Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

CSIRSZKI-BOMBA, BENE HAJRÁGÓL – 93. PERC, ÉN ÚGY SZERETLEK ♥♥♥

Jellemzően idegfeszítő mérkőzéseket játszunk a Tiszaújvárossal és ez a mai napon sem volt másképp. A találkozó ezúttal is nagy taktikai harcot hozott, amelyen egy hatalmas Csirszki Martin bombával mi szereztünk vezetést. A második játékrészre feltámadó hazaiak minden erejüket latba vetve küzdöttek az egyenlítésért, ami az 59. percben össze is jött nekik. A hátralévő időben nem igazán volt benne a játékunkban a gól, a Tiszaújváros többet tett a győzelemért, de kontrákból mi is veszélyesek voltunk. A 93. percben dőlt el a három pont sorsa, egy pontrúgás után Bene Attila fejelt a bal felsőbe.

Tiszaújváros-Putnok2


TÁVOLLÉVŐK

Eltiltott játékosunk nem volt a Tiszaújváros elleni mérkőzésen, sérültünk viszont igen, igaz csak egy játékos. Bodnár Dominik már külön edzésmunkát végezhet a bokasérülése után, de a keretbe kerülésére még kicsit várni kell.

A KEZDŐ TIZENEGY

Taktikai felállást váltott Koszta Péter ami személyi változásokat is eredményezett a kezdő tizenegy összeállításánál. A jászberényihez képest kimaradt Katona Bence és Madarász János a kezdőből, játéklehetőséghez jutott Nyisalovits Donát és Illés Richárd.

Kezdő 10-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Tanulva a jászberényi hibából sokkal zártabb védekezéssel vágtunk neki a Tiszaújváros elleni mérkőzésnek. A zöld mezesek viszont ahogy az egy hazai pályán játszó csapathoz illik a kezükbe vették az irányítást, ami annyira jól sikerült, hogy már az első percben könnyedén betalálhattak volna a kapunkba, ha Kertész Tamás ziccerben pontosabban céloz.

Természetesen mi sem felejtettünk el támadásokat vezetni, de ezt ezúttal nem labdabirtokláson alapuló szervezett támadójátékból tettük, hanem a kontrákra rendezkedtünk be. Elől két gyors támadó, Marius és Bene Attila igyekezett kilépni a védők között, hogy aztán Tóth Csaba kapujáig meg sem álljanak. Persze a hazai védőket sem ejtették a fejükre, jó helyezkedéssel, a fizikai előnyüket kihasználva próbálták megakadályozni mindezt.

Jó tíz perc elteltével csillanhatott fel először a csapatot elkísérő 20-25 putnoki szurkoló szeme annak köszönhetően, hogy egyre komolyabb veszélyt teremtettünk a hazai kapu környékén. Zimányi Ádám gyanús körülmények között került a földre az ellenfél tizenhatosán belül, majd a fején egy búbbal folytatta a játékot. A 13. percben Nyisalovits Donát kiváló ívelése Bene Attilát találta meg, aki megelőzte a kimozduló Tóth Csabát, majd hatalmasat ütközött vele a büntetőterületen kívül. A játék mehetett tovább, de az üres kapuba sem tudtunk betalálni, a fekvő hazai portás lábbal blokkolta a lövést.

A következő időszakban is jobbára rólunk szólt a játék, a 20. percben Zimányi Ádám cselezte be magát a tizenhatoson belülre, a lövése azonban nem sikerült túl acélosra, az újvárosi portásnak egyenesen csemege volt. Nyolc perccel később Marius elé centerezett Süttő Attila egy putnoki akció végén, a győztes ezúttal is Tóth Csaba volt. Sajnos a putnoki csapatkapitányt le kellett cserélni a 31. percben, Zimányi Ádám fejsérülése miatt nem tudta folytatni a játékot. Így Ő már a pályán kívülről láthatta ahogy Csirszki Martin (lehet, hogy) élete legszebb gólját lőtte. A 35. percben Tóth Szabolcs vitte keresztbe a labdát a tiszaújvárosi védelem előtt, majd Csirszki Martin elkérte tőle és úgy 20-22 méterről szenzációs lövést eresztett a hazai kapu felé. Tóth Csaba repült a levegőben, a labda szintén, utóbbi meg sem állt a jobb felső kapufáig ahonnan meseszerűen vándorolt a tiszaújvárosi kapuba. Óriási örömmámor, hatalmas Csirszki-bombagól, ez igen. Valószínűleg erről még az unokáinak is mesélni fog… (0-1)

