Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK: EGY GYŐZELEM, HOGY A JÁTÉKOSOK ÚJRA HIGGYENEK MAGUKBAN…

Továbbra sem akar lendületbe jönni a Putnok szekere. Az idei versenykiírás hatodik fordulójában sem jött össze a győzelem, sőt hazai pályán vereséget mért ránk a Cegléd gárdája. Az újabb vereséget követően a 14. helyen szerénykedik csapatunk, ami elég elszomorító látványt nyújt.

A vereség okairól Kriston Istvánt kérdeztük, de előtte a győztes ceglédiek vezetőedzője, Schőn László is kifejtette véleményét a mai találkozóról.

Schőn László

Színvonalas és végig nagy iramú mérkőzést láthatott a közönség itt ma Putnokon. A mérkőzés eleje egyértelműen a Ceglédé volt, aztán a Putnok is magához tért és egyre több támadást tudott vezetni, gólig azonban nem jutott. A csapatod aztán a lehető legfontosabb pillanatban egy fejesből megszerezte a vezetést majd kettőre növelte az előnyét és a végén gyakorlatilag még több gólt is rúghatott volna. Hogyan értékelnéd ezt a mai mérkőzést?

SCHŐN LÁSZLÓ:  Igen, az első félidőben túlságosan indiszponáltan játszott a csapat, nem azt a játékot játszottuk, amit szoktunk. Nem  futottunk eleget, kevés volt az elképzelés, nem volt a játéknak folytatása. Készültünk arra, hogy a Putnok jól meg fogja szervezni a védekezését és  egy kicsit a pozíciós játékot szerettük volna 35 méteren belül erőltetni, kezdeményezni. Ezt sajnos nem tudtuk az első félidőben, aztán rendeztük a sorokat és valóban a második félidő második felében már mi irányítottuk a mérkőzést. Ahogy említetted, akár több góllal is nyerhettünk volna a végén. Nehéz volt ez a meccs, sok csapat meg fog itt szenvedni Putnokon azt gondolom. Lesznek olyan meccsek, amikor nem játszik jól a csapat, de az hogy kapott gól nélkül lehoztuk, ez egy pozitívum és a végén sikerült, megint tudtunk újítani, annak nagyon örülök.

Folyamatosan, lényegében az első percektől kezdve arra biztattad a játékosaidat, hogy gyorsabban, gyorsabban futballozzanak. Tudtuk, hogy a Cegléd nagyon gyors játékosokból, gyors passzos játékot játszó csapat, nyilván ezért is pörgetted a fiúkat a kispadról is. Ez a gyors játék mennyire feküdt itt Putnokon?

SCHŐN LÁSZLÓ:  Azt gondolom, ha egy csapat ezt jól csinálja akkor fekszik nemcsak Putnokon, hanem bárhol máshol. Szerintem a futballnak ma ez a legfontosabb része: a gyorsaság, a labdával való gyorsaság. Az első öt métereken a labda nélküli mozgások, vagy a labdával való mozgások, a párharcok után begyűjtött labdák, a kemény passzok, a gyors labdajáratás, ezt nem láttam sajnos az első félidőben. Ezért próbáltam meg erre felhívni a játékosok figyelmét. Ezt a játékot szeretnénk játszani ami eddig eredményes volt. Azt gondolom nem is változtatunk rajta, szerintem ebben van a jövő.

A  második félidőben, amikor megszereztétek a vezetést, valami fel is szabadult a játékosaidban. Onnantól kezdve mi volt az amiben a Putnok fölé tudott kerekedni a csapatod?

SCHŐN LÁSZLÓ:  A kreativitás mindenképpen. Tényleg sok olyan játékos van a támadó futball részben, akik kreatívak, meg merik csinálni a cseleket, az ellenfél kapuja előtt határozottak. Gólra törően futballoztunk és ez az első gól kellett ahhoz, hogy a görcsösség alól felszabaduljunk. Ez az előző hetekben kicsit előbb jött. Most viszont mivel a Putnok jól oldotta meg a védekezés részét és nem játszottunk jól, ezért maradt az utolsó 20 percre, de hála Istennek a végén is volt azért három-négy 100%-os gólhelyzetünk, amiből még sikerülhetett volna gólt szerezni.

 


Meccs statisztika Putnok-Cegléd_page_02


Kriston István Putnok

Nagyon készültünk a szezon első győzelmére a Cegléd ellen főleg hazai környezetben, de megint csak nem jött össze… Hogyan értékelnéd a látottakat?

KRISTON ISTVÁN:  Amíg hazai pályán képtelenek vagyunk gólt szerezni, addig sajnos ez a vége a mérkőzésnek. Ezen mindenféleképpen változtatnunk kell, ebben előre kell lépni mindenképpen, hogy eredményesek tudjunk lenni.

Azt láttuk, hogy az első 10 percben igazából nagyon nyomott a Cegléd, de nagyon stabilan tartottuk magunkat, és utána átvettük az irányítást. Rengeteg kidolgozott támadásunk volt, de mindhiába. A befejezéseknél vagy az utolsó passzok pontossága tekintetében kellett volna valami plusz. Te hogy látod?

KRISTON ISTVÁN:  Az első 10 percet leszámítva szerintem végig partiban voltunk az egyik bajnok aspiráns ellen. Igazából inkább a kezdeményező készséggel látok problémát, amikor a támadózónába vagyunk többet kellene felvállalni, hogy a gól felé menjünk illetve próbáljunk olyan lehetőségeket teremteni, amik előre tudják vetíteni, hogy gólt tudjunk szerezni.

A ceglédiek is nagyon készültek abból, hogy szervezett a védelmünk, ez úgy látszik a Keleti csoportban már el is híresült, de azért valahogy mindig becsúszik egy-egy hiba a gépezetbe. Ezek egyéni hibák vagy csapatszinten történtek például a mai mérkőzésen?

KRISTON ISTVÁN:  Igazából a mainál megfejeltek minket a védekező szögletünknél, tehát ez szerintem egyéni koncentrációs hiba volt. Alapjában véve a csapat rendezettsége megvolt, tehát nem ott voltak koncentrációs hibák, hanem egyénileg sokkal jobban oda kell figyelni és vállalni a felelősséget a saját magam feladataiért illetve azokért a dolgokért amiket a védekezésben végre kell hajtani.

Mi lehet a jó recept, hogy ebből a rossz szériából kizökkenjünk, mert lényegében mindig egy hajszál választ el minket attól, hogy a magunk javára tudjuk fordítani az eredményt…

KRISTON ISTVÁN:  Egy sablonos dolgot fogok mondani. Egy győzelem kellene, hogy a játékosok újra higgyenek magukban. El merjék azokat a dolgokat vállalni, amit most kicsit félénken vagy nem nagy önbizalommal tudnak elvállalni, ha több pont lenne a tarsolyba. Azért fogunk dolgozni egész héten, hogy az ESMTK ellen megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést, mert az nagyon nagyot tudna fordítani a csapatnak a kerekén.

0-2 VÉGE

Válasz írása