Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

DRÁMAI MÉRKŐZÉSEN HOZTUK EL A 3 PONTOT NYÍRBÁTORBÓL

Újfent bizonyította a csapat, hogy egy kvázi jobb képességű ellenfél még jobb teljesítmény elérésére sarkallja. A mai nap a semmiből született, váratlan gólok meccse volt. Nagyon korán megszereztük a vezetést Katona Bence góljával, gyakorlatilag az első támadásunkból. A második félidő elején pedig az 1. percben bevettük a nyírbátori kaput Vajda Roland lapos lövésével, majd Katona Bence duplájával már háromgólos előnyben voltunk. A játékrész derekán aztán két perc alatt két gólt rúgott a hazai csapat és nagyot küzdött az egyenlítésért. A végjátékban Egyed Balázs ziccerben védett, a Nyírbátor a kapufát találta el, szóval volt minden, de a lényeg, hogy megnyertük a mérkőzést 3-2-re!!!

25FORDULÓOK


TÁVOLLÉVŐK

Csirszki Martint az ötsárgás eltiltása után ezúttal a múlt heti piros lapjának köszönhetően volt kénytelen nélkülözni csapatunk vezetőedzője. Szintén nem számíthatott Nyírbátorban Mahalek Marcell játékára, akit combsérülése miatt a Tiszaújváros elleni derbin le is kellett cserélni. A visszatérése legjobb esetben is csak az utolsó fordulóban várható. Takács Tamás még bő egy hete sérült meg a Sajóvölgye Focisuli U19-es mérkőzésén, sajnos a szezonban Ő már nem játszhat.

jatekosok_2018_csirszkijatekosok_2018_mahalektakacs_tamas

A KEZDŐ TIZENEGY

Az eltiltott Csirszki Martin értelemszerűen nem lehetett ott a mai kezdőben, Marius viszont már letudta letiltását, így kezdőként léphetett pályára Nyírbátorban. Változás még a múlt héthez képest, hogy Bene Attila nem volt kezdő, az Ő helyén Lajkó Csanád kapott bizalmat. Szintén visszatért a kezdőbe Zimányi Ádám a Putnok csapatkapitánya, Timkó István kárára, aki a kispadra került.

DSC_0752Meccs előtti köszöntő
Kezdő 26-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Esős, szomorkás hangulatú mérkőzésnek indult volna a mai, az időjárás nem fogadott a kegyébe minket, ahogy a többi csapatot sem. A nyírbátoriak nem kis meglepetést okoztak nekünk és szurkolóiknak is, mert a 17 órás kezdésre nem vonultak a pályára. Ez egyfajta demonstráció volt a játékosok részéről a Nyírbátor vezetése felé a kialakult helyzet miatt.

DSC_0755Demonstráltak, majd fogadkoztak és mindent beleadtak a nehéz helyzetben lévő Nyírbátor játékosai

15 perccel később aztán kezdetét vette a mérkőzés, de még hogy! Az első két percben a mi térfelünkön zajlott a játék, aztán az első támadásunkból mi szereztük meg a vezetést. A bal szélen sikeresen megküzdött az elemekkel, az ellenfelekkel és a labdával is Lajkó Csanád, majd jól továbbított a tizenhatos vonala felé mozgó Katona Bencéhez, aki szemből egy állítás után gyönyörűen kilőtte a bal felsőt! (0-1)

DSC_0763Már a 3. percben putnoki gólnak örülhettünk

A hideg esőhöz hidegzuhanyként zúdult a bátoriak nyakába a gyors és váratlan vezetésünk, ami után nem sokkal Marius tovább növelhette volna előnyünket. A cselei jól ültek, de a lövése már nem sikeredett túl jóra. A folytatásban is jól mozogtunk a pályán, mi elsősorban építgettük a támadásainkat, a hazaiak viszont láthatóan a kontrákra rendezkedtek be. A pontrúgásaink után tudatosan lódultak a kapunk irányába kihasználva a gyors támadóik sebességét.