A gól nem megfogta, hanem összerántotta a tiszaújvárosi játékosokat, akik lángoló tűzzel a szemünkben hajtottak, hogy még a félidő lefújása előtt egyenlíteni tudjanak. A 40. percben Burics Andrást a putnoki csk-hoz hasonlóan kényszerűségből le kellett cserélni. A Tiszaújváros középpályásának a karja sérült meg. A szünetig még egy Papp Ferenc szabadrúgás, majd egy kapu elé ívelés miatt aggódhattunk, szerencsére ok nélkül. Szünet.

II. FÉLIDŐ

A félidőben cserét hajtott végre Gerliczki Máté, Bussy Dávid helyére Lipusz Norbertet küldte be. A játék képében nem igazán állt be változás, rengeteg kisebb-nagyobb fault, játékmegszakítás, “szabadrúgáshegyek”, rögzített szituációkból történő veszélyeztetések mindkét oldalon.

A helyzetecskék után az 58. percben egy hazai szabadrúgást kétszer is blokkoltunk, ám a tiszaújvárosiak valahogy csak begyötörték a labdát a büntetőterületünkre és a csereként nagyon jól beszálló Lipusz Norbert szembe is került a kapunkkal. Lövését Fülöp Gergő lábbal védte, de a felpörgő labda a kapunk irányába perdült az érkező Molnár Máté pedig besodorta a hálóba. (1-1) Ezzel a peches góllal egyenlített a hazai gárda.

A gól még éhesebbé tette és alaposan felpörgette a Gerliczki-tanítványokat, akik egyre inkább fölénk nőttek. A teljesen visszazáró és a gól után elsősorban a támadások terén keveset mutató Putnok azért állta a sarat. Illés Richárdot is sérülés miatt kellett lecserélni a 62. percben, Varga Márkó szállt ringbe a helyén és ha már beállt meg is mutatta hogy pályán van, egy nagy, sistergő lövéssel vétette magát észre. Sajnos kissé célt tévesztett, így nem született újabb putnoki gól.

A következő tíz percben a jól játszó Lipusz Norbert átadásai okozták a legnagyobb fejfájást nekünk, szerencsére Illés Gábor és Nagy Dávid sem tudott eredményes lenni ezekből. A 74. percben az egyik legjobb putnoki játékos, Süttő Attila végezhetett el szabadrúgást jó 20 méterről, de Tóth Csabán nem fogott ki a jól helyezett lövés. A 74-75. percben mindkét mester cserélt, Faggyas Milán Kertész Tamást, Madarász János pedig a combsérüléssel bajlódó Mariust váltotta.

Az utolsó negyedórában előkerültek a sárga lapos figyelmeztetések a spori zsebéből, mi és a Tiszaújváros játékosai is 2-2-őt gyűjtöttek. Az utolsó tíz percre egyre éleződött a helyzet, az idegszálak megfeszültek, a hazaiak próbálták mindenáron megszerezni az áhított győztes gólt, amihez Nagy Dávid állt a legközelebb a 81. percben, Fülöp Gergő lábbal hárított. Kicsit később újabb hazai szabi, de elvétik, az alapvonalon túlra került a játékszer. A 87. percben egy kis hazai segítséggel kettő az egyben lekontráztuk a Tiszaújvárost, Csirszki Martin jól továbbított az üresen álló Bene Attilához, aki kapura is tűzte, de fölé.

