Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

CHIFU DANIEL CRISTIAN: SOSEM VAGYOK ELÉGEDETT A JÁTÉKOMMAL

A téli átigazolási időszakban érkezett hozzánk egy mindössze 20 éves középpályás, Chifu Daniel Cristian személyében. Megkérdeztük tőle a Chifut, Kifunak kell ejteni, amit a szolnoki konferálónak elfelejtettünk mondani, így Szolnokon nagyon aranyosan Csifuként köszöntötték. 😀 A két keresztneve közül viszont mindkettőre hallgat, így mindenki kedvére választhat, hogy szólítsa. Nos Cristian egy nagyon szimpatikus játékos, akinek a személyiségével az idő előrehaladtával szép lassan megismerkedünk. Ő is egy tipikus fiatal, akit sok minden érdekel, de a legelőkelőbb helyen a foci áll. Vidám természetű, szeret viccelődni a társaival. A pályán fürgén, gyorsan mozog, ami köszönhető nem túl magas termetének is. Sosem az ellenfeleit nézi, mindig a labdára koncentrál. Imádja befűzni ellenfeleit egy az egyben, ami vagy bejön vagy nem. 🙂 A középpálya közepén több edzőmérkőzésen is kapott irányítói feladatokat és láthatóan jól érezte magát ebben a szerepkörben. Jobb lábas, a pontrúgások mestere, legalábbis akár a szögleteket, akár a szabadrúgásokat szívesen elvállalja.
A felvezető után ismerkedjenek meg vele egy interjú keretében.

Chifu Daniel CristianF

Hány éves korodban és hol kezdtél el focizni? A Putnok FC előtt mely csapatoknál fordultál meg?
CHIFU DANIEL CRISTIAN: 5 éves koromban kezdtem el focizni az Universitatea Cluj-nal, Kolozsváron és ott játszottam 17 éves koromig. Azután egy évet a Hermannstadt csapatánál töltöttem, onnan az FC Székelyudvarhelyhez igazoltam és egy év után kerültem a Kazincbarcikához, majd Putnokra.
Milyen poszton játszottál eddigi pályafutásod során, de hol futballozol a legszívesebben? Miért pont ott?
CHIFU DANIEL CRISTIAN: Minden poszton játszottam csak épp kapus nem voltam, de a legjobban a középpályán érzem magam, mert a legtöbbet ott a folyik a játék.

Chifuka2

A KBSC-től kerültél Putnokra kölcsönbe. Milyen tényezők miatt alakult így, hogy itt folytatod?
CHIFU DANIEL CRISTIAN: Az edző és a vezetőség döntöttek úgy, hogy a fejlődésem érdekében szerencsés lenne, ha nyárig a Putnok csapatában futballoznék. Így kerültem kölcsönbe ide egy fél évre.
Szinte az összes edzőmérkőzésen játszottál a felkészülés során. Mennyire voltál elégedett a saját teljesítményeddel ezeken a meccseken? Mivel igen és mivel nem?
CHIFU DANIEL CRISTIAN: Őszinte leszek, soha nem vagyok megelégedve a játékommal, mindig jobban és jobban szeretnék játszani.

 

cristian_chifu

CHIFU DANIEL CRISTIAN ADATLAP

Csereként pályára léptél a Szolnok elleni idegenbeli mérkőzésen. Hogy tetszett a csapat játéka és az elért eredmény?
CHIFU DANIEL CRISTIAN: Összefogtunk, mint egy igazi csapat, összedolgoztunk és ezek után egy jó eredményt értünk el.
Hosszú távon mit szeretnél elérni a fociban? Mi a fő célkitűzésed?
CHIFU DANIEL CRISTIAN: Jövőre minél magasabb szintre szeretnek elérni es játszani a legjobban es miert ne folytassam ezen a területen.

Chifuka

Mennyire szokatlan számodra, hogy ilyen messze vagy a családodtól? Milyen gyakran tudsz hazalátogatni hozzájuk?
CHIFU DANIEL CRISTIAN: Megszoktam már egyedül. Kiskorom óta szüleim nélkül utaztam a csapatommal és ez sokat segített. Rendszeresen hazalátogatok a családomhoz, általában 2-3 hetente.

 DSC_0014

Válasz írása