Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – KOSZTA PÉTER: A HUSZADIK PERCTŐL KEZDTÜNK EL FUTBALLOZNI

Vasárnap után szerdán is jeleskedtek a putnoki fiúk, akik a 17. fordulóból elhalasztott mérkőzésen 3-0-ra győztek a Cigánd otthonában. A találkozót Prisztács Tamás a Cigánd asszisztens edzője és Koszta Péter a Putnok vezetőedzője értékelte.

Prisztács Tamás

Mindkét csapat jó hangulatban készülhetett a mai találkozóra, hisz a hétvégén mindkét csapat nagy skalpokat gyűjtött. A mérkőzés elején a Cigánd ráijesztett a Putnokra, az első 15-20 percben a Darazsak akarata érvényesült, aztán jött a putnoki gól, ami elbizonytalanította a hazai csapatot. Mi a véleményed a látottakról, hogyan értékelnéd a találkozót?

PRISZTÁCS TAMÁS: Igen, nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Sőt az első percben nagy gólhelyzetünk volt, a kapu szélső hálóját találtuk el, ezt a lehetőséget standard szituációból még nagyobb követte, de azt is elhibáztuk. Az első húsz percben domináltunk a pályán, próbáltunk valamit kitalálni. A játékosainktól több kreativitásra lett volna szükség, többet kellett volna nyújtani és több gólhelyzetet kellett volna kialakítani. Sajnos ezt ma nem tudtuk teljesíteni és amikor megkaptuk a huszadik percben a gólt, szerintem a csapat mentálisan teljesen összetört. Ebből a burokból nem tudtunk már kijutni és 0-3-ra kikaptunk. Így is meg kell a fiúknak köszönni, az ellenfélnek pedig gratulálni és ezt a mérkőzést minél hamarabb el kell felejteni, tovább kell lépni, mivel már vasárnap játszunk a Diósgyőrrel, akik nem egy könnyű ellenfél. A csapatot minél előbb rendbe kell hozni mentálisan és egy nagyot lépni előre.

A Cigánd támadásaiban a szélső játék jelentette a legnagyobb veszélyt a putnoki kapura, több alkalommal érkezett akár akcióból, akár pontrúgásból olyan beadás ami komoly odafigyelést igényelt a Putnok védelmétől. Mi hiányzott ezeknél a lehetőségeknél a cigándi gólhoz?

PRISZTÁCS TAMÁS: Lehet, hogy jobb időzítés vagy a területek jobb kihasználása. Lehet ezen gondolkozni, spekulálni, akármilyen megoldásokat keresni. Elemezni kell ezt a mérkőzést és akkor leszünk okosabbak, de teljesen más mérkőzésről lett volna szó, ha az első két nagy ziccerünk bemegy. Én meg vagyok győződve arról, hogy a Putnok legyőzhető ellenfél volt, ezt láthattuk is az elején. Azt tudjuk, hogy vannak gondjaink a védelmünkkel, most tavasszal az ötödik mérkőzésen ötödik más felállás, próbáljuk pótolni a hiányzókat, ahonnan hiányzik a megfelelő összjáték is. Ez látszott az első gólnál is. Az szerintem egy nagyon olcsó gól volt, azt hittük, hogy lesről fut be a játékos, de a harmadosztályban nem történhet meg, hogy mi magunkat a bíróra bízzuk. V védelem nincs összeszokva és ezért veszítettünk ma is.

Toma György eltiltás miatt hiányzott a mai napon, nagyon kellett volna az ő jó teljesítménye?

PRISZTÁCS TAMÁS: Természetesen. A pálya közepén ő domináns játékos, mindig uralja a helyzeteket, kreatív futballista, Toma György egy spielmacher. Az öt sárgája miatt ma nem játszhatott, próbáltuk az ő hiányát pótolni, de örülünk, hogy vasárnap már újra futballozhat.

 

Koszta Péter2

Előzetesen tartottunk ettől a mérkőzéstől, mert a Cigánd egy jó erőkből álló együttes, csak pár helyezéssel van mögöttünk a tabellán, de aztán minden jól alakult és újabb magabiztos győzelmet aratta a fiúk. Te hogyan értékelnéd a látottakat?

KOSZTA PÉTER: Úgy gondolom, hogy a huszadik perc után kezdtünk el futballozni, addig tompák voltunk, lehet hogy fáradtabbak voltunk, nem úgy sikerült a frissítés, ahogy elterveztük. A tegnapi edzésen és a mai bemelegítésnél is ezt éreztem a játékosaimon, tartottam is attól, hogyha ilyen enerváltak leszünk a meccsen, akkor gondjaink lehetnek. Abban bíztam azért, hogy a mérkőzésre mindenki sokkal élesebb lesz és átesünk a holtponton. Ez a huszadik percre sikerült is. Jókor rúgtuk a gólt, mert az egy kicsit megnyugtatta a csapatot, előtte nem sok értelmes támadást vezettünk. A gól után nagyjából sansza sem volt a Cigándnak, egyedül a szöglet utáni kapustámadás miatt meg nem adott gólt említhetném. Támadásokból helyzetük sem volt igazán a vezetésünk után, a kapusomnak védeni valója sem nagyon volt. Rúgtunk három gólt nekik, és volt legalább négy tiszta ziccerünk is, amit nem tudtunk gólra váltani.

Mi volt az ami megváltozott az első húsz perc után? Addig nagyon könnyen átjátszották a középpályánkat és sokszor vihették tisztán a labdát a védelmünkre. Utána viszont mi játszottuk be a pályát, nagyon jól használtuk ki az üres területeket, a széleken jól mozogtunk, kreatívan, okosan futballoztunk.

KOSZTA PÉTER: Az első húsz percben az volt a gond, hogy nem futottunk. A mélységi beindulókkal nem mentünk, a széleken hagytunk helyet, hogy beíveljék mögénk a labdákat. Nem jól váltottunk a széleken, főleg a jobb oldalon. Egy nagy helyzetük volt rögtön az elején, ott nem mentünk a középpályás befutóval és abból volt helyzet. Az volt a fő gond, hogy nem akartunk focizni, mindenki csak a másiknak magyarázott.
A gólunk után sem volt még minden rendben, de onnan már a középpályán stabilabbak voltunk és így nem nagyon tudtak helyzetbe kerülni. A felpasszokat, meg a felíveléseket megoldottuk. Ez volt a fő oka a változásnak, hogy elkezdtünk mi is futni és futballozni. Fontos volt az is, hogy az elején tapasztalt labdavesztéseket kiiktattuk, sőt mi voltunk azok, akik bátran letámadtuk a labdás embereket és jól gyűjtöttük össze a lecsorgókat. Egyre jobban működött a játékunk. Amikor hátrányba kerültek és jobban ránk jöttek, akkor már nagy területek voltak előttünk, amikből tudtam, hogy jók leszünk. Ez be is igazolódott.

A tabellára tekintve meg lehet már kicsit nyugodni, bár még kicsit csalóka a kép, mert még mindig vannak elmaradt mérkőzések, de azért hét ponttal megyünk a negyedik helyezettől?

KOSZTA PÉTER: Ez igaz, de az MTK-nak két meccsel kevesebbje van. Természetesen azokat még le kell játszani, meg kell nyerni, nekünk viszont már megvan. Megnyugodni nem szabad, szereztünk öt meccsen tíz pontot, ami lehetne akár tizenöt is. Persze nekünk is volt olyan meccsünk, amelyen a végén nekünk volt szerencsénk, de azt a mérkőzést, a Füzesgyarmat ellenit is mi irányítottuk. Nem volt benne, hogy esetleg nem nyerünk. A Nyírbátor és a Monor ellenit behúzhattuk volna… Mégis azt mondom, hogy előzetesen mindenki elégedett volna a 15-ből 10-el. Most sajnálhatjuk azokat az elhullajtott pontokat, amelyeket az első félévben odaadtunk, főleg hazai pályán, ez azért zavaró.

 

szlogen

 

Válasz írása