Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK – KÉT FORDULÓ UTÁN 1. HELYEN A PUTNOK FC

SONY DSC

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt a harmadosztályú labdarúgó bajnokságban már pénteken és szombaton lejátszották a 2. forduló mérkőzéseit. A Putnok FC – Cigánd SE borsodi rangadó volt a nyitómeccs, amelyen nagy örömünkre a putnoki fiúk 4-2-re nyerni tudtak.

Szombaton került sor a többi találkozóra, melyeken az alábbi eredmények születtek:

Tállya KSE – ESMTK 3-0
DVTK II. – Gyöngyösi AK 2-2
Jászberényi FC – Tiszafüredi VSE 2-1
MTK Budapest II. – STC Salgótarján 3-0
Monori SE –
Balassagyarmati VSE 4-0
Nyírbátori FC –
FC Tiszaújváros
3-1
Füzesgyarmati SK – Debreceni EAC 2-3

Miután az első fordulóban győzelmet szerző négy csapatból (Balassagyarmat, Cigánd, ESMTK, Putnok) egyedül mi tudtunk a hétvégén is nyerni, így két forduló után már csak a Putnok FC rendelkezik 100%-os teljesítménnyel. Ez pedig azt jelenti, hogy a 2. forduló utáni tabella nagyon szépen fest a mi szempontunkból, hiszen mi vezetjük! Gratulálunk a csapatnak és bízunk a hasonló jó folytatásban!

Tabella 2. forduló


Most pedig ajánljuk figyelmükbe az edzői értékeléseket, Szénay Pétert, a Cigánd és Koszta Pétert a Putnok edzőjét közvetlenül a mérkőzés után faggattuk.


Szénay PéterAhogy előzetesen meg is jósolta, két támadófocit játszó csapatot láttunk a mai mérkőzésen, ami igazán gólgazdagra sikeredett. Tudjuk, hogy a Cigánd az 1. fordulóban is hatgólos meccset játszott, ám most a soros ellenfél, a Putnok jött ki győztesen ebből. Hogyan értékelné a találkozót?

SZÉNAY PÉTER: Nem mondanám, hogy két támadó csapat volt, mert az első félidőben én kicsit máshogy láttam a játékot, de ez nem fontos hogy én így láttam. Én a saját csapatommal akarok foglalkozni és fogok is foglalkozni. A második gólig, ami eldöntötte a mérkőzést azt hiszem sokkal aktívabbak és jobban voltunk, de nem használtuk ki a helyzeteket és ilyen hibák után sajnos nem lehet győzni. Nem lehet mást elvárni olyan tapasztalatlan játékosoktól, akik fent voltak a pályán, nincs még sok tapasztalatuk és sajnos hibáztak.

A második félidőben 2:1-nél a Cigándnak voltak lehetőségei az egyenlítésre – gondolok itt például Molnár Tamás nagy ziccerére, amit Egyed Balázs bravúrral hárított – gyakorlatilag egészen a harmadik gólig teljesen nyílt volt a mérkőzés. Mit gondol ott kicsit nagyobb koncentrációval sikerülhetett volna akár egyenlíteni is?

SZÉNAY PÉTER: Ez nem a koncentrációról, hanem a tapasztalatról szól. Sajnos ezek a játékosok ha visszanézünk nem játszottak magasabb bajnokságban, velük továbbra is türelmesen kell dolgozni. Remélem ha többször kerülnek majd ilyen helyzetekbe ki fogják használni, de azt hiszem ez inkább tapasztalat, nem a figyelmen múlt.

Szimpatikus volt, amikor 3:1-nél azzal biztatta a játékosait, hogy ki lehet még innen egyenlíteni. Ezt komolyan is gondolta vagy csak pusztán a lelket szerette volna a fiúkban tartani?

SZÉNAY PÉTER: Én komolyan gondoltam és nemcsak egyenlíteni, megmondom őszintén mi nyerni jöttünk ide. Az a véleményem, hogy a második gólig megmutattuk, hogy akarunk és tudunk is játszani, sajnos megtörtént, ami megtörtént.


A Putnok FC támadója, Sápi József a hétvégén nem tudta segíteni társait a futballpályán, mivel térdsérülése ebben megakadályozta, de segített viszont honlapunknak az élő közvetítésben és az alábbi mérkőzés statisztika összeállításában! Köszönjük neki!