Sajnos a félidő második felében egyre inkább akadt izgulni valónk, a zöld mezesek egyre inkább lendületbe jöttek és bizony a védekezésünkre iszonyat nagy figyelmet kellett szentelni ahhoz, hogy megőrizzük kapott gól nélkül. Örömhír volt viszont, hogy Egyed Balázstól komoly közbeavatkozásra nem volt szükség, a védősorunk sikeresen hatástalanította a Bátor próbálkozásait. A félidő ilyen játékképpel zárult és izgalommal várhattuk a folytatást.

DSC_0781A csúszós talajon a pontrúgások életveszélyesek voltak

II. FÉLIDŐ

Ha az első félidőben korainak találtuk a 3. percben szerzett gólunkat, akkor a második félidő elején hiperkorai góllal ámítottuk el a szabolcsi közönséget. Katona Bence a 46. percben a jobb szélen jól tartotta meg a labdát, a hazai védők úgy pattantak le a testéről, hogy öröm volt nézni. Miután beverekedte magát a tizenhatoson belülre, az érkező Vajda Roland elé készített lövésre, aki sunyi, lapos lövésével becsapta Vasas Gergőt és a bal alsóba juttatta a játékszert. (0-2)

Mindenki nézett mint a moziban, majd 5 perccel később ez a helyzet csak fokozódott. Putnoki sarokrúgás után Katona Bence elé került a labda, aki nem habozott, ballal a hosszúba tessékelte azt! (0-3)

DSC_0791Három a putnoki igazság

Húúúú! Ez aztán a helyzetkihasználás! Csettinthettünk egy nagyot! Sőt a legjobban annak örültünk volna, ha akkor le is fújják a mérkőzést. Ebben az esetben talán jó néhány Koszta Péter őszhajszál keletkezését kerülhettük volna el, mert hát a folytatás kevésbé volt sikeres….

A Nyírbátor ugyanis a háromgólos hátrány és a fizetés elmaradás ellenére nagyon csipkedte magát és egy percig nem adta fel. A nagy akarásnak pedig gólszerzés lett a vége. A 72. percben kontrázott a Szilágyi-legénység, hiába kiabáltunk lest, nem volt az, a kilépő Pálinkás Gergő pedig több méter előnnyel rohamozott Egyed Balázs kapuja felé. A portásunk kilépett ugyan, de elvitte mellette a labdát a hazai támadó, majd az üres kapuba passzolt. (1-3)

A gól után cserélt a Nyírbátor, Scheibli Máté jött be Mácsik Dominik helyére. Középpályás helyett támadót hozott be Szilágyi Krisztián. A 73. percben ismét lerohant minket a Nyírbátor, a bal szélen futottak le minket, a beadást senki nem érte el, egyedül az első labdaérintését jegyző Scheibli Máté, aki a léc alá puffantott! Egy gólra feljött a hazai gárda. (2-3)

Borítékolható volt, hogy innen indul az ereszd el a hajam játék, a Nyírbátor vérszemet kapott és kis túlzással mindet egy lapra feltéve támadott. A közönség is nagyon buzdította a zöld mezeseket, mi pedig kicsit leblokkoltunk, nem igazán tudtuk pár percig milyen rendezvényen vagyunk. A bátori nyomást sikerült túlélnünk, igaz ehhez egy enyhe lefolyású infarktust kellett átélnünk. Egy távoli nyírbátori sistergős lövés centikkel a jobb kapufánk mellett hagyta el a játékteret… Amikor már azt hittük kicsit megnyugodhatunk, ismét nem jött be egy lesfigura, Pálinkás Gergő léphetett ki egy az egyben, de Egyed Balázs együtt élve a játékkal messze elhagyva a kapuját, hatalmas védéssel akadályozta meg a harmadik hazai találatot.

DSC_0758Egyed Balázs (trendi sportöltözetben) hatalmas védésére is szükség volt a három ponthoz

Annyira ki voltunk éhezve egy gólra mint még soha. Sajnos a védekezésünk foghíjasságát elnézve a legjobb módszernek ekkor tájt az tűnt, ha mi rúgunk még egyet. Nos Vajda Roland volt ehhez a legközelebb, akinek egy jól eltalált távoli lövése a védőkön megpattanva a léc alá repült, de ugyanezt tette Vasas Gergő is és nagy védéssel hárította a kísérletet. Az más kérdés, hogy a földre érkezésekor telibe küldte az ötösön elterülő pocsolyát.

