Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – KOSZTA PÉTER: CSAK SAJÁT MAGUNKAT OKOLHATJUK

A rengeteg helyzetet, de csak egy gólt hozó Putnok – Nyírbátor mérkőzés után közvetlenül a két tréner értékelte a találkozót. Ezt megelőzően foglalkozzunk egy kicsit az extrém időjárás okozta bonyodalmakkal.

Az éjszaka lehulló hó, ónos eső ismét keresztbe tett a csapatoknak és a tegnapi Füzesgyarmat – ESMTK mérkőzésen kívül a mai napra kiírt Salgótarján – DVTK II. és a Tiszaújváros – MTK Budapest II. találkozó is elmarad. Ez azt jelenti, hogy a Keleti csoport 19. fordulójából csak a tegnapi öt meccset tudták lejátszani.
Az nb3foci.hu információi szerint a Közép csoportban egy, a Nyugati csoportban három mérkőzés marad el. Az NBII 25. fordulója sem lesz teljes, mindössze egy találkozó megrendezésére van esély. A címfotón /nb3foci.hu/ a Pénzügyőr pálya látható ma reggeli állapotában
.

Mérkőzések 19-2


EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Ambrusz Árpád

A mérkőzés első öt percében a Putnok határozott fellépése volt tapasztalható, aztán a 6. percben az első nyírbátori támadásból gól született, ami nagyon felspannolta a játékosaidat, kontrákból több nagy helyzetet is kidolgoztak. A második félidőben viszont össztűz alá vette a kaputokat a Putnok, mégsem tudott betalálni. Milyen érzések kavarognak most benned, hogyan értékelnéd a találkozót?

AMBRUSZ ÁRPÁD: Nagyon örülök, hogy megnyertük a mérkőzést. Tavaly az ilyen meccseket nem tudtuk megnyerni, de most sikerült. Igen, az első öt percben a Putnok, ahogy azt hazai csapatként kell nekünk jöttek. Nem azt mondom, hogy helyzeteket dolgoztak ki, de ők domináltak. Aztán lőttünk egy szép gólt és még volt 4-5 olyan helyzetünk, amikből tavaly gólokat szereztünk. Ezeknél a helyzeteknél sajnos rossz döntéseket hoztunk, ellenkező esetben egy nagyobb gólaránnyal tudtunk volna bemenni a félidei szünetre. Vagy a fiatalságunknak köszönhetően vagy azért mert olyan játékosok játszottak mint például Müller Zsolt, aki fél év után most játszott először ilyen talajon, Fenyőfalvi Csabának is csak a második meccse volt a hosszú sérülése után vagy elfáradtak a fiúk, de nem volt olyan játékos aki kihasználta volna azokat a nagy üres területeket, ahol felléphettünk volna az ellenfél kapujáig. Nem tudtuk befejezni a támadásokat, mindig az utolsó passzokat rontottuk el. Folyamatosan nyomott a Putnok és többször szerencsével úsztuk meg, hogy gólt kapjunk. Nem is emlékszem mikor volt utoljára, hogy kapott gól nélkül hoztunk le egy mérkőzést. Dicséri ezt több játékosomat is, akik kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak.

A meccs előtt az utolsó percekben változtattad meg a kezdő tizenegyet és végül Terdik Zsolt kezdett. Ez utólag jó döntésnek bizonyult. Elárulod, hogy miért változtattál?

AMBRUSZ ÁRPÁD: Eredetileg is ő kezdett volna, csak adminisztrációs hiba történt és nem őt írták be a jegyzőkönyvbe. 🙂 Zsolt egy rendkívül jó adottságú játékos, amit ma produkált az nagyon jó volt, ezt várnám tőle mindig. Volt egy erős féléve, de aztán visszaesett, most úgy érzem újra egyre jobban játszik. A csapat szempontjából is nagyon fontos lenne, hogy kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtson.

Mennyire értékes számotokra ez a mai győzelem?

AMBRUSZ ÁRPÁD: Egy nagyon fontos három pontot szereztünk. Ez megint egy olyan bajnokság, ahol hat pont választja el a 7. helyezettet az utolsótól…

Négy pontot szereztetek két mérkőzés alatt, ez elég jó kezdés így tavasszal. Mennyire nehéz a Nyírbátor dolga Hornyák Marcell nélkül?

AMBRUSZ ÁRPÁD: Hazudnék ha azt mondanám, hogy könnyebb lett a helyzetünk. Nagyon nehéz manapság olyan csatárt találni, aki folyamatosan termeli a gólokat. A másik kérdés viszont az, hogy nem értem miért nem játszik az új csapatában, sőt nemhogy nem játszik, még keretben sincs.
Visszatérve a kérdésedre, megpróbáljuk másra helyezni a hangsúlyt, például a gyorsaságunkra. Tudjuk, hogy több helyzetre lesz szükségünk, hogy gólt szerezzünk, de úgy gondolom, hogy fel tudnak nőni a játékosaim a feladathoz és ha kell akkor 1-0-ra nyerünk meg minden mérkőzést.


Koszta Péter2

Visszatekintve a mai mérkőzésre annyi helyzetből amennyit ma kidolgoztunk több meccset is meg lehetne nyerni, gondolom ezt nem egyszerű feldolgozni edzőként sem. Hogyan értékelnéd a mai találkozót?

