Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – KOSZTA PÉTER: A MAI GYŐZELMET ZIMÁNYI ZALÁNNAK AJÁNLJUK

A Putnok FC 4-1 arányú vasárnapi győzelme után kíváncsiak voltunk, hogy a két mester hogyan látta a mérkőzések történéseit. Most ezt szeretnék olvasóinkkal megosztani.

Pölöskei Gábor

Úgy látszik ez a Putnok-MTK párharc el van átkozva, hiszen ősszel Csepelen, tavaly Putnokon játszottunk eső áztatta, saras pályán és ma megint irreális körülmények között játszottunk. Milyen volt ez a mai meccs? Hogyan értékelné a találkozót?

PÖLÖSKEI GÁBOR: Igen, úgy néz ki az időjárás nem kedvez ennek a párosításnak, mindig nagyon mély és nehéz talajú pályán küzdünk meg egymással. A mai is egy nagyon nehéz pálya volt, nem csak mély volt a talaj, de helyenként tócsák álltak a pályán, így nehéz volt futballozni. Azt gondolom, hogy az első félidőben harcosan és helyenként elfogadhatóan futballoztunk, de a pontrúgásokkal és a nagy bedobásokkal nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Ráadásul még egy tizenegyest is elhibáztunk, ami után 2-0-ás hátrányba kerültünk.
A második félidőben közelebb zárkóztunk, akkor azt gondoltuk szorosabbá tudjuk tenni a mérkőzést, de sajnos jöttek megint a szögletek és két ilyenből fölényesen megnyerte a mérkőzést a Putnok.

Az MTK focijával kapcsolatban mindig az jut az ember eszébe, hogy gyors, rövid passzos, ügyes-technikás játék. Ezen a pályán ez nem nagyon működött, ami egyértelműen hátrány volt az Önök szempontjából. Jól gondolom?

PÖLÖSKEI GÁBOR: Egyáltalán nem működött, de a másik csapatnak is ugyanilyen volt a talaj és aki jobban tud alkalmazkodni ehhez az nyeri meg a találkozót. Persze még voltak más problémáink is, kevés játékosom van és kettős cserét kellett végrehajtanom a szünetben, mert azok a fiatalok szombaton játszottak az ifi A válogatottban, az U19-ben és ezért csak egy félidőt játszhattak. Elég nehéz helyzet volt a kispadon is.

Az, hogy az MTK a mai meccsen a felívelgetés módszerét gyakran alkalmazta, az a talajnak volt inkább köszönhető vagy inkább annak, hogy a Putnok három belső védővel játszott?

PÖLÖSKEI GÁBOR: Inkább a talajnak szólt. Én kértem a játékosaimtól, hogy hátul, ahol álltak a tócsák a pályán, ne vezetgessük a labdát, nehogy a labdakihozataloknál labdavesztés legyen és abból gólt rúgjon az ellenfél. Ezért próbáltuk minél egyszerűbbé tenni a játékot és ezért volt ez a tőlünk szokatlan játékmodor, hogy több hosszú előreívelt labdánk is volt.


Koszta Péter J

Nagyon úgy tűnik, hogy az MTK-val mindig nehéz talajú pályán játszunk, hiszen ez már zsinórban a harmadik ilyen meccsünk volt velük. A fiúk viszont mindettől függetlenül hozták a Nyírbátor és Monor elleni jó formát és magabiztos győzelmet arattak. Hogyan értékelnéd a találkozót?

KOSZTA PÉTER: Az elején amikor megnéztem a pályát azt hittem, hogy itt nem lesz meccs. Aztán a játékvezető is megnézte, kérdezősködtek, az MTK is azt mondta játszani akarnak, én is azt mondtam és végül lejátszottuk a mérkőzést. Minden tiszteletem a játékvezetőé, hogy ez a meccs így lement.
Változtattam a kezdőn is, mert kérdeztem az egyik játékosomtól, hogy rendbe jött-e a sérülése, este még kérdéses volt a játéka. Amikor láttam, hogy folyamatosan esik az eső, a sérülések miatt sokat gondolkoztam, hogy kit játszassak, mert szerettem volna, hogyha olyan játékosokat küldhetek pályára, akik a támadó pontrúgásoknál veszélyesebbek és ez is be is jött.
Azt tudtam, hogy olyan nagyon nagy játék nem fog kialakulni, de ennek ellenére mind a két csapatot dicséret illeti, hogy ezen a borzalmas pályán, ahol sok helyen állt a víz, nagyon szép támadásokat vezettek ők is és mi is. Annak is örülök, hogy a ziccerek számát tekintve is jóval többet dolgoztunk ki az ellenfelünknél. Igaz, hogy ők meg kihagytak egy tizenegyest, ami szerintem kicsit véleményes volt. Aztán a félidő végén rúgtunk még egy megnyugtató gólt.
A szünetben arról beszéltem a játékosaimnak, hogy ezen a pályán ne vezessünk labdát, főleg a védőzónában ne, mert ha elveszíted, akkor rögtön jön vissza a kontra, berúghatják kapu elé, bármi lehet. Pont így kaptuk a második gólt, hogy elveszítettük a labdát és abból sikerült szépíteniük. Az egyenlítés viszont már nem nagyon volt benne a játékukban, főleg hogy rúgtunk még két gólt, meg volt három nagy helyzetünk.
Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemeltük a mai győzelmet. Nagyon örülök neki, hogy lement a meccs és főleg hogy sikerült nyerni. A táblázaton is megerősítettük a helyünket és hiába van egy meccsel kevesebb az MTK-nak, előttük tudunk maradni.


Az MTK szépítő gólja után fővárosiak megérezték a “vér szagát” és nagyobb koncentrációra volt szükség, hogy ne legyen gond. Ezt Te is így érezted?

KOSZTA PÉTER: Zabos Attilával, a pályaedzőmmel beszélgettük is, hogy nagy lutri lesz ez a mai meccs, aki ezen a pályán talál egy gólt, az ellenfél nagy bajban lesz. 2-1-nél a pontrúgások jelentettek igazán veszélyt, mert rúgtak vagy tíz szögletet, ebből volt olyan hogy egymás után négyet ugyanabból a szituációból, mert mindig kifejeltük szögletre. Ettől féltem, hogy egy lecsorgót berúgnak. A játékuktól annyira nem tartottam, mert nem volt annyi lehetőségük, de azt tudni kell az MTK-ról, hogy egy játszós csapat, akinek ez a talaj annyira nem feküdt. Viszont nekünk is vannak jó, technikás játékosaink és ránk sem jellemző, hogy csak úgy előre ívelgetjük a labdákat, hogy majd lesz belőle valami. Mi is inkább felépített támadásokat szoktunk vezetni.
Ennek ellenére nem éreztem azt, hogy 2-1-nél gólt kaphatunk. Persze a kispadon izgulsz, mert ezen a talajon bármi megeshet. Szerencsére a harmadik gól nagyon jól jött egy szöglet után, ami kicsit elvette a kedvüket szerintem. Tudták, hogy húsz perc alatt nehéz lesz annyi helyzetet kialakítani, hogy kiegyenlítsenek. Örülünk, hogy ez nem jött össze, sőt még mi rúgtunk egyet.
Gratulálok a csapatnak! Ezen a héten megszületett a csapatkapitányunk kisfia, Zimányi Zalán, ezt a mai győzelmet neki ajánljuk!

29595025_1916566281719147_5299166338698681310_nZimányi Zalán édesapja biztonságot nyújtó karjai között

szlogen

Válasz írása