Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – KOSZTA PÉTER: JÓ ÉRZÉS, HOGY ÚJRA ITTHON NYERTÜNK

Mielőtt a Putnok FC – DEAC (3-0) bajnoki mérkőzés utáni edzői értékeléseket áttekintenék olvasóink, nézzük milyen eredmények születtek a vasárnapi játéknapon.

A Keleti csoport legfontosabb mai híre, hogy a Monor a DVTK II. legyőzésével (2-0) behozhatatlan előnyre tett szert a 2. helyezett ESMTK-val szemben, így megnyerte az NBIII Keleti csoportjának 2017/18-as bajnokságát. A Putnok FC vezetőségének, csapatának nevében ezúton is gratulálunk a bajnokcsapatnak és további sikereket kívánunk nekik az NBII-ben.

A játéknap másik két meccsén:

  • az MTK tartalékcsapatának továbbra sem megy, a vasárnap délelőtti randevúján kétgólos vereséget szenvedett Csepelen a Jászberény gárdájától
  • a Tiszaújváros hajrában szerzett góljára tudott válaszolni a Gyöngyös, így egy-egy ponttal gazdagodott a két gárda
A 25. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE

Mérkőzések 25-1


EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

PUTNOK FC – DEBRECENI EAC 3-0 (0-0)

Sáfrány László

 

A Debrecen nagyon sokáig jól állta a sarat a mai mérkőzésen. Elmondható, hogy a Putnok dominált, viszont a kontrákban mindig ott voltak a lehetőségek Önök előtt is. Aztán egy szerencsétlen öngóllal szerezte meg a vezetést, majd újabb két találattal itthon tartotta a bajnoki pontokat. Hogyan értékelné ezt a mai találkozót?

SÁFÁR LÁSZLÓ: Az első félidőben többet volt a Putnoknál a labda, megpróbálták a fizikai fölényüket kihasználva sokat ívelni a kapunk elé, de igazából ziccer lehetőség nem alakult ki. Nekünk volt egy ziccerünk, amikor a játékosunkat szabálytalanul zökkentették ki a pozíciójából. Az utolsó ember volt aki szabálytalankodott, de a játékvezető elengedte, ami szerintem véleményes. Persze ez most már sovány vigasz. A második félidőben az öngól az kinyírt bennünket. Utána nagyon váltani nem tudtunk, mivel nem vagyunk abban a helyzetben, nem tudtunk minőségi játékost a pályára küldeni. Bár 2-0 után volt egy-két lehetőség, amikből a védelmük mögé tudtunk kerülni. Az első két kapott gól az a kommunikáció hiányából következett be. A harmadik gól igazából a helyzetünkön már nem változtatott.

Koszta Pétertől is megkérdeztem az imént, hogy mi volt az oka annak, hogy a Putnok előtt a széleken hatalmas területek nyíltak, amelyekből sorra tudták vezetni a labdát a DEAC védelmére. Ezt látva nem gondolkozott azon menet közben, hogy változtat a csapata felállásán vagy más taktikát választ?

SÁFÁR LÁSZLÓ: Taktikailag biztos tudtunk volna váltani, csak ahhoz megfelelő minőségű játékosállomány kell. Kirakhatok én a szélre játékosokat, hogy lezárják a területeket és megbontsam a három védőjét, de egyszerűen annyira statikus az állomány, hogy annyira igazából ebben nem tudunk gondolkodni sajnos. Nem ejtettük természetesen minket a fejünkre, de azzal főzünk amink van.

31668183_2047471001949452_8017885230671069184_n

A Debrecen az utolsó mérkőzésein elég hullámzó teljesítményt nyújtott, bravúros győzelmeket aratott idegenben, gondolok itt a Tiszaújváros bravúros legyőzésére, aztán váratlan vereségeket szenvedett otthon. Nyilván erre itt Putnokon is figyeltek és komolyan készültek a találkozóra. Minek köszönhető ez az ingadozó teljesítmény?

SÁFÁR LÁSZLÓ: Szerintem ez annyiból adódik, hogy otthon borzasztóan játszottunk az utolsó három mérkőzésen. Az egyik ilyen meccs után játszottunk a Tiszaújvárossal, akik valószínűleg annak a videóját megnézte és hogy vicceset mondjak azzal sikerült őket nagyon félrevezetni. Tulajdonképpen lebecsültek minket. Nem sok gólt rúgunk és nem játszunk látványosan, próbálunk a masszivitásra törekedni, kevesebb eredménnyel és emiatt sokszor lélektanilag nem úgy jönnek ki ellenünk a csapatok, ahogy kellene. Ez az én magánvéleményem. Ebből igyekszünk néha előnyt kovácsolni. Az, hogy nem igazán tudunk kezdeményező játékot játszani az inkább a nagyobb probléma, ami oda vezetett, hogy a tizenkettedikek leszünk a forduló után a táblázaton.

Mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Várady Béla Sportközpont ilyen szépen megújult ahol ez már a második hazai mérkőzésünk volt a beruházás óta. Önnek hogy tetszik a felújított létesítmény?

SÁFÁR LÁSZLÓ: Sok évvel ezelőtt voltam itt utoljára, valóban örvendetes, hogy megújult. Ráadásul nagyon praktikus is, kulturált lehetőséget biztosít a játékosok számára. Sok minden a helyére került, ami jó hír. Egy igazi ékszerdoboz, amire nagyon kell vigyázni, meg kell becsülni.

31485327_2047471015282784_3705782647247601664_n


Koszta Péter J

Az egész mérkőzésen mi domináltunk, gyakorlatilag az első perctől kezdve mégis elég nehezen sikerült bevennünk az ellenfelünk kapuját. Nem is mi tettük meg, hanem saját maguk. Aztán két szép fejesgóllal biztosítottuk be a győzelmet. Hogyan értékelnéd a látottakat?

KOSZTA PÉTER: A lehetőségeink megvoltak az első félidőben is, csak be kell rúgni. Azok nagyon nagy helyzetek voltak… Ajtó-ablak helyzetben a kapust találtuk el a visszapassznál, hasba rúgtuk a kapust, aki már verve volt. Az esélyeink megvoltak, kidolgoztuk a lehetőségeket, aztán elkezdtünk türelmetlenkedni, elkezdtünk ívelgetni, aminek semmi értelme nem volt. Meg kellett volna járatni a védelemmel szemben, hogy mozgassuk őket. A szélén próbáltunk mögéjük kerülni, végülis sikerült. A második félidőben már kijött a különbség, szerintem sokkal jobbak voltunk, az öngóljukon kívül rúgtunk még két gólt, sőt rúghattunk volna többet is. Megérdemelt a győzelmünk. Sajnos egy ilyen meccsen benne van az is, hogy egy kontratámadásból az ellenfél vezetést szerez, aztán meg görcsölhettünk volna a védelmük feltörésén. Ezért kell felelősségteljesebben játszani. Jó érzés, hogy újra itthon tudtunk nyerni, nyugodt helyzetből lehet tovább dolgozni. A jövő héten ha az ESMTK otthonában tudnánk nyerni, akár a 2. hely is célba lehet.

A felállásnak vagy a két csapat különböző taktikai elképzelésének volt köszönhető, hogy ezen a meccsen óriási területek voltak a játékosaink előtt különösen a széleken. Ez minek volt köszönhető?

KOSZTA PÉTER: Mert más volt a két csapat felállása, ők befelé tolódgattak, mi pedig a két szélén próbáltunk mögéjük jutni, hogy a két támadó szellemű játékosom lehetőségekhez jusson. Azt tudtam, hogy a Sidibe fog fent maradni egymagában, a három védőből kettő mindig belépett játékba, így a középpályáról meg kellett támadniuk a belső védőket és a széleken üresen maradtunk. Meg is voltak ezekből a lehetőségeink, csak nem használtuk ki.

A védelmet is dicséret illeti, egyrészt mert nem kaptunk gólt, másrészt nagyon jó helyezkedéssel tudták semlegesíteni mindhárman akár Sidibét, akár a többi debreceni támadót. Mi a véleményed erről?

KOSZTA PÉTER: Három védős rendszerben elég nagy hibát kell elkövetni, hogy belül helyzetbe kerüljenek. Szerencsére ezt most nem követtük el. Ennek ellenére volt egy-két indítás, amit szerintem rosszul reagáltunk le az első félidőben például. Ott volt ebből helyzetecskéje a Debrecennek. Igazából különösebb gondot nem okoztak nekünk. Azt gondolom, hogy elől a Sidibe figyelmet igényelt, de azért eléggé magára volt hagyva, sokat kellett dolgoznia, a három védőnkkel szemben.

Örömmel tölt el, hogy a felújított stadionban megvan az első győzelmünk?

KOSZTA PÉTER: Igen. Sajnos a Diósgyőr elleni meccset elbuktuk. Örülök neki, hogy tudtunk itt nyerni a második meccsünkön. Pozitív dolog. Ilyen körülmények között nagy élmény futballozni, jó a pálya, szép a környezet. Minden igényt kielégít főleg NBIII-as szinten, de az, hogy a Barcika itt játszik azt mutatja, hogy a másodosztály szintjének is megfelel.

31507190_2047471251949427_3176535383802380288_n

 

 

Válasz írása