KOSZTA PÉTER: Nem egyszerű. Már egy ideje folyamatosan hangoztatom, de a játékosaim nem hisznek nekem, hogy fejben nem vagyunk rendben. Túl sok mindennel foglalkozunk, olyanokkal amivel nem kellene. A csapategység sem olyan, amilyet eddig megszoktam és amikor kellene valami plusz, ahogy ma is kellett volna, az nincs meg. A nagy lehetőségeink nem mentek be és a sors sajnos büntetett, kapufákat rúgtunk, belerúgtuk a kapusba vagy háromszor úgy, hogy egy az egyben vittük. Elgurult a labda a kapu előtt vagy ötször, csak bele kellett volna csúszni, hogy bemenjen. Guruló labdába is fejelni próbáltunk, bár ez a fűrészporos talaj elég zavaró volt.
Nagyon jól kezdtük a meccset, több helyzetet dolgoztunk ki és egy jó beadás után vezethettünk is volna, erre egy előre rúgott labdából a hosszúra beíveli az ellenfél, nem fejeljük ki, nem érünk oda, a csatár meg bepasszolta. Utána volt a Nyírbátornak pár kontrája amiből betalálhattak volna, ezt el kell ismerni. Onnantól kezdve 12-13 olyan helyzetet dolgoztunk ki, amiből rúghattunk volna gólt. “Ha” a fociban nincs, kikaptunk 1-0-ra, sajnos a játékosaim nagyon rossz döntéseket hoztak és így nem tudtunk nyerni. Továbbra is tartom azt, hogy a “fejekkel” vannak nagyobb gondok.

A legvégén még emberhátrányba is kerültünk Balogh Alex sérülése miatt, mert a hármas csere után nem maradt változtatási lehetőségünk, de még tíz emberrel is megvoltak az alkalmak a gólszerzésre. Te hogy látod ezt?

KOSZTA PÉTER: Szerencsétlenül jött ki, hármas cserét hajtottam végre negyedórával a vége előtt, mivel nem jelezte senki, hogy gondja lenne. A csere után egy perccel sérült meg Alex, de nem nagyon látszott meg a játékunkon, hogy eggyel kevesebben vagyunk. Aztán a kiállítás miatt ők is tízen maradtak. Annál az esetnél azt hittem, hogy Szabolcs is súlyos sérülést szenvedett, de szerencsére megúsztuk. Az utolsó öt-hat percben még három tiszta helyzetet dolgoztunk ki. Senkit nem lehet okolni, csak saját magunkban kereshetjük a hibát. 

Mondtad, hogy “ha”-val kezdődő mondatok nincsenek, de ha eljátszunk a gondolattal, hogy nem kapunk gólt az elején és a hajráig 0-0-val megyünk el, akkor lehet hogy kevésbé váltunk volna görcsössé?

KOSZTA PÉTER: Nem hiszem, 0-0-nál biztos hogy kevesebbet is kockáztattunk volna, mert az emberben benne van, hogy ne kapjon gólt. Így meg 0-1-nél mindegy volt, kockáztattunk. Ezzel utólag nem érdemes foglalkozni, mert bekaptuk a korai gólt és kikaptunk. Azt hozzáteszem, hogy a góljuknál a beívelés nem volt tökéletes, ki lehetett volna fejelni, aztán a hosszúnál amikor a játékosuk levette a labdát, kb. ötször kellett volna odaérni hozzá. Ők hasonló helyzetben a saját kapujuk előtt becsúsztak, belevetődtek a kapura lövések elé, mi meg nem csúsztunk, nem is blokkoltunk, oda sem értünk. A helyzetkihasználásoknál szintén rossz döntéseket hoztunk, határozatlanak voltunk. Sajnos továbbra is megvannak a kétségeim, amiről korábban is beszéltem. Az viszont pozitívum, hogy a játékunk lényegesen jobb volt, mint a múlt heti. A különbség az, hogy a múlt héten rosszabb játékkal is nyerni tudtunk. Ennyi helyzettel, amit ma kihagytunk bajnokságot is lehetne nyerni. Igazából nem is szoktunk ennyi helyzetet kidolgozni, ami megint csak pozitívum, de a látottak alapján így közvetlenül a meccs után elég nehéz indulat nélkül nyilatkozni. Úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb felelősségvállalás kell mindenkitől. A védőket szoktam szidni, hogy ha helyzet nélkül gólt rúg az ellenfél, mint ahogy ma is ez történt, viszont a csatároknak is nagy felelősségük van, mert 15 tiszta helyzetből illene egy gólt rúgni. Ha hátul még behibázunk kettőt és 0-3, akkor azt mondjuk, hogy hú ez a védelem katasztrófa, a védőink miatt buktuk el a meccset. Most egyszer hibáztunk, az ellenfél összesen ha három-négyszer eltalálta a kapunkat, nekünk meg nagyon sok ziccerünk volt és egyet sem tudtunk belőni. Ha egy csatár lő egy gólt azt mondjuk Ő az Isten, ma meg mit mondunk? Nem szeretnék senkit megbántani, de ma szerintem tízszer álltunk kapussal szemben….

 

Válasz írása