az ellenfelet, ami sikerült is.
A második félidőben elkezdtünk futballozni, voltak ziccereink, két nagyon szép gólt rúgtunk és szerintem a végén már nem 3:2 hanem akár 5:2 is lehetett volna, mert rúgtunk egy kapufát és volt 3-4 nagyon nagy lehetőségünk, miközben a Putnoknak a második félidőben nem nagyon volt lehetősége. Örülök nagyon, hogy 0:2-ről, a padlóról sikerült felállni, ez nagyon sokat tud segíteni a csapatnak, aztán remélem a bajnokság végén is úgy fogunk örülni, ahogy a mai meccs után.

Valóban olyan sokat jelentett a 45. percben az a szépítő gól? Mert onnantól valami teljesen megváltozott…

RUBINT RICHÁRD: Igen, nagyon sokat. Ez feldobta a csapatot, rájöttünk, hogy bontható a putnoki védelem és át tudjuk játszani őket. A játékunkkal nem volt gond, de korán kaptunk két gólt és nem tudtuk mi van. Abban a tíz perces szakaszban a padlón voltunk, de lassacskán felálltunk. Az első gól nagyon sokat segített nekünk, de a félidőben is megbeszéltük, hogy mit akarunk, hol lehet megverni az ellenfelet és ez sikerült is. A szélen megvertük őket és rúgtunk még két gólt.

A második félidőben szakmai szemmel nézve mi változott meg a Salgótarján játékában?

RUBINT RICHÁRD: Közelebb voltunk az ellenfélhez és sikerült a párharcokat megnyernünk, az első félidőben ez nem így volt. A második félidőben minden párharcba úgy mentünk bele, hogy “igen én akarom megnyerni” és utána mentünk előre. A második félidőben láttam a csapatban a tüzet. Tudom, hogy nagyon jó csapatom van, de sajnos fejben volt egy kis probléma. Remélem ez a győzelem segíteni fog nekünk a folytatásban.


Meccs statisztika Salgótarján-Putnok-2


Koszta Péter J

Úgy tűnik a két gólos vezetés nekünk nem jön be, most még rosszabbul is jártunk, mint Pesterzsébeten, most 2:0-ról sikerült kikapnunk. Hogyan értékeled a mai mérkőzést?

KOSZTA PÉTER: Nehéz, mert 0:2-nél úgy gondolom már az első félidőben le is rendezhettük volna a meccset. Kontrákból megvoltak a helyzeteink, de itt még úgy gondoltam, hogy nem lesz egyszerű meccs, mert a tarjániak elég agresszíven játszottak. Ebben alul is maradtunk, de sikerült két gólt rúgnunk, ami után megvolt az esély a meccs eldöntésére, a harmadik, negyedik gólra is, hiszen addig kapura sem rúgott a Salgótarján.
Aztán jött a 45. perc, egy semmiből jött támadás után, amit egyébként mi vezettünk egy előre vágott labdából luftot sikerült rúgnunk és abból betaláltak. A második félidőben tudtuk, hogy így már minden mindegy alapon ki fognak jönni. Ilyenkor kellenének a pályára egyénisé
gek, akik higgadtabb döntéseket hoznak, az utolsó cselt meg merik csinálni egy kitámadó ellenfél ellen, ehelyett minket felállt védelem ellen bontottak meg, a felívelt labdát befejelték utána pedig egy szöglet után már azt sem tudom hogy, de bement a labda a kapunkba, befejelték a rövidre.
A Salgótarján nagyon jól játszva, agresszívan, mint aki az életéért küzd úgy játszott, mi pedig kényelmesen, azt hittük hogy 2:0 után meg van meccs. Utána már elkezdtünk félni, hogy meg is bukhatunk. Sajnos megint nem jött össze, nagyon sok más véleményem nincsen, vagy inkább nem mondom, mert valószínűleg 4-5 embert megsértenék a csapatból. Ma megmondom őszintén nagyon nagyot csalódtam a fociban és nagyon sok mindenkiben is. 

Válasz írása