Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

CSAK AZ A FRÁNYA UTOLSÓ PERC NE LETT VOLNA…

Döntetlent játszottunk a listavezető ESMTK vendégeként, ami első ránézésre remekbe szabott eredménynek tűnik, de a látottak alapján egyértelmű csalódás… Egy gyengébb, gól nélküli első félidő után, a másodikban két szép kontratámadást is sikerült góllal befejeznünk. A csereként pályára lépő Katona Bence előbb Tóth Szabolcs, majd Chifu Daniel passzát váltotta gólra. A 80. percben ráadásul emberelőnybe is kerültünk, miután Markovics Bence utolsó emberként szabálytalankodott Katona Bencével szemben. A számunkra horrorisztikus rész a 89. percben kezdődött, amikor rúgott egy csatlakozó gólt az ESMTK, majd a 95. percben az egyenlítő találatot is bevitte. Győzelem helyett döntetlen, röviden ennyit mondhatunk el a mai rangadóról.

DSC_0139


ESMTK - Putnok Meccs

TÁVOLLÉVŐK

Eltiltás miatt nem kellett kihagynia senkinek az ESMTK elleni találkozót, de sérültünk még van Csicsvári Milán személyében. A novemberben talpcsonttörést szenvedő játékosunk visszatérése még kicsit csúszik, de reméljük már csak egy-két hét és újra a pályán tekinthetjük meg nagyszerű játékát.

jatekosok_2018_csicsvari

A KEZDŐ TIZENEGY

Továbbra sem változtatott a kezdő tizenegyén Koszta Péter, így zsinórban harmadszor is ugyanazzal a kezdővel vágtunk a bajnokinak.

Kezdő 19-1

ESMTK-Putnokjo

DSC_0131

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Rangadó ide vagy oda, lagymatag mederben kezdődött a mérkőzés és igazán sok elképzelés egyik csapat játékában sem volt fellelhető. Gondoltuk, hogy lesz ez még jobb is, nos nem lett. Úgy pörögtek le egymás után a percek, hogy igazán egyik csapat sem jelentett veszélyt a másik kapujára. A kezdeményezőbb az ESMTK volt, a szélekről igyekeztek a védelmünk mögé kerülni és egy-egy felívelés volt még a tarsolyukba.

Sajnos a 15. percben egy jobb oldali hazai akciónál Marius combja meghúzódott, amikor becsúszott egy labdánál. Emiatt le is kellett cserélni, Koszta Péter Mariust küldte a helyére.

53861057_2145749592173285_4022117455433302016_nFotó forrása: facebook.com/esmtk szurkolóinak és szimpatizánsainak baráti köre/Órás György képei

A félidő derekán egy kicsit felpörögtek az események. A 17. percben egy szabadrúgásból felívelt labdát Nyisalovits Donát rúgott kapura. Nem is sokat tévedett. Öt perccel később szintén egy pontrúgás lehetett volna a főszereplő, de a hazaik kísérletét leblokkoltuk. A találkozó 23. percében talán az addigi legnagyobb helyzet Vajda Roland távoli lövésénél esett, amit a hazai portás védett ugyan, de kijött róla a labda, Tóth Szabolcs ért oda a leggyorsabban, luftot rúgott, így maradt a 0-0.

A szünetig nem is történt igazán érdemleges dolog. Amit érdemes elmondani, hogy a félidőhöz közeledve felbátorodtunk és egyre több időt töltöttünk az ellenfél térfelén. Bene Attila az egyik akciónknál kétszer is kapura szúrta, mindkétszer a blokkról vágódott le a próbálkozás. A hazaiaknál még Markovics Bence szöglet utáni fejese jelentett némi veszélyt, aztán jöhetett az eseménytelen félidő után egy eseménydús öltözői eligazítás az edzők részéről.

DSC_0154

II. FÉLIDŐ

Turi Zoltán lépett a tettek mezejére, Bányai Jánost állította csatasorba és Soós Bencét hozta le. A Putnok változatlan összetételben folytatta.

A változtatás ellenére nem történt változás a piros mezesek játékába és mi sem tettünk igazán sokat azon túl, hogy őriztük az eredményt és vártuk mit dob ki a gép a hátralévő időben. Továbbra is meddő játék folyt a csapatok részéről, nem volt meg az átütőerő egyik részről sem. Az 55. perctől kezdett el erősebben nyomni az ESMTK, erre reagálva nekünk még magasabb szinten kellett koncentrálni.

Az 56. percben az egész meccs legnagyobb hazai helyzete egy távoli kapura tartó lövés, ami beadásnak sem volt utolsó, a hosszún érkező játékos elől tenyerelte ki Egyed Balázs. Ha nem teszi, az ott ólálkodó piros mezes játékos közelről kozmetikázhatta volna az eredményt.

Nagy Richárd is a pályára lépett, Horváth Levente kapott pihenőt az 59. percben. A 63. percben egy szép kontratámadást vezettünk, aminek a végén Tóth Szabolcs elől épphogy fel tudta szedni a labdát Papp Botond. Kezdtünk éledezni, elsősorban az ellentámadásainkban volt potenciál.

