Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

EDZŐI ÉRTÉKELÉS – KRISTON ISTVÁN: HA NEM RÚGOD A GÓLT, AKKOR ELŐBB-UTÓBB KAPOD

Vereséggel zárta a 2019/20-as bajnokság utolsó mérkőzését a Putnok FC. A találkozó első 15-20 percében látottak alapján a szabolcsi szurkolók sem gondolták volna, hogy a végén kedvenceik örülhetnek, mégis így lett. A Sényő mindkét játékrészt 2-1 arányban nyerte meg és végül 4-2-re győzött. Őszintén el kell ismerni, hogy a mérkőzés realisztikus tükörképet adott a két csapat játéktudásáról, a 90 perc alatt láthattuk, hogy a tabellán miért 5. a Sényő és mi miért vagyunk a 9. helyen….

Természetesen Kriston István, a Putnok FC vezetőedzője ezúttal is értékelte a mérkőzést.

Kriston István Putnok

Szerettünk volna egy szép eredménnyel búcsúzni a 2019-es évtől, de egy 4:2-es vereség lett a vége. Ettől függetlenül az első 20 percben illetőleg a második félidőben is voltak olyan megmozdulásaink, amelyekből többet hozhattunk volna ki. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

KRISTON ISTVÁN: Kicsit az fájó az egészben, hogy elvesztettük a mérkőzést, a másik szempontból viszont jól játszottunk, amire készültünk egész héten tulajdonképpen azt vissza tudta adni a csapat szinte majdnem hogy a mérkőzés nagy részében. A focinak az örök igazsága, ha nem rúgod a gólt, akkor előbb-utóbb kapod. Ez nálunk be is igazolódott, mert az elején volt két-három nagy lehetőségünk, amellyel vezetést tudtunk volna szerezni. Ez döntően befolyásolta volna az egész mérkőzés kimenetelét, így mindig menni kellett az eredmény után. Amivel igazából nem volt probléma, mert az 1:0-ra is jól reagált a csapat, kiegyenlítettünk, sőt még 2:1 után is volt tartásunk, illetve hitt a csapat a győzelemben. Mikor a harmadik illetve negyedik gólt megkaptuk, azok megint olyan hibákból voltak, ami kicsit demoralizálta a csapatot.

Mondhatjuk azt, hogy esetleg ennek a mai vereségnek inkább egyéni okai voltak, mint csapatszintű?

KRISTON ISTVÁN: Igazából mindig csapatban gondolkozunk, tehát nem fognám ezt egyénekre. A mai vereségből, természetesen a győzelmekből is mindenki kiveszi a részét, de ha így lesarkíthatjuk a dolgot, akkor igen azokban a szituációkban egy-egy ember döntően hibázott és emiatt sajnos ez lett a vége a mai meccsnek.

DSC_0088Önmagunkhoz képest a mai napon mintha kicsit pontatlanabbul játszottunk volna, pedig sokszor volt olyan kontratámadásunk, amelyekből többet lehetett volna kihozni, de azoknál mindig hiba csúszott az utolsó passzokba.Te ezt hogy látod?

KRISTON ISTVÁN:  Igen. Rengeteg olyan dolog volt, amikor labdaszerzés után gyorsan át tudtunk volna menni támadásba, ami nem azt mondom, hogy biztos góllal zárult volna vagy gólszerzés lehetőségével. Olyan zónákban szereztünk labdát, amikor igazából azok a passzok hiányoztak, amivel érdemben még többször oda tudtunk volna kerülni az ellenfél kapujához.

A kispadról nézve mit gondolsz a mérkőzés összképéről? Van két gól különbség a két csapat között a 90 perc alapján?

KRISTON ISTVÁN:  Nem a bizonyítványt magyarázva, de én legalábbis úgy éreztem a kispadról, hogy mindenféleképpen sanszosak voltunk legalább egy döntetlenre, de természetesen a Sényő könyörtelenül kihasználta a hibáinkat, azonnal éltek vele. Nem azt mondom, hogy nem igazságosan nyert a Sényő, mert a győzelmet nem kell megmagyarázni. Mi részünkről én azt mondom sokkal közelebb tudtunk volna kerülni a Sényőhöz, mint ahogy azt az eredmény mutatja.

Egy kérdés erejéig az őszi szezont értékelve megállapíthatjuk, hogy a 9. helyen zártunk 19 ponttal. Ez mennyire adhat elégedettségre okot?

KRISTON ISTVÁN: Szerintem ha meg lehet ezt határozni, akkor pont, hogy beletrafáltunk a közepébe. Biztos, hogy szerepelhettünk volna jobban is, most itt nem csak a játékra gondolok vagy akár külön a pontszámokra, hanem úgy összességében mind a kettőt nézve. Ez egy picikét hosszabb elemzést igényel, mert azért ahogy alakultak az első pár fordulóban a mérkőzéseink, ahogy abból kijöttünk látható, hogy valamilyen úton elindult a csapat. Természetesen rengeteget kell még azért tenni, hogy minden mérkőzésen jó teljesítményt tudjunk nyújtani. Az ősszel le tudtuk szűrni, hogy mik azok a hibák, amiken mindenféleképpen javítani kell a télen és mik azok a dolgok, amikre rá kell erősítenünk, mert ami jól nézett ki azt természetesen vinnünk kell tovább.

Tabella 17A 9. helyen telel a Putnok FC

 

 

1 Reagálás

  1. Balogh Oszkár Árpád

    Őszintén megmondom én is jobb szereplésre számítottam ,de hát ilyen a foci ! Tavasszal bízom benne sokkal jobban szerepel majd a csapat .és előkelőbb helyen végeznek ,amihez sok sikert kívánok ,vezetésnek ,csapatnak egyaránt !

Válasz írása