Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK: HITTÜNK MAGUNKBAN EZEN A MÉRKŐZÉSEN

Végre egy olyan mérkőzés a szezonban, amelynek a végén mi örülhettünk győzelemnek. Nem kérdés, a Putnok FC edzőjének szívéről hatalmas kő gördült le és 32 fogsoros mosollyal adott nekünk interjút a találkozót követően. Sütő Szilárd sem tűnt ugyanakkor letörtnek és rendkívül sportszerűen nyilatkozott honlapunknak.
Aki nem tudná most megtudhatja, tegnap 4-1 arányú győzelmet arattunk az Eger együttese fölött. A szezonbeli első sikerrel pedig a 15. helyről egészen a 9. helyig ugrottunk a tabellán…

Íme a két vezetőedző értékelése:

Sütő Szilárd

Nyilván egy futballmérkőzés után a győztes csapat örül, a vesztes nem, nyilván most mi örülünk, hiszen a szezonbeli első győzelmünket szereztük pont ellenetek. A ti szempontotokból nézve, hogy látod, hogyan értékelnéd ezt a találkozót?

SÜTŐ SZILÁRD: Álomszerűen indult, rémálom lett belőle. Meg tudtuk szerezni a vezetést, tudtuk, hogy a Putnok háza táján nehéz helyzet van és Putnok nem egy könnyű hely edzői szempontból sem. Nagyon várta nem csak a szurkolótábor, hanem a klubvezetés is az első győzelmet, ezért próbáltunk egy stabil játékot játszani, kontrákra építkezni, hiszen tudtuk, hogy a Putnoknak jönni kell, kell az első győzelem. Azért is mondom, hogy álomszerűen indult, mert meg tudtuk szerezni a vezetést, utána volt olyan kontratámadásunk, hogy ha jó döntést hozunk, akkor akár tovább növelhettük volna az előnyünket. A játékvezetővel nem akarok foglalkozni, hiába, hogy a játékosok nagyon mérgesek voltak rá, de úgy gondolom, hogy utána amilyen hibákat elkövettünk, az nem a játékvezető miatt volt, hanem saját magunknak követtük el. Mondhatjuk azt, hogy ki nem kényszerített hibákból megfordította Putnok a meccset, amit szerintem nagyon jól csinált és utána megzavarodtunk.
Olyan szempontból viszont dicsérem a csapatot, hogy az emberi tartásuk rendben volt, hiszen a mérkőzés végéig mentek, próbálkoztak. Ilyenkor amúgy a szegény embert az ág is húzza, kimaradt a végén a tizenegyesünk is. Nekünk egyetlen egy dolog, ami figyelmeztető, hogy a Debrecen ellen is hasonló hibákat követtünk el, tehát azt nem tehetjük meg, hogy az ellenfélnek szinte odapasszoljuk a labdát. Tanulni kell ebből a meccsből és a jövő héten a Tállya ellen 3 pontot kell szerezni.

Kriston István Putnok

Jól hallottam hogy a mérkőzés végét jelző hármas sípszónál valakinek egy nagy kő esett le a szívéről? 😀 Hogyan értékelnéd a mai mérkőzést?

KRISTON ISTVÁN:  Az biztos, hogy megkönnyebbültünk amikor a játékvezető lefújta a mérkőzést. Szerintem a srácok is, illetve mi is a szakmai stáb is régóta vártunk erre a napra. Hála Istennek azért elérkezett, úgyhogy most nagyon boldogok vagyunk.

A mérkőzés szakmai részével mennyire vagy elégedett? Kaptunk az elején figyelmetlenségből egy gólt, viszont nem torpantunk meg és a szünetig megfordítottuk az eredményt, sőt kétgólos előnyhöz jutottunk.

KRISTON ISTVÁN:  Szerintem az borzasztó nagy pozitívuma volt a meccsnek, hogy megint kaptunk egy kicsit demoralizáló gólt az elején, de megmondom őszintén hittünk magunkban, pedig nem voltunk top lelkiállapotban mégis felálltak ebből a srácok és meg tudtuk fordítani a mérkőzést. A másik része meg az, hogy ritmusában, szervezettségében, a gólhelyzetek kialakításában majdhogynem az egész mérkőzésen azt mondom jól teljesített a csapat.

A szerzett góljainkkal kapcsolatban azt mondhatjuk eddig hét meccs alatt 5 gólt szereztünk, most egy meccs alatt 4-et, ez nem rossz. Mi történt ma, hogy ennyi gólt tudtunk szerezni?

KRISTON ISTVÁN:  Azért ennek voltak már jelei az elmúlt két bajnoki mérkőzésen, de akkor még nem volt meg a kellő hit a fiúkban, rosszul használtuk ki a helyzeteket, rossz döntéseket hoztunk. Szokták mondani: egyszer minden sorozat megszakad és ma hála Istennek a futballnak a szerencséje is mellénk állt. Ez azonban nem lett volna lehetséges, ha nem teszünk meg érte mindent minden héten akár az edzéseken, akár a mérkőzéseken.

Azt lehet mondani, hogy az egész kispad folyamatosan együtt élt folyamatosan a csapattal a 90 perc alatt. Te még a 88. percben is ugyanúgy biztattad a játékosaidat a koncentrálásra, a szervezettségre. Ma a „Szív napját” ünnepeljük és a játékosok ma kitették a szívüket a pályára a stábbal együtt. Hogy látod?

KRISTON ISTVÁN:  Így van szerintem is. Minden egyes játékos átérezte a mai meccs súlyát és azért mindig rossz tartaléknak lenni, illetve a kispadon ülni bizonyos játékosoknak vagy akár bármelyiknek, de azért én szeretném őket is kiemelni, mert ugyanúgy ők is rengeteget hozzátettek a héten a mai sikerhez és hogy ma a csapat nyerni tudjon.

Átszakadt a mai győzelemmel egyfajta gát? A folytatásra ez mennyit adhat a csapatnak?

KRISTON ISTVÁN:  Nyilván azért ez egy borzasztó pozitív töltet a csapatnak, de megelégedni nem szabad, ugyanúgy kell, hogy tovább edzünk a héten, mint ahogy eddig tettük az elmúlt hetekben, hónapokban. Szerintem ez mindenképp pozitív irányba fogja elmozdítani a játékosok önbizalmát.

4-1 VÉGEREDMÉNY

Válasz írása