Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

A 2018/19-es bajnokság utolsó hazai meccsén az idei szezon legnagyobb arányú verségébe szaladtunk bele a Füzesgyarmat ellen. A két csapat vezetőedzője a héten is értékelte a mérkőzést.

Nagyon izgalmas mérkőzésnek nézett ki, a tavalyi helyezésekhez hasonlóan idén is a negyedik Füzesgyarmat és az ötödik Putnok játszott egymással. Szokták mondani, hogy gombócból is sok a hét , ez a mai napon nagyon igaz. Hogyan értékelnéd ezt a ti szempontotokból nagyon jól sikerült mérkőzést?

BOROS TIBOR: Igen a belső motiváció megtalálása nem egyszerű feladat, pont a mai mérkőzés előtt ezzel kapcsolatos szakirodalmat olvastam. A motivációt mi már a meccs előtt is megtaláltuk, számszerűsíteni nem szeretnék, mert ez nem publikus de történelmi nagyságú bírság terhe alatt játszott a csapat, ezt le is nyilatkoztam már korábban a Sajóbábonyi szégyen után, már most nem elég célkitűzés az első ötben lenni, hanem meg kell tartani a negyedik helyet, amihez tökéletesen kell működnie edzésen is, mert ha nem akkor ez a bizonyos bírság foganosítva lesz. A külső motiváció most ez volt, a belső pedig, hogy volt egy találkozónk a Szolnok ellen, ezt elmondtam egy percben, hogy egy ilyen csapatnak minimum kétszer nagyot kell villantani a bajnokságban és ezt próbálják meg most. Az igaz és ezt most n is elmondom, hogy maga a felállásunk a 0:0-ból indult ki és sündisznóállást vettünk fel, de most először megpróbáltunk a szezon során kontrára játszani, mert egyetlen egyszer sem tettük ezt és kíváncsaik voltunk, hogy működik, az emberelőnyünk meg van hozzá és most mondhatom, hogy szerintünk ez működött is. Lehet azt mondani, hogy legszebb álmaimban sem gondoltam ilyen mértékű győzelemre, de természetesen ez nem reális , mert a két csapat hasonló játékerőt képvisel, nekünk most minden sikerült, sajnálom hazaiakat, de nekünk ezt nem lehetett visszavenni, mert ez ilyen történelmi pillanat, amikor valakinek így kijön a lépés.

Mi jelentette a legnagyobb különbséget a két csapat között? A kontrákat leszámítva, mintha a széleken különösen jól bontott volna a Füzesgyarmat.

BOROS TIBOR: Szakmailag ez helytálló meglátás, de utólag elmondhatom, hogy egy pár információhoz hozzájutottunk a Putnokkal kapcsolatban és úgy gondoltuk, hogy ők már elvesztették a motivációjukat egy-két héttel ezelőtt és mi arra apelláltunk. Mi vagyunk még annyira kicsik ebben az osztályban, hogy minden apró siker történelmi tett és ez a negyedik hely is egyben és ezt a csapat is tudja, hiába hogy  a játékosok nagy része korábban még NB2-ben is játszott ez a kis település még pár évvel ezelőtt megye másodosztályban volt és ők most a klubot kell, hogy képviseljék és ez a mi szintünkhöz óriási siker, át is ment feléjük az üzenet. Nem egyszerű érzelmi alapon azt kirakni a pályára, amit szakmai alapon is elvárnak az embertől, most minden működött. Szakmai alapon azért sok kivetnivalót láttam a csapatban, nem volt elég kompakt, több gyengébb teljesítmény is volt, de ez most nem kell, hogy az interjú részét képezze.

Miért tartottad fontosnak hogy 0:4-nél és még 1:5-nél is motivált a játékosaidat? A kiállításnál volt egy olyan pillanat, amikor még volt hátra fél óra, akkor mit gondoltál?

BOROS TIBOR: Akkor egy beívelt labdánál az egyik játékosunk már párszor vétett egy ilyen hibát és most ismét, de még volt annyi idő és létszámhátrányban voltunk, hogy négy-öt támadást felépítsen a Putnok, ez nem egy nagy csoda, lást BL elődöntőben is volt rá példa , hogy egy Barcelonanak is lehet rúgni négy gólt. Azért próbáltam hangos szóval vezényelni őket, hogy ne dőljünk hátra, legyen meg a motiváció, persze visszább zártunk, 4-4-es felállási formában, de fontosnak tartotta,, hogy tudjuk, ez a meccs még nincs meg. Ha csak a Putnok meccseit nézed, 3:0-ról is kikaptak már 3:5-re, ebben az osztályban bármi előfordulhat, ha most ott visszaállunk és talál még egy gólt a Putnok, van hátra negyed óra és két gólt be is gyötörtek volna, Én 4:1-nél valósan gondoltam, hogy ők még az egyéni kvalitások alapján visszajöhetnek, de nem volt meg a motivációjuk, a kedvük, a hangulatuk és ettől többre tartom őket, mint amit most nyújtottak, de ez az ő problémájuk nem az enyém. Én abból indultam ki, hogy egy nagyon erős Putnokkal állunk szembe, akik tíz ember ellen még vissza is tudnak jönni.

Boros Tibor edzői

Hogyan értékelnéd ezt a mai mérkőzést?

KOSZTA PÉTER: Ez elég nehéz, ez számomra értékelhetetlen. Megint az a vicc az egészben, hogy most is mi kezdtük jobban a meccset, három tiszta helyzetünk volt amiből nem tudtunk gólt rúgni és természetesen mi egy kontrából gólt kaptunk, aztán jött a tizenegyes.  A legjobban az fáj, hogy  a második félidőben a tíz emberrel játszó Füzesgyarmattól kaptunk négyet. Teljesen szétestünk, lélektelen a játékunk, nem futunk vissza, előre védekezünk nem pedig hátrafelé az ellenfélnek csak be kellett futni a területünket és a kapusunkra vihették a labdát. Ebben az évben ma megkoronáztuk a hazai teljesítményünket, ami eddig is katasztrofális volt, de ezzel feltettük a pontot az i-re. Amit ma nyújtottunk értékelhetetlen, mióta én edző vagyok én hetet hazai pályán nem hiszem, hogy kaptam.

Koszta Péter J

Válasz írása