Statisztikák Putnok-Cigánd


Koszta Péter másolataEgy gólzáporos mérkőzést játszottunk a Cigánddal és hál’ Istennek mi jöttünk ki belőle győztesen. Mennyire vagy elégedett a csapat játékával? Gondolom az eredménnyel igen.

KOSZTA PÉTER: Az eredménnyel elégedett vagyok, az első félidőben a Cigánd úgy vezetett hogy kapura se nagyon rúgtak, a gól előtt odaadtuk a labdát, ők pedig beívelték az üres kapuba. Az első félidőben volt három ajtó-ablak helyzetünk, ebből kettőt vittünk a kapura, egyszer meg az üres kapura vihettük volna, de a lesen lévő játékos avatkozott közbe. Ha ott jó döntést hoznak azt is üres kapura vihetjük.
A gól után kicsit megzavarodtunk szerintem, 5-6 percig rossz felfogásban játszottunk, aztán szerencsére sikerült megfordítanunk az állást és 2:1-es előnnyel mentünk be az öltözőbe. A második félidőt rosszul kezdtük, az nagyon nem tetszett, 15 percig katasztrófa volt, amit műveltünk, mert az ellenfél birtokolta többet a labdát, könnyen jutottak be mögénk. Igaz nagy helyzetük nem volt, egyet kivéve, ott nem mentünk a ziccerben lévő emberre, de szerencsére a kapusunk nagyot védett. 15 perc után újra átvettük az irányítást, rúgtunk két gólt és voltak helyzeteink. Szögletnél ott is hibáztunk, üres kapura nem rúgtuk be, nagyon nagy lehetőségeink voltak. Aztán 4:1-es vezetésünknél a hosszabbításban sajnos egy túl könnyű gólt kaptunk megint, egy szélről beívelt labdát befejeltek a kapukba. Az első gól az egyéni hiba volt, a másodiknál 4:1-nél már nem koncentráltunk kellőképpen. Két meccsen szereztünk hat pontot úgyhogy elégedettek lehetünk.

A mérkőzés fordulópontját az egy perc alatt rúgott két gól, a 2:1-es fordítás jelentette?

KOSZTA PÉTER: Szerintem igen, úgy mentünk be, hogy mi vezettünk. Úgy gondolom a Cigándnak nagy lelki trauma volt ilyen szempontból, hogy vezettek 1:0-ra és volt hátra 7-8 perc a félidőben, amikor mi rúgtunk nekik kettőt, tehát nem is az hogy kiegyenlítettünk, hanem meg is szereztük a vezetést. Ez gondolom nagyon rosszul érintette őket. A második félidőt viszont ők jobban kezdték, mint mi ezt hozzá kell tennem, ott az első 10-15 percben mi nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Utána szerencsére már mögéjük tudtunk menni kontrákból is meg felépített támadásokból is, több lehetőségünk volt, de az utolsó passzokat elrontottuk vagy kihagytuk a helyzeteket. Úgy néz ki, hogy a Cigánd előrefelé nem játszik rosszul, mert két meccsen rúgott 6 gólt, de a védelmükben nekik és nekünk is vannak gondok. Ettől függetlenül ebben a meccsben nem volt benne hogy két gólt kapjunk, de nem baj rúgtunk négyet, így ez is elfogadható.

Elmondhatjuk viszont, hogy a mi támadójátékunk is jobban muzsikál, mint az elmúlt szezonban. A mai mérkőzésen legalább 8-10 olyan helyzetünk volt, amiből gólt szerezhettünk volna. Mit gondolsz erről?

KOSZTA PÉTER: Igen, sokat is dolgozunk a támadójátékon. A héten legalább két napot a támadásvezetések gyakorlásával foglalkoztunk. Általában aktív védelem ellen próbálunk gyakorolni, hogy hogy lehetne bontanunk, mert azért vannak még perspektíváink ebben, lehetünk jobbak. Úgy érzem alakulgatunk, továbbra is a védekezésben érzek hiányosságokat. Néha túl könnyen kerülnek ellenünk helyzetbe felrúgott, felívelt labdákból, ami nem is lehetne helyzet, mert csak vissza kellene fejelni és ezeket nem szedjük össze.
Ilyenkor persze jobb és könnyebb a hibákról beszélni, taglalni, mert nyertünk, akkor lenne rosszabb ha most arról kéne beszélnem, hogy miért szenvedtünk vereséget és olyan lelkiállapotban kellene edzenünk a héten, ami vereség után sokkal nehezebb. A pozitív impulzusok viszont jót tesznek a heti munkának.

szlogen

Válasz írása