A 65. percben Koszta Péter végrehajtotta első tervezett cseréjét és Katona Bencét küldte pályára, Csirszki Martin jött le. Nem kellett sok idő a Putnok támadójának, hogy megszerezze csapatunk vezető találatát. A beállása után három perccel egy hazai szabadrúgás után sikerült megkaparintanunk a játékszert és 4 az egyben lekontrázni a Pesterzsébetet. Az egyetlen piros mezes játékos tehetetlen volt, Tóth Szabolcs pedig önzetlen, a passzából Katona Bence higgadtan tette el a labdát a kapus mellett. (0-1)

DSC_0227

Kezdett megjönni a hangulat a rangadón, az ESMTK játékosok is egyre jobban csipkedték magukat, nyomtak és küzdöttek az egyenlítésért. Karacs Péter is pályára lépett, Mohácsik Gábort váltotta. A 77. percben Vajda Roland nagyszerű cselei után megszerezhettük volna a második gólunkat, ha a hosszún érkező Katona Bence hozzáfér a rövidről bepasszolt labdához. Egy perccel később viszont összejött a duplázás nekünk is és Katona Bencének is. Ezúttal nem klasszikus kontratámadást láthattunk a fiúktól, de a létszámfölény megvolt, Chifu Daniel üres területet talált magának és meg sem állt a tizenhatosig. Ott egy csel után Katona Bencéhez továbbított, aki fordulásból másodszor is betalált! (0-2)

DSC_0237

Egy perc múlva ismét a Putnok megállíthatatlan támadója vált főszereplővé amikor egy hosszú labdával iramodott neki. Markovics Bencén is átpasszírozta magát, ám a hazai védő buktatta, amiért azonnali pirosat kapott. A megítélt szabit 18 méterről Vajda Roland tekerte kapura, egy méterre a jobb felsőtől hagyta el a játékteret a labdája.

Az ESMTK azonban soha nem adja fel és ez ma sem volt másképp. 10 emberrel is támadtak, harcoltak az egyenlítésért. A 90. percben egy szabadrúgást követően Lázár Benjámin közelről lőtte ki a jobb alsót. (1-2)

53739848_2145749665506611_8491249622361047040_nFotó forrása: facebook.com/esmtk szurkolóinak és szimpatizánsainak baráti köre/Órás György képei

A 94. percben még cseréltünk. Pogonyi Dominik állt be Vajda Roland helyére. A 95. percben pedig szövegelésért kapott egy szabadrúgást az ESMTK, szögletre mentettünk, majd a sarokrúgásból addig fejpárbajoztunk, míg Szabó Ádám meg nem találta a labdát és a jobb felsőbe nem helyezett. (2-2)

Demoralizáló döntetlen, kétgólos vezetést váltottunk döntetlenre. A végeredmény: 2-2.

DSC_0212

ÖSSZEGZÉS

Hogy Koszta Pétert idézzük ha a múlt heti DVTK II. elleni győzelmünk a szerencsés kategóriába tartozott, akkor a mai döntetlenünk a nehezen emészthetőbe. Kétgólos előnyt herdáltunk el 6 perc alatt egy 10 emberrel játszó csapat, az ESMTK ellenében. Előre simán kiegyeztünk volna egy iksszel a listavezető otthonában, főleg úgy, hogy ellenük sosem megy nekünk, de megélve ezt a mai találkozót kijelenthetjük két pontot az Adyban hagytunk.
Bármilyen nehéz is ezen túl kell lépnünk, ettől szép a foci még ha most annyira nem látjuk annak. Egy hét múlva másként tekintünk majd vissza erre a pontszerzésre és bizonyos, hogy ma is tanultunk valamit. Az utolsó pillanatig koncentrálnunk, figyelnünk kell, mert egy hiba még a 95. percben is megbosszulhatja magát.
A csapatnak, a fiúknak jár a gratuláció, tavasszal továbbra is veretlenek vagyunk és büszkék lehetünk arra, hogy mindkét bajnokaspiráns otthonából ponttal, pontokkal távozhattunk!

SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!!

DSC_0124A szurkolóinkon ma sem múlt semmi


TABELLA
 
A 19. forduló után újra a Szolnok állt az élre a bajnokságban, miután hazai környezetben magabiztos sikert aratott a Nyírbátor fölött. A Putnokkal remiző ESMTK a 2. helyre csúszott, míg a Füzesgyarmatot két vállra fektető Jászberény továbbra is a 3. Az olló azonban szűkült a TOP3 csapatai között. A listavezető és a 3. helyezett között mindössze három pont a különbség.
Mi féltve őrizzük a 4. helyünket és egyről kettőre növeltük az előnyünket az 5. Füzesgyarmat előtt.
A kiesőzónában egyre sűrűsödik a mezőny, a Cigánd és a DVTK II. értékes pontokat gyűjtött, de a Sajóbábony is szerzett egyet. Itt éppoly nagy harc várható, mint a tabella elején.
A 19. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
Mérkőzések 19-1

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

Nagy örömünkre szombati üzemmódba kapcsolhatunk a jövő héten, miután a nemzeti válogatott mérkőzése miatt a harmadik vonal találkozóit a hétvége első napján játsszák a csapatok. Borsodi rangadóra kerül sor, ellenfelünk a Cigánd SE gárdája lesz.

PUTNOK FC – CIGÁND SE
Időpont: 2019. MÁRCIUS 23. SZOMBAT 15:00
Helyszín: VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONT

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
Hami-Shop
TÁMOGATÓNK: DOBÁK BALÁZS, HAMI-SHOP

szlogen

Válasz írása