Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nem volt egyszerű meccs a vasárnapi Putnok FC – Jászberényi FC mérkőzés, de ismét bebizonyosodott, hogy nekünk az utolsó ellen talán nehezebb pályára lépni, mint listavezető ellen és itthon tartottuk a 3 pontot ezen a szép vasárnapi délutánon. Koszta Péter és Huszák Géza abban egyetértettek, hogy az első játékrész inkább a Jászberénynek feküdt, miközben a második félidőben a Putnok játszott jobban. Lássuk bővebben, hogyan látták a meccset a csapatok vezetőedzői.

Úgy érkezett Putnokra a Jászberény, hogy nem vehette félvállról a mai mérkőzést, de zsinórban megszerzett 9 győzelem után nyilván innen is nagyon szerették volna elvinni a 3 pontot. Hogyan értékelné a látottakat ezen az igazán jó mérkőzésen?

HUSZÁK GÉZA: Úgy gondolom, hogy már az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnünk, kapufát rúgtunk, kihagytunk két óriási helyzetet, ha ekkor 2-3 góllal vezetünk, úgy gondolom már nem tudott volna visszajönni a Putnok. A második félidőben kicsit bent ragadtunk, nevetséges tizenegyest kapott a Putnok, ilyet még megye 6-ban sem adnak meg, hál’ Istennek a kapusunk még hárította azt a büntetőt.
Az egyenlítőgólnál mélyen berúgtak egy labdát, hogy akkor a kapus jöhetett volna vagy nem azt nem tudom megítélni, de mondom még egyszer egy kicsit bent ragadtunk a második félidő elején. Aztán körülbelül a semmiből, amikor mi támadtunk, az egyik játékosunk felelőtlen labdaeladásából született ellentámadásból gólt kaptunk. Ezek után próbáltunk egyenlíteni, mentünk, volt is helyzetünk, hogy egyenlítsünk de sajnos már nem sikerült.
Persze el kell ismerni, hogy a Putnok megverte a Szolnokot Szolnokon, ikszelt az ESMTK ellen idegenben, tehát ez egy olyan csapat, aki képes bárki ellen nyerni. Ha valaki azt mondta volna amikor átvettem a csapatot, hogy 10 mérkőzésből lesz 9 győzelem és 1 vereség azt úgy gondolom mindenki aláírta volna. Persze ilyenkor kicsit savanyú a szőlő, de a futball már csak ilyen, menni kell tovább, csináljuk a dolgainkat és megpróbálunk a következő mérkőzésekre koncentrálni.

Az első félidőben mi adta a legnagyobb különbséget a két csapat között? Mert ahogy Ön is mondta ott abszolút benne volt, hogy akár több góllal is vezethettek volna. Miben volt jobb az első félidőben a Jászberény a Putnoknál?

HUSZÁK GÉZA: Úgy jöttünk ide, hogy minél hamarabb gólt rúgni és belekényszeríteni a Putnokot egy nyitottabb játékba, ez így is volt, 0:1 után ők is jöttek, aztán még volt helyzetünk. Összességében letámadtuk őket, jó helyeken szereztünk labdát, abból gyorsan elindultunk ezekkel a kontratámadásokkal, úgyhogy sajnos az első félidőben a meglévő helyzetekhez mérten csak egyet tudtunk berúgni. Ha rúgunk egy második, harmadik gólt biztos vagyok benne, hogy a Putnok nem tudott volna visszajönni. Nem szeretek a játékvezetéssel foglalkozni, de végig érzetem a rosszindulatot, vonalban ültünk és a partjelző olyan lesállásokat állított meg, amit nem kellett volna. Én becsületes emberként azt mondom, ha 1,5 méterrel a védelem mögül indul egy játékos és felemeli a zászlót…. Ezt érzi az ember a kispadon, annyi rutinom már van a futballban, hogy érzem ha valakinek a szimpátiáját nem élvezzük. Nem azt kértem, hogy a mi javunkra ítélkezzen, csak azt hogy egyformán ítéljen meg minden szituációt.

Az Ön által felépített Jászberényen látszik a profi hozzáállás, a mai vereség okozhat egy kis megtorpanást, egy kis visszaesést a fiúk önbizalmában?

HUSZÁK GÉZA: Én nagyon bízom benne, hogy nem, mert a jövő héten igazi rangadót játszunk a Szolnok ellen és még most nem tudjuk, hogy mit játszanak ma, hiszen a Szolnok öt órakor játszik, de a jövő heti egy olyan mérkőzés lesz, ami nagyban tudja befolyásolni a bajnoki cím sorsát. Izgalmas lesz a végjáték, de aki követi az NB1-et az látja, hogy ott is az lesz, csak ott a kiesés szempontjából. Ez a csoport nem olyan hogy valaki 9-10 ponttal vezet és ülhet a babérjain, itt mindenkinek minden mérkőzésre maximálisan fel kell készülnie és aki ezt jobban bírja idegileg, emberileg az nyeri majd a bajnokságot.

HUSZÁK

Most azért kisimultabbak a ráncaid, mint a múlt heti mérkőzés után. Elég ellentétes félidőket láthattunk, viszont ma azt kell mondanunk, hogy a futball nagyon szép, hisz ismét megvertünk egy listavezetőt. Hogyan értékeled a mai mérkőzést?

KOSZTA PÉTER: Az első félidő nem úgy alakult, ahogy terveztük, de egyébként tudtam hogy nekünk jobban fog feküdni a Jászberény, mert focit játszanak és mi is, nem pedig sündisznóba állnak be. 1:1 után gondoltam még hogy gól lesz, mert mindkét csapat kockáztatott és ez nekünk jött be. A második félidő alapján szerintem teljesen megérdemelt a győzelmünk, mert ott sokkal jobbak voltunk, az első félidőben elkövettünk néhány hibát, de a második félidőben föléjük kerekedtünk. Igaz kihagytunk egy büntetőt, nagyon nagy ziccert is hibáztunk és a végén 2:1-nél is volt egy ajtó-ablak helyzetünk, ezek pozitívumok. Az pedig külön pozitívum, hogy megvertük a Jászberényt, mert ebben a futballban mindenki okos és már mindenki arra számított, hogy mi ma kikapunk, hiszen meccs előtt is ezt hallottam. Ez a futball, követünk el hibákat, de azt gondolom, aki kimegy a pályára az nyerni akar.

Az első félidőben azért volt szerencsénk is, hiszen ha Albert Ádám a 42. percben berúgja a második gólt akkor nehezebb dolgunk lett volna…

KOSZTA PÉTER: Jó igen, de nekünk meg volt még három ziccerünk a második félidőben. Bence üres kapura luftot rúgott, kihagytunk egy tizenegyest. 0:2-ről biztos nehezebb lett volna visszajönnünk, de nem kellett… Senki nem mondhat semmit, megvertük a Szolnokot, ikszeltünk az ESMTK-val és megvertük a Jászberényt, azt gondolom, hogy korrektül tudtunk kijönni a listavezetők elleni meccsekből.

Sokszor szoktad emlegetni a játékosok futballhoz való hozzáállását,  a mai napon hányasra értékelnéd ezt?

KOSZTA PÉTER: Én nem a hozzáállást, hanem a nyerni akarást szoktam emlegetni, a fejbeli koncentrációt vagy annak hiányát. A mai meccsen 1:1-nél éreztem, hogy meglehet a meccs, mert láttam, hogy kicsit felszabadultabbak a játékosaim, nincs bennük görcsösség, hanem mertek focizni.

KOSZTA

Meccs statisztika Putnok-Jászberény-2

Válasz írása