Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

CSICSVÁRI MILÁN A KÖVETKEZŐ ÁLLOMÁST IS GYŐZELEMMEL ZÁRNÁ

Alig kezdődött el a bajnokság máris nyakunkon a 2. forduló főleg úgy, hogy szombat helyett már pénteken megmérkőzünk következő ellenfelünkkel, a Cigánd együttesével. Arról már korábban számot adtunk – de nem győzzük hangsúlyozni – hogy a Várady Béla Sportközpont felújítási munkálatai miatt a Putnok FC az őszi hazai bajnoki- és kupamérkőzéseit Múcsonyban, a Sajóvölgye Sportcentrumban fogja játszani, így a holnapi, első “hazai” meccsre is ott kerül sor.
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Putnok Város Önkormányzat vezetésének, a Sajóvölgye Focisuli Sport Egyesület vezetőségének és a Putnoki Városgondnokság vezetőinek, munkatársainak, hogy a pálya átalakítását lehetővé tették ill. kivitelezték, így Múcsonyban játszhatjuk a mérkőzéseket, ami mind a csapat, mind a szurkolók szempontjából kiemelt fontosságú.
A Putnok és a Cigánd is elmondhatja magáról, hogy jó ütemben kapta el a rajtot, győzelemmel kezdett rögtön az 1. fordulóban. Most viszont már mindkét együttesnek a következő megmérettetésre kell koncentrálnia és a heti edzésmunka is ennek jegyében telt el. Koszta Péter nem “kegyelmezett” a játékosainak, kedden két, szerdán és csütörtökön egy-egy edzést vezényelt le a csapatának, hogy a betervezett munkát sikerüljön elvégezni. A múlt heti bajnokit kisebb sérülés miatt kihagyó Icsó Zsolt és Fehér Balázs már teljes edzésmunkát tud végezni és örömteli hír, hogy Sápi Józsefnek is mindössze két hetet kell böjtölnie. 
Szükség is van a kemény melóra, mert a Cigánd együttese – bárki bármit prognosztizált a szereplésükkel kapcsolatban – erős kerettel rendelkezik és minden bizonnyal a felső ház masszív csapatai közé fog tartozni. Ezt jól példázza az elmúlt heti győzelmük is. Persze jogosan mondhatják, hogy egy meccsből nem lehet kiindulni, öt-hat fordulónak el kell telnie, hogy tisztább képet kapjunk. Pénteki ellenfelünk abból a szempontból egyébként hasonlóan gondolkodott a kerete összeállításánál, mint mi, hogy ők is a nagyobb tapasztalattal rendelkező labdarúgókhoz szerződtettek környékbeli tehetséges, fiatal játékosokat és így próbálnak a csapategységre épülő, ütőképes gárdává összekovácsolódni.
2013. november 16. óta hat alkalommal mérkőztek meg egymással a csapatok bajnoki mérkőzésen, melyből háromszor a Putnok, kétszer a Cigánd jött ki győztesen, egyszer pedig döntetlen eredmény született. Az utóbbi két hazai meccsünket egyaránt 3-1-re nyertük ellenük, ezzel most is elégedettek lennénk. Az utolsó randevúra 2016. június 5-én került sor a Várady Béla Sportközpontban, ahová a Cigánd már úgy érkezett, hogy biztosan feljutottak az NBII-be. Az akkor nagyon jó formában lévő Putnok 3-1-re legyőzte Fogarasi Zoltán csapatát, de az a vereség talán az egyik legédesebb volt számukra, hisz már nem osztott-szorzott semmit az az eredmény.
A pénteki derbi annál inkább számítani fog, amivel nyilvánvalóan a mai Esélylesőnk, Csicsvári Milán is egyetért… A választásunk azért esett a Putnok FC frissen igazolt védőjére beharangozó cikkünkhöz, mivel Ő az elmúlt egy évben éppen Cigándon koptatta a gyepszőnyeget.

Esélyleső Csicsvári Milán

Nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat Tiszaújvárosban és a védősornak, köztük Neked is nagy szereped volt abban, hogy kapott gól nélkül hoztátok le a mérkőzést. Hogyan értékelnéd a szombati bajnokit? Hogy tetszett az első bajnoki Putnok színekben?

CSICSVÁRI MILÁN: Nagyon örültem, hogy végre elkezdődik a bajnokság, izgatottan vártam már a rajtot. Úgy gondolom jól működtünk együtt csapatként és ennek köszönhető, hogy sikerült három pontot szerezni.

El kell ismerni, hogy pár alkalommal sikerrel törte fel a védekezésünket a Tiszaújváros támadósora, így több gólszerzési lehetőségük is adódott. Minek volt ez köszönhető véleményed szerint, mit tanulhatunk ezekből a jövőre nézve?

CSICSVÁRI MILÁN: Valóban voltak veszélyes pillanatok a mérkőzésen, de a szerencse mellett mindig volt egy társ, aki ki tudta segíteni az adott helyzetet. Azt gondolom, ahogy telik majd az idő a csapat egyre jobban egyben lesz és csökkennek az ellenfél helyzetei.

Érdekes szituáció vár rád pénteken, mivel előző csapatod, a Cigánd ellen játszhatsz. Azért tegyük hozzá gyorsan, hogy ez a Cigánd már nem a tavalyi Cigánd, nagyon sokan távoztak a tavalyi csapatból és sok volt az érkező is. Ezzel együtt fontos győzelemmel rajtoltak a bajnokságban. Mennyire lepett meg a Cigánd 4-2-es sikere és miért?

Csicsvári Milán

CSICSVÁRI MILÁN: Ez is egy mérkőzés lesz a többi közül, amin sikeresek szeretnénk lenni. Nem lepett meg a győzelmük, hiszen egy feljutó csapattal játszottak, amit kötelezően behúztak.

Játékszisztémában, taktikában mire számíthatunk? Miben lehetnek a legerősebbek, legveszélyesebbek a pénteki mérkőzésen?

CSICSVÁRI MILÁN: Mivel teljesen kicserélődött a keret nehéz megmondani mit fognak játszani. Nekünk a saját játékunkkal kell foglalkozni és nem lesz probléma.

Feltételezem, hogy védőként mindig szemügyre veszed, hogy az ellenfél támadóiból lire, kikre kell külön odafigyelni. Helyes a feltételezésem? Ha igen, kiket tartasz különösen veszélyesnek a Cigánd együtteséből?

CSICSVÁRI MILÁN: Igen, szoktam figyelni a csatárokat. Jelenleg nem tudom ki játszik ebben a pozícióban Cigándon, de nálunk jobb támadók lesznek.

Mit gondolsz, milyen játék szükségeltetik ahhoz, hogy győzelemmel abszolváljuk a mérkőzést?

CSICSVÁRI MILÁN: Fegyelmezett stabil játékkal sikeresek lehetünk. Mindenki szeretné ezt a következő állomást győzelemmel zárni!

 Villámkérdések

Neymar vagy Messi?

Messi

Whiskykóla vagy alkoholmentes koktél?

Alkoholmentes koktél

Futás vagy kerékpározás?

Kerékpározás

Csendélet vagy portré?

Portré

NBI vagy NBII?

NBI

Tópart vagy strand?

Strand

 silhouette with a question mark vector illusration

Folytatjuk újonnan bevezetett rovatunkat, kíváncsiak várjuk, hogy Csicsvári Milánnak sikerül-e kitalálnia, hogy kitől kapott fantomkérdést… Az új rovatunk lényege, hogy megkértünk valakit (természetesen egy ismerőst), hogy tegyen fel egy kérdést mai Esélylesőnknek, amire neki nem is kell feltétlenül válaszolnia, de ki kell találnia, hogy ki a kérdés feltevője…
A megfejtést a pénteki mérkőzés élő közvetítésében fogjuk közzétenni.

