Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

BORSODI RANGADÓRA KÉSZÜLÜNK – TÁLLYÁN IS FOLYTATNÁNK A REMEK SOROZATOT

Klasszikus értelemben az utolsó előtti őszi fordulót rendezik a harmadosztályú labdarúgó bajnokság vasárnap délután. Mint ismeretes a 3×16 csapatot felvonultató sorozatban az őszi szezonban csak 15 fordulót kellene játszani, de az MLSZ úgy határozott, hogy a tavaszi első két fordulót (16-17.) is 2019. őszén kell lebonyolítani. Az ügy hátterében egyértelműen az áll, hogy az utóbbi években február-márciusban még igencsak tél és mondhatni extrém időjárási körülmények voltak tapasztalhatók. Nos ennek köszönhetően még 4 mérkőzést játszanak idén a csapatok.

A Putnok FC a múlt heti után a 14. fordulóban is idegenben fog pályára lépni, ellenfelünk a Tállya együttese lesz. A csapatunk elmúlt hetekben bemutatott formája, a játékosok teljesítménye és a zsinórban behúzott három győzelem megtette a hatását, a fiúk nagyon jó hangulatