Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

0:0-ás döntetlennel zárult a szezon utolsó mérkőzése, amikor is az Eger SE csapata ellen léptünk pályára. A két csapat vezetőedzője természetesen most is értékelte  a mérkőzést és mindketten egyetértettek abban, hogy a végeredmény ezúttal reális volt.

Nyugodtan nevezhetjük ezt a mait a helyzetek mérkőzésének, hiszen az mindkét oldalon akadt bőven, gól viszont egyikből sem lett, hiszen egy 0:0-ás döntetlennel zárult a meccs, talán kicsit ez már olyan levezető mérkőzés volt. Hogyan értékelné a mai találkozót?

VITÁNYI LÁSZLÓ: Semmiképpen nem nevezném levezetőnek, én azt gondolom, hogy mindkét csapat szerette volna megnyerni és úgy elbúcsúzni a szurkolóktól. Azzal egyet kell értenem, hogy a helyzetek mérkőzése volt, mindkét csapat előtt bőven adódott lehetőség, de sajnos  a csatárok most nem találták a góllövő cipőt és 0:0-ás döntetlen lett a vége. A helyzetek nagyságait nézve mondhatjuk, hogy a végeredmény reális, de én mint egri azt gondolom, hogy az Egernek kellett volna megnyerni ezt a meccset.

Nyilván felkészültek a Putnok játékából, ősszel már játszottunk egymás ellen, ehhez képest mi az, amit sikerült megvalósítani a játékosainak és mi az amit nem?

VITÁNYI LÁSZLÓ: Elég sok mindent sikerült megvalósítani, valóban készültünk a Putnok ellen, szerettük volna a széleket jobban játékba hozni és szerettünk volna középen kettő az egyeket kialakítani a belső védőkre, ezek többször is megvalósultak, sikerült területet nyitni a Putnok védekező harmadába, de nem sikerült a kapu elé úgy érkeznünk, ahogy azt elterveztük, ez az egy hibádzott.

Így a szezon utolsó meccse után, annak ellenére, hogy nem végig Ön irányította a csapatot hogyan értékelné a szezont, valamint  a csapat tizedik helyét?

VITÁNYI LÁSZLÓ: Én azt gondolom, hogy egy újonc csapatnak, ha a tizedik helyre oda tud érni az mindenképpen dicséretes. Figyelembe kell venni, hogy télen több játékos eligazolt tőlünk, majd amikor az edzőváltásra is sor került akkor játékrendszert is változtattunk. Én örömmel vettem, hogy több olyan mérkőzést játszottunk, amikor dominálni tudtunk, akár tőlünk erősebb csapatok ellen is, az hogy ez jövőre helyezésben esetleg előrébb tudja e a csapatot dobni azt jelenleg még nem lehet megmondani, sok függ attól, hogy mi hogy erősítünk és hogy az ellenfelek kiket igazolnak.

VITÁNYI

A helyzetek számával nem volt gond a mai mérkőzésen, viszont a kihasználásokkal már annál nagyobb , hiszen mindkét oldalon meg voltak a lehetőségek. Igazságosnak érzed a döntetlent?

KOSZTA PÉTER: Igazságosnak igen, nekünk volt két hatalmas, 100%-os ziccerünk, az Egernek is volt két nagy helyzete és kisebb helyzetekből nekik még több is volt, mint nekünk , viszont a gól  a mi két óriási ziccerünkben volt benne, azokat bravúr volt kihagyni. Az elsőnél nem volt kapus, a kiforduló embert pedig négy méterről sikerült eltalálnunk, a másodiknál pedig már a kapus mellett is elvittük a labdát és üres kapunál rúgtuk mellé, ettől a kettőtől nagyobb helyzet nem volt a meccsen. Összkép alapján viszont az Eger több helyzetet dolgozott ki, így ilyen szempontól reális a 0:0, de nem volt egy hatalmas mérkőzés ez…számomra.

Lehet ennek az az oka, hogy a fiúk már a nyári szüneten gondolkodtak?

KOSZTA PÉTER: Az a baj, hogy lassan már négy hete a nyári szünetben gondolkoznak. Elég komoly probléma ez számomra, igazából itt ismerszik meg egyes játékosok hozzáállása a futballhoz , de itt tudok levonni konzekvenciákat azzal kapcsolatban, hogy kire kell számítani meg kire nem, ezek a meccsek tökéletesek voltak arra, hogy lássam kik az igazi sportemberek olyan szempontból, hogy látszik is, hogy minden meccset meg akar nyerni. Van itt sok csapat, akiknél már nem volt tétje  a mérkőzéseknek mégis úgy álltak a meccsekhez, hogy végig győzelmi kényszer volt bennük, például a Füzesgyarmat is úgy vert meg minket múlt héten otthon, hogy már nekik se nem osztott, se nem szorzott az a mérkőzés, legalábbis eredmény szempontjából nem,én ezzel a néhány játékos által mutatott felfogással nem tudok azonosulni.

Ahhoz mit szólsz, hogy ez a döntetlen az ötödik helyhez elég lett a csapatnak?

KOSZTA PÉTER: Én igazából nem gondolkodom helyezésbe, én összességében nézem az éves teljesítményt, számomra voltak nagyon nagy csalódást okozó mérkőzések, ami azt gondolom eddig nagyjából engem, mint edzőt elkerült, ilyen 7:1 meg amikor 3:0-ról 5:3-ra kaptunk ki eddig nem voltak ránk jellemzőek, ez számomra nagy csalódás. Az ötödik helyről azt gondolom, hogy nagyjából reális, ha az utolsó meccseket nézzük akkor sajnos oda se kellett volna kerülnünk, de voltak az év folyamán nagyon jó meccseink, amelyek bizonyították, hogy akár jobb helyen is végezhettünk volna, de a probléma az, hogy folyamatosan nem tudtunk jól teljesítményt nyújtani, ez komoly gond. Ezentúl a szakmai oldalról minden erőmmel azon leszek, hogy olyan játékosokat keressek, akikben igenis meg van az a vágy, hogy jobb eredményeket érjen el és ez az állandó győzelmi kényszer bennük van, hogy nyerni akarnak olyan meccsen is, ahol igazából nincs téthelyzet.

KOSZTA

Válasz írása