………………………..: Mikor rúgtál utoljára gólt bajnoki mérkőzésen? Mert már ideje volna…

CSICSVÁRI MILÁN: Nem most volt, hogy gólt szereztem tétmeccsen, viszont én annak is örülök ha a csapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést. De hamarosan érkezem!😉Úgy gondolom a kérdést Balogh Alex tette fel…


TIPPVADÁSZAT

Nem csak a bajnokságban, de a tippvadászatban is a 2. forduló következik. Két olyan játékos vállalkozott a tippvadászatra, akik a pályán a védekezésben kell, hogy jeleskedjenek. Nézzük mire mennek, amikor le kell támadniuk az eredményeket…

Tóth András

Putnok FC – Cigánd SE
Véleményem szerint sikerül itthon tartani a 3 pontot a cigándi csapat ellen.
TIPP: 2-0

Tállya KSE – ESMTK
Szoros mérkőzésen nem fog bírni egymással a két együttes.
TIPP: 2-2

DVTK II. – Gyöngyösi AK
A diósgyőrieknek sikerül otthon tartaniuk a pontokat az újonc ellen.
TIPP: 1-0

Jászberényi FC – Tiszafüredi VSE
A két jászsági csapat meccsén a hazaiak fognak végül diadalmaskodni.
TIPP: 2-1

MTK Budapest II. – STC Salgótarján
Úgy gondolom a vendég csapat el fogja hozni a pontokat Budapestről.
TIPP: 0-2

Monori SE – Balassagyarmati VSE
Szoros mérkőzésen végül a Monor fogja megnyerni a mérkőzést egy góllal.
TIPP: 1-0

Nyírbátori FC – FC Tiszaújváros
Döntetlen eredményre számítok.
TIPP: 1-1

Füzesgyarmati SK – Debreceni EAC
Az újoncok csatájából végül döntetlennel osztoznak a csapatok.
TIPP: 2-2


 Nagy Csaba

 

Putnok FC – Cigándi SE
Mind a két csapat jól kapta el a rajtot, de “hazai” pályán mi fogjuk ezt tovább folytatni!
TIPP: 2:0

Tállya KSE – ESMTK
Két hasonló képességű csapat összecsapásán döntetlen fog születni.
TIPP: 1:1

DVTK II. – Gyöngyösi AK
A kis Diósgyőr az újonc ellen próbálja meg felettetni a múlt heti kisiklást.
TIPP: 3:1

Jászberényi FC – Tiszafüredi VSE
Hazai pályán a masszív Berény nem fog hibázni a Füred ellen.
TIPP: 3:0

MTK Budapest II. – STC Salgótarján
Az első fordulóban mindkét csapat remizett, amit most megismételnek.
TIPP: 2:2

Monori SE – Balassagyarmati VSE
A vendégek, az eredményt látva, simának tűnő győzelemmel kezdtek a harmadik vonalban. A Monor ikszelt! Döntetlen szagú mérkőzés elé nézünk.
TIPP: 1:1

Nyírbátori FC – FC Tiszaújváros
Vesztesek csatájában remélem a borsodi csapat három ponttal fog távozni.
TIPP: 0:1

Füzesgyarmati SK – Debreceni EAC
Az újoncok derbijén egy gól eldönti a mérkőzés kimenetelét.
TIPP: 1:0


Hát-hát… látszik, hogy még szezon eleji formában vannak a tippvadászok…. Mentségükre legyen mondva talán az egész mezőnyben nekik volt a legnehezebb dolguk, mivel a bajnokság elején elég nehéz megtippelni, hogy a kicserélődött, átalakult csapatok és az újoncok mire mennek egymással. Olybá tűnik Ádám és Márk kénytelen volt vaktában lövöldözni a susnyásban, de még így is sikerült egy-két prédára szert tenniük.

1. forduló mérkőzései Végeredmény Ádám tippjei Márk tippje Ádám pontjai  

Márk pontjai

FC Tiszaújváros – Putnok FC 0-1 1-2 1-2 1 1
Debreceni EAC – Tállya KSE 1-1 0-1 0-2 0 0
Gyöngyösi AK – Jászberényi FC 2-2 0-1 0-3 0 0
STC Salgótarján – Monori SE 2-2 1-3 1-1 0 1
Balassagyarmati VSE – Nyírbátori FC 4-2 1-1 1-2 0 0
Cigánd SE – Füzesgyarmati SK 4-2 0-2 3-1 0 1
ESMTK – DVTK II. 2-0 0-2 2-1 0 1
Tiszafüredi VSE – MTK Budapest II. 1-1 1-0 1-4 0 0
PONTSZÁMOK: 1 4

 

szlogen

 

 

Válasz írása