Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

DAN-MARIUS CONSTANTINESCU: MINDEN MECCSEN 100%-OT AKAROK NYÚJTANI

A hetedik bemutatásra kerülő játékos Tóth Szabolcshoz, Bene Attilához vagy éppen Süttő Attilához hasonlóan Kazincbarcikáról érkezett hozzánk.

Ő egy végtelenül energikus, szívét-lelkét a pályára kitevő, robotolós játékos, aki rengeteget fut egy-egy mérkőzés során. Habár saját elmondása szerint is inkább támadni szeret, a védekezésből is kiveszi a részét, nem egyszer segíti ki védőtársait, akár nagy sprintek árán is. Nagyon kitartó és bírja is erővel a legvégéig, nincsenek kondicionális problémái. Erőssége még a gyorsasága, főleg ha lendületbe jön, nehéz őt megállítani. Pozitív hozzáállása kimagasló putnoki szinten, sokszor Ő biztatja a társait a jobb eredmény elérése érdekében, ugyanakkor bosszantják az elszenvedett vereségek, amiknek a feldolgozása több időt vesz igénybe nála. Ettől függetlenül már a lefújás pillanatában arra gondol, hogyan lehet a meccsen tapasztaltakat a következő bajnokin kamatoztatni.

A mai nap bemutatottja: Dan-Marius Constantinescu

 

Dan-Marius

Hány éves korodban kezdtél el focizni és melyik csapatban?

DAN-MARIUS CONSTANTINESCU: 6 éves voltam, amikor elkezdtem focizni. Az Uta Arad volt az első csapatom.

Mikor igazoltál Magyarországra és miért döntöttél a váltás mellett? Gondolom nem lehetett könnyű döntés.

DAN-MARIUS CONSTANTINESU: 2012-ben, 16 évesen kerültem Magyarországra. Volt egy torna, amit a Budapest Honvéd rendezett és én az Uta Arad játékosaként részt vettem ezen. A torna után megkerestek a Honvéd részéről, hogy nincs-e kedvem Magyarországra jönni. Mondtam, hogy én szívesen jönnék. Nagyon boldog voltam és vártam a jelentkezésüket. Két hét múlva részt vehettem egy edzésen náluk és azután rögtön mondták, hogy szeretnének leigazolni.
Valóban nem volt könnyű döntés a család miatt sem és az iskolát is abba kellett hagynom.

Nem okoz(ott) gondot, hogy ilyen távol kerültél a családodtól? Hány kilométerre laknak innen?

DAN-MARIUS CONSTANTINESU: Az első év nagyon nehéz volt. 16 éves voltam, nagyon fiatalon kerültem távol a családomtól. Néha úgy éreztem, hogy ez nem fog menni, de egy idő után hozzászoktam és sok erőt adott a foci és az, hogy tudtam mit akarok ebben elérni. Még most is nehéz a család nélkül, de amikor csak időm engedi mindig hazautazom hozzájuk. A távolság nem kicsi, 340 kilométerre él tőlem a családom.

Milyen poszton játszottál az előző csapataidban és mi az ami igazán fekszik neked?

DAN-MARIUS CONSTANTINESU: Belső középpályásként vagy csatárként játszottam mindig. A támadójáték, a csatár poszt fekszik nekem igazán.

Dan-Marius2

Az eddigi tapasztalatok alapján hogy érzed magad itt Putnokon?

DAN-MARIUS CONSTANTINESU: Nagyon jól érzem magam itt Putnokon, tudom, hogy mi az én feladatom és azt igyekszem maximálisan elvégezni. Az öltözőben jó hangulat van, mindenki segít egymásnak ha szükséges, az edzések is nagyon tetszenek.

A bajnoki mérkőzéseken le lehetett szűrni, hogy nagy harcos vagy, aki számára nincs elveszett labda és erőnlétileg is jól bírod. Ilyen adottságokkal rendelkezel vagy inkább az elmúlt évek kemény munkájának eredménye mindez?

DAN-MARIUS CONSTANTINESU: Nekem minden meccs ugyanolyan fontos, legyen az bajnoki vagy edzőmeccs. Én mindig úgy akarok játszani, hogy kihozzam magamból a legtöbbet és azzal a csapat segítségére legyek. Egész héten próbálok úgy edzeni, hogy hétvégén minél jobb legyek és hogy 100%-os teljesítményt tudjak nyújtani.

jatekosok_2018_constantinescu

MARIUS ADATLAP

Mennyire vagy elégedett a csapat bajnoki szereplésével és az eddig gyűjtött 7 ponttal?

DAN-MARIUS CONSTANTINESU: Szerintem ez a 7 pont nagyon kevés ahhoz képest, amit a pályán mutattunk. A játékunk alapján többet kellett volna szereznünk. Minden meccsen több ziccerünk volt, de ezekből nem tudtunk gólt rúgni. Biztos vagyok benne, hogy fordul a kocka és a következő meccseken ettől sokkal több pontot fogunk gyűjteni. 

Kicsit hosszú és elég nehéz kimondani a neved. 🙂 Hogy szereted ha szólítanak?

DAN-MARIUS CONSTANTINESU: Igen, amikor ide kerültem Magyarországra senki nem tudta kimondani a nevem. 🙂 Ma is vannak még ezzel gondok. Úgy szeretem, ha Mariusnak szólítanak, mert ezt kimondani sokkal könnyebb, mint a családi nevem. 🙂

Tudtad, hogy Putnokon több honfitársad is futballozott már? Esetleg ismersz közülük valakit?

DAN-MARIUS CONSTANTINESU: Igen, hallottam erről, mert amikor ideérkeztem Putnokra, több csapattársam is megkérdezte tőlem ugyanezt, de sajnos nem ismerem őket.

 constantinescu_dan_marius 5

Válasz írása