A következő támadásnál megint emelkedett a vérnyomásunk, újvárosi szabi, de kétszer is leblokkoltuk. A játékvezető három perces hosszabbítást jelzett és a 93. percben az ellenfél középpályájának közepén Csirszki Martinnal szemben szabálytalankodtak. Gondoltuk utolsó esély… Süttő Attila lágyan ívelt a kapu elé, Bene Attila és Czető Márk is jó ütemben emelkedett a levegőbe és előbbi védhetetlenül fejelte ki a bal felsőt!!!! Óriási csattanó a végére és most mi voltunk a boldog oldalon!!! 🙂 🙂 Persze még meg kellett úszni egy felívelt labdát, de kivágtuk, a játékvezető lefújta mi pedig megnyertük a megyei rangadót 2-1-re!!!! 🙂 Ez aztán a happy end!!! 🙂

1-2

ÖSSZEGZÉS

Hiába az eddig megszerzett négy győzelem, az élbolytól pár győzelemre lévő helyezésszám valahogy a jászberényi súlyos vereség olyan volt, mintha újra kellene építenünk magunkat, közben tudjuk, hogy egy jó képességű játékosok alkotta, sokra hivatott csapat vagyunk…. Épp ezért volt nagyon fontos, hogy az örök megyei rivális Tiszaújváros ellen jó teljesítményt nyújtsunk és elfogadható eredményt érjünk el.

Az első félidőben nem érdemtelenül szereztünk vezetést, mert bár védekezésre rendezkedtünk be így is lényegesen veszélyesebbek voltunk a hazai kapura, mint ők a miénkre. A nem akármilyen putnoki gólra nem érdemtelenül adott választ a Tiszaújváros és a második félidő alapján az 1-1-es eredmény teljesen reális volt. Igen ám, de az élet produkál furcsa dolgokat és ahogy a Szolnok ellen mi szomorkodhattunk hazai pályán az utolsó pillanatokban bekapott gól miatt, most ugyanezt a Tiszaújváros élhette át. A futball már csak ilyen, egyszer más, most mi örülhettünk.

Élvezzük ki a pillanatot, örüljünk a fontos győzelemnek, a megyei rangadó megnyerésének és köszönjük azt az élményt, amit Csirszki Martin BL színvonalú gólja és a hajrában szerzett, sosem felejthető győztes gól okozott számunkra!

KÖSZÖNJÜK FIÚK, SZÉP VOLT FIÚK, HAJRÁ PUTNOK!!!! 🙂TABELLA
 
Győzelmünkkel nem csak három pontot gyűjtöttünk, de három helyezést javítottunk is a bajnoki tabellán. A 9. helyről a hatodikra léptünk fel. A Sényő, az ESMTK és a Szolnok is megnyerte a hétvégi bajnokiját, így ez a három csapat kart karba öltve vezeti a pontversenyt. A kieső helyeken a DVTK II., az első hazai győzelmét ünneplő Gyöngyös és a zsinórban negyedszer vereséget szenvedő Salgótarján áll.

A 10. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE

Mérkőzések 10-1

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

Két hét után újfent hazai környezetben szállhatunk harcba a bajnoki pontokért, a jövő hétvégén viszont kettős rangadót rendeznek a Várady Béla Sportközpontban. A kötelező vasárnapi játéknapok miatt igazán extrém időpontban, délelőtt 10:30-tól fogadjuk a Nyírbátort, majd kora délután a KBSC játszik a másodosztály listavezetőjével, a Zalaegerszeggel. 

PUTNOK FC – NYÍRBÁTORI FC
Időpont: 2018. OKTÓBER 21.  VASÁRNAP 10:30
Helyszín: Várady Béla Sportközpont
KBSC FC – ZALAEGERSZEGI TE
Időpont: 2018. OKTÓBER 21. 14:30
Helyszín: Várady Béla Sportközpont

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
Zöldség-gyümölcs
TÁMOGATÓNK: MOLNÁR GYULA – ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS

Válasz írása