Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – KOSZTA PÉTER: AZ EGYIK LEGJOBB ELSŐ FÉLIDŐT PRODUKÁLTUK

Csodás eredménnyel zártuk a bajnokság 12. fordulóját, idegenben győztük le a hazai pályán még veretlen és az egész szezonban egyetlen vereséggel rendelkező Sényő együttesét. Nem meglepő, hogy Koszta Péter boldogan nyilatkozott a putnokfc.hu-nak, de a szabolcsi vezetőedző is rendkívül korrekt interjút adott honlapunknak.

Imrő László

Két ellentétes félidőt láttunk a mai mérkőzésen, az első félidőben a Putnok sok helyzetet alakított ki, melyekből többet gólra is váltott, a második félidőben viszont a kétgólos hátrány ellenére is benne volt a meccsben hogy az egyenlítés összejöhet a Sényőnek. Hogyan értékelné a mai találkozót?
IMRŐ LÁSZLÓ: Igen, valóban ellentétes félidők voltak, nem sokat foglalkoztak az első félidőben a csapatok azzal hogy megismerkedjenek egymással, már az első percben egymásnak estek. A második félidő kicsit paprikásra sikeredett, de azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó mérkőzés volt és a második félidei játékunk alapján, valamint a kidolgozott helyzeteink alapján azt gondolom, hogy a döntetlenre rászolgáltunk volna. A helyzeteink közül sajnos csak egyet sikerült értékesíteni, így nem maradt más hátra, minthogy gratuláljak a putnoki csapatnak.
A félidőben mit mondott a játékosainak az első játékrész alapján? Cserélt is a szünetben egyet….
IMRŐ LÁSZLÓ: Rendeztük a sorainkat, az első félidő után mondtuk nekik hogy ne hajtsák le a fejüket, hiszen van még 45 perc és rúgtunk mi már 45 perc alatt két gólt akár az ESMTK ellen is. Mondtuk hogy menjünk ki és a második félidőt nyerjük meg minimum két góllal és akkor már a döntetlent el is értük. Tudtuk, hogy lesz helyzetünk a második félidőben, megbeszéltük hogyan fogjuk váltani a játékrendszereket ahogy telik az idő és ezt sikeresen meg is oldottuk, hiszen gólt nem kaptunk, de egyet szereztünk és lehet benne lett volna még egy.
Miben változott meg a második félidőre a Sényő játéka, illetve az elsőben miért nem tudta azt a teljesítményt nyújtani?
IMRŐ LÁSZLÓ: Igazából nem mondanám hogy az első félidőben annyira ránk erőltette volna a putnoki csapat az akaratát, hiszen két pontrúgásból kaptuk  a második és a harmadik  találatot, tehát nem kidolgozott helyzetből, nem abból hogy megvertek vagy lekontráztak minket. Talán nem kezdtük olyan élesen az első félidőt, mint a másodikat.
Számított arra hogy a Putnok idegenben is támadólag lép majd fel?
IMRŐ LÁSZLÓ: Persze, megnéztünk egy-két mérkőzést a csapatról és gyűjtöttünk információt róluk. Nagyon jól tudtuk, mi az erősségük és mik a gyengéik. Hellyel-közzel ezt meg is oldottunk, a pontrúgásokkal nem tudtunk mit kezdeni és ebből a két pontrúgásból kaptunk ki.

 

Koszta Péter2

Újabb nehéz idegenbeli mérkőzésen van túl a csapat, de azt kell mondani hogy az első félidőben nyújtott kiváló támadójátékunknak és a második félidőben bemutatott szervezett, jó védekezésnek köszönhetően megnyertük ezt a nagyon fontos mérkőzést. Tettük ezt idegenben, az otthon még veretlen Sényő otthonában. Mit lehet mondani egy ilyen meccs után?
KOSZTA PÉTER: Olyan csapatnál voltunk ahol több, korábban magasabb szinten is játszó futballista is van, tudtuk mik az erősségeik, a gyengéik és azt gondolom hogy a gyengéiket az első félidőben kihasználtuk. Azt mondom hogy ott örülhettek is az 1:3-as félidei állásnak, hiszen kaptak egy ajándék tizenegyest. Véleményem szerint semmilyen szabálytalanság nem történt, a kapusunk elöklözte a labdát és ők kaptak egy büntetőt, nem tudom ez hogy sikerült. A lényeg, hogy abból is felálltunk és vezetést szereztünk majd rúgtunk még egyet és volt még két lehetőségünk.
A második félidőben pedig tudat alatt kicsit berendezkedtünk az eredmény tartására, ezzel nincs is semmi probléma, de amilyen gólt kaptunk az megengedhetetlen volt. Úgy kontráztak le minket hogy félpályáról vitték a kapunkra, ilyet nem szabad csinálni ennél az állásnál… Ilyenkor úgy kell védekezni hogy esély se legyen ziccerekre. Ennek ellenére úgy gondolom hogy az első félidőben mutatott játék az egyik legjobb volt amit az utóbbi időben mutattunk.
Nagyon szembetűnő volt hogy az első félidőben óriási üres területek voltak előttünk és hihetetlen volt látni ahogy a szélekről egyre-másra tudtuk vezetni a támadásokat. Ez minek volt köszönhető?
KOSZTA PÉTER: Igazából ezt terveztük, tudtuk hogy a visszavédekezésük a szélekről nem éppen megfelelő és nem is arra készültünk hogy a jobboldali védő Hadházi Dávid lesz, hanem Phrakonkham Ádámra számítottunk. Tudtuk hogy a két szélén két olyan jó játékosuk van aki előrefelé szeret játszani és a visszavédekezésben ők pont gyengébbek, nekünk pedig olyan védők játszanak széleken akik tudnak előre támadni. Ez Süttő Attila játékában meg is mutatkozott hiszen adott két gólpasszt és rúgott egy gólt, mint bal oldali védő, ami maximálisan jó teljesítmény. A másik oldalon Tóth Szabolcs is nagyon sokat jött,  Bene Attilával ők is jól csinálták a váltásokat. Az első félidőben volt két óriási ziccerünk is az elsőnél a kapussal szemben voltunk mellé rúgtuk, a másodiknál pedig az ötösről nem tudtuk berúgni. Az első félidő abszolút a miénk volt, a másodikban tudtam hogy kockáztatni fognak, de azzal is tisztában voltam hogy lesznek még lehetőségeink. Voltak is, de vagy a kapusuk védett vagy rosszul döntöttünk. Az első félidőben viszont egyértelműen a mi akaratunk érvényesült.
Nagyon sok kiegyensúlyozott jó teljesítmény volt, nem volt egyénieskedés és a fiúk 80-90%-ban elő tudták hozni azt amire képese. Elmondhatjuk hogy végre igazi csapatjátékot láttunk a mai napon a csapattól?
KOSZTA PÉTER: Nagyon sokszor mondtam, hogy nálunk fejben vannak gondok. Tudom hogy a játékosaim jó képességekkel rendelkeznek, de sok mérkőzésre úgy jönnek ki hogy ezt úgyis lehozzuk és nehezen lehet egy olyan szituációból felállni mint amikor hazai pályán gólt kapunk. Ilyenkor izgulni kezdünk, türelmetlenek leszünk, túl sokat kockáztatunk és nincs megfelelő koncentráció.
Azt láttam hogy idegenben – amitől mindenki jobban tart, hisz a nézők sincsenek velünk, akik akár plusz energiákat is tudnak mozgósítani – egy olyan büntető után mint a mai is fel tudtunk állni még az első félidőben. Aki focizott azért tudja hogy egy olyan helyzetben mikor 1:0-ra vezetünk és a lehetőségek alapján már 2:0 is lehetett volna, ehelyett kaptuk ezt a tizenegyest. Nem volt egyszerű mérkőzés….

45013077_2258363564407387_3640497877333049344_oFotó: www.facebook.com/senyofc

Válasz írása