Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Egyik oldalon hatalmas öröm, hiszen a Tiszaújváros csapata 50 év után győzött újra Putnokon, miközben részünkről kavargó gondolatok és érzések jellemzik a mérkőzés utáni pillanatokat. A vasárnapi meccset a két csapat edzője is valahogy így látta, az ő gondolataikat idézzük most szóról-szóra.

A Tiszaújváros edzőjeként vártál egy pár meccset arra, hogy a Putnokot sikerüljön legyőzni. Mit jelent számodra ez a mai győzelem edzőként, illetve mennyire tetszett a csapatod játéka, hogy értékelnéd ezt a mai meccset? Gondolom most sok minden jár a fejedben.

GERLICZKI MÁTÉ: Edzőként értékelhetem úgy is akár, hogy ez pályafutásom legnagyobb győzelme. Eddig egy ibrányi győzelmet értékeltem így Nyírgyulajban, mert a Nyírgyulajt soha nem tudta legyőzni az Ibrány idegenben, de ez természetesen annál most magasabb polcra kerül. A csapatom játékáról annyit tudok elmondani, hogy mióta itt vagyok, ez lassan mostmár három év, ez volt a legjobb játék, az első félidő az mindenféleképpen, nagyon nagyon ,magas fokon játszottak a játékosaink, de hát ez van bennük. Úgyhogy én most nyugodtan mondhatom akár a vezetőség,akár a kollégáim nevében is, hogy most a legjobb csapatunk nekünk van a világon, úgyhogy most nagyon örülünk és boldogok vagyunk.

Korán két gólos előnybe került a Tiszaújváros és érdekes módon mégsem álltatok be teljesen, hanem továbbra is vállaltátok a nyíltabb játékot. Ez teljesen tudatos volt, így volt kitalálva vagy miért alakult ez így?

GERLICZKI MÁTÉ: Ha a Tiszaújváros játszik mindig felvállalja a nyíltabb játékot, sokszor emiatt kaptunk ki, akár az utolsó percekben is, mert többször egyenlítettünk egy mérkőzés folyamán és mentünk a győzelemért akár az ESMTK elleni utolsó perces vereségünk is említhetjük. Aztán fel teszik a kérdést ilyenkor, hogy miért nem jó nekünk a  döntetlen, én azt képzelem el a futballról, hogy soha nem jó a döntetlen, mindig nyerni kell, aztán ha ez összejön az egy plusz töltetet ad a csapatnak. Mi támadni szeretünk, nem védekezni de most úgy gondolom, hogy a támadójátékunk és a védekezőjátékunk  is csillagos ötös volt.

A szünet előtt csatlakozó gólt rúgott a Putnok és nyilván ez nagyban meghatározta a második félidőt. Mit mondtál a szünetben a fiúknak?

GERLICZKI MÁTÉ: Azt mondtam nekik, hogy ez annyira jó volt, hogy itt már most nem énekelheti ki a szánkból a sajtot senki. Biztos hogy nyomás fog ránk nehezedni, de lesz területünk, hatalmas területeink voltak, ezt tudtuk , én úgy gondolom, hogy be is lehetett volna fejezni a meccset hamarabb, az hogy most 1:2 lett az annak köszönhető, hogy jól védett az ellenfél kapusa. Neki ehhez külön gratulálok, mert volt öt-hat nagyon nagy védése. Annyit szeretnék még elmondani, hogy ugye itt többször kikaptunk a Putnoktól egy gólokkal, aztán utána az volt az embernek az érzése, minthogyha mi a mérkőzésen nem is lettünk volna, ugye hogy kapura se lőttünk állítólag, én most azt tudom mondani győztes félként, hogy egy jól felkészített, egy nagyon jó játékosokból álló csapatot sikerült legyőznünk, egy nagyon nagy csatában és kiváló játékkal, kiváló hozzáállással.

gerliczlki

Mondhatjuk, hogy első tíz percnek köszönhetően bealudtunk a rajtnál aztán egész meccs alatt futottunk az eredmény után, nehéz ezután mit mondani. Hogyan értékelnéd a mai meccset?

KOSZTA PÉTER: Álmos kezdés megint, tíz perc alatt 0:2, abból az egyik gól úgy, hogy egy olyan tizenegyest ítélt a bíró, ami nem volt tizenegyes, de meg kell nézni a videofelvételt, mert hogy ott nem volt szándékos kezezés az biztos. A másodiknál is inkább nekünk kellett volna szabadrúgást rúgnunk, amit mégis az ellenfél rúgott, de ezzel nem tudunk mit csinálni, sajnos ilyen szituációból nem kéne gólt kapni. Ezek után kihagytunk egy tizenegyest, a másodikat berúgtuk, úgy gondolom ott kiállításnak kellett volna történnie, ha már lefújta a bíró, mert utolsó ember üres kapura guríthatta volna a labdát és lerántották, ha lefújta akkor piros, de ha ők azt mondják, hogy a szabály már nem így szól, mindegy ezzel már nem tudunk mit csinálni. A második félidőben meddő mezőnyfölényben voltunk, de sajnos nem voltunk veszélyesek a kapura, a Tiszaújváros kontrái veszélyesebbek voltak , a kapusunk nagyokat védett, mi igazából nem is rúgtunk kapura. Nem tudunk a kapu elé érkezni, a bepasszokra nem érünk oda , az a fő probléma hogy nincs olyan játékos, aki esetleg a semmiből is gólt tudna rúgni, nem jól rúgjuk a labdát a pontrúgásoknál, nem jól érünk oda. Össze-vissza kavarognak a dolgok bennem, kintről úgy tűnik az egész, hogy csapatként jobbak vagyunk , az akaratunkat rájuk erőltettük, de igazából azt kell mondanom, hogy a veszélyes kontráknak köszönhetően megérdemeltem nyert az ellenfél.

KOSZTAP

Íme a mérkőzés statisztikája:

Meccs statisztika Putnok-Tiszaújváros-2

Válasz írása