Hírek

PUTNOKFC.HU

Borsodi rangadóval folytatjuk – Tállyára utazunk a 15. fordulóban

Október utolsó napján a 15. fordulóval folytatódik az NBIII labdarúgó bajnokság. A hétvégi játéknapon megyei riválisunkhoz a Tállya KSE csapatához látogatunk.

Borsodi vetélytársunk jelenleg a tabella 17. helyét foglalja el, 3 győzelem, 4 döntetlen és 7 vereség után ezidáig 6 ponttal szereztek kevesebbet nálunk. Hazai pályán azért mégis óvatosságra inti az ellenfelet a Tállya csapata, hiszen otthon a 14 fordulóból 6 alkalommal játszottak, ezen meccsszám alatt pedig mindhárom eredményből egyformán jutott nekik, vagyis 2 hazai győzelem mellé két döntetlen és szintén két vereség társult. A legutóbbi fordulóban idegenben sikerült a Hidasnémeti együttesét legyőzniük.

Ami minket illet, az utóbbi néhány játéknapon jól szervezett játékkal sikerült a pontokat gyűjtögetnünk, legutóbbi 4 meccsünkből háromszor győzelemnek örülhettünk, egy alkalommal pedig 1 pontot gyűjtöttünk. Pontjaink számát tekintve már azonos egységünk van a 9. és 10. helyezett csapatokkal, de az igen csak sűrű középmezőnyben bizony könnyen lehet előre és hátra is több helyezést lépni egy hétvége alkalmával. Bizalomra adhat okot, hogy legutóbbi mérkőzésünkön már a “gólzsák” is kinyílt, még inkább önbizalmat adva ezzel játékosainknak.

Ha csupán a tabellára, a statisztikára, az elmúlt fordulók eredményességére tekintenénk, mondhatnánk azt is, hogy fix kettes a meccs, de bizony a futball soha nem ilyen egyszerű és jól tudja ezt vezetőedzőnk is, aki továbbra is a kemény munkában hisz.

Amikor 15. helyen voltunk a tabellán, akkor is ugyanezt a játékot, ugyanezt a taktikai fegyelmezettséget hoztuk hétről hétre, egy-két kivétellel. Az első hét helyezett csapat ellen nem feltétlen úgy alakultak az eredményeink, ahogy a játék képe. Egy dolog változott, az pedig a játékunkhoz párosuló eredmény. Bennünk volt ez eddig is, de nem változtat ez a heti munkánkon továbbra sem. Meccsről meccsre gondolkodunk és szeretnénk előre lépkedni a tabellán. Ebben a bajnokságban nem csak a Tállya van veszélyzónában, hanem jóformán a 8. helytől mindenki. Ezért is készülünk ugyanúgy minden ellenfélből, mert nincs könnyű meccs ebben a szezonban. Elégedettség lehet bennünk, de megelégedettség nem. A tállyai csapat hazai környezetben nem teljesít rosszul, biztos vagyok benne, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk.” – nyilatkozta Szala Ákos vezetőedző

Játékosaink számára is pozitív töltetet adott az utóbbi néhány forduló, azzal azonban ők is tisztában vannak, hogy ebben a bajnokságban egyik mérkőzés sem egyszerű, mindenhol keményen meg kell küzdeni a három pontért.

A győzelmek egy csapatnál mindig jó hangulatot hoznak, ez így van nálunk is. De ez már a múlt, most már a következő mérkőzésre koncentrálunk a Tállya ellen. Nagyon nehéz, küzdős meccsre számítok.” – mondta az utóbbi két mérkőzésen két gólt szerző játékosunk Vajda Artúr

Küzdelmes mérkőzés vár tehát csapatunkra a hónap utolsó napján, de az önbizalom és a motiváció kellően megvan.

Tállya KSE – Putnok FC – 2021.10.31. (vasárnap) 13:00

Tállya Községi Sporttelep

Leave a Reply