Koszta Péter is próbálta frissíteni a csapatát. Timkó Istvánt (Zimányi Ádám), majd Bene Attilát (Vajda Roland) küldte pályára. A végjátékban még két óriási helyzete volt a szabolcsiaknak. A bal szélen bemutatott akció végén nem sokkal lőttek a bal kapufánk mellé. Ami viszont ezután jött a jelenlévőknek tuti bevésődött az emlékezetébe. Egy nyírbátori indítás érkezett a védelmünk mögé, Csicsvári Milán és Egyed Balázs egymásra várt, egy hazai játékos pedig belepiszkált és a próbálkozása a kapufáról pattant vissza. Czető Márk ki szerette volna rúgni, de pont hasba rúgta a zöld mezes támadót, aki ismét kapura gurított, Czető Márk másodjára már belebikázott és előre vágta…. Azt a mindenit, mit úsztunk meg a 90. percben.

A háromperces hosszabbítást jobbára az ellenfél térfelén töltöttük, jól múlattuk az időt és a végén mi örülhettünk!!! 

DSC_0771Két gól, egy gólpassz – egyre jobb formában Katona Bence

ÖSSZEGZÉS

Nagyon örülünk a győzelemnek, értékes pontokkal gazdagodtunk és a tabellán elfoglalt helyezés alapján bizony jól jött ez a siker. Az már más kérdés, hogy nekünk nem egy életbiztosítás a két vagy háromgólos vezetés. A kétgólos előnyből “elért” vereséget már megélhettük Salgótarjánban. Ma a háromgólos vezetés is majdnem kevésnek bizonyult…. De végül elég lett és ez a lényeg!!!


A 26. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
A TOP3-ból senki nem nyert, a középmezőnyben csak mi és a Tiszaújváros nyert, hatpontos meccsen 3 pontot gyűjtött a Gyöngyös, az utolsó szalmaszálba kapaszkodott a Cigánd és a Salgótarján.
 Mérkőzések 26-1

TABELLA

A nyírbátori sikerünkkel visszakapaszkodtunk a tabella 5. fokára, amit hosszú hetek óta bitoroltunk és a múlt héten veszítettünk el. Mögöttünk nagyon szoros a mezőny, a Nyírbátor két pontra van tőlünk, de csak hárommal megyünk a Salgótarjántól hazai környezetben vereséget szenvedő Sényő és néggyel a Jászberényt verő Tiszaújváros előtt.
A bajnoki címre hajtók az elején szépen hullajtották a pontokat. A Jászberényről már ejtettünk szót, a Szolnok otthon, az ESMTK pedig idegenben ikszelt, így az élen továbbra is a Szolnok áll, négy ponttal vezet a 2. ESMTK előtt és öttel a 3. Jászberényt megelőzve.
Hatpontos meccset nyert meg a Sajóbábony ellen és már 11. helyen a Gyöngyös. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodik az Eger otthonában győző Cigánd és a Sényőt verő Salgótarján. Ettől függetlenül a (nem) biztos bennmaradást érő 13. helytől négy pontra van a Salgótarján és ötre a Cigánd, Sajóbábony duó.
Tabella 26

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

A soron következő ellenfelünk a Keleti csoport másik szabolcsi gárdája, a Sényő-Carnifex FC lesz, velük a jövő vasárnap csapunk össze, méghozzá a szezonban utoljára “extrém” időpontban, 13 órás kezdettel.

PUTNOK FC – SÉNYŐ-CARNIFEX FC
Időpont: 2019. MÁJUS 12. VASÁRNAP 13:00
Helyszín: VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONT

Ugyanazon a napon a KBSC FC is Putnokon fogadja ellenfelét a másodosztályú bajnokság utolsó előtti fordulójában. A WKW ETO FC Győr elleni meccsükre 17 órás kezdéssel kerül sor.

KBSC FC – WKW ETO FC GYŐR
Időpont: 2019. MÁJUS 12. VASÁRNAP 17:00
Helyszín: VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONT

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Havanna Étterem – Juhász István
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
20170916_105633
TÁMOGATÓNK: BARKÁCSBOLT, Nagy Zoltán

szlogen

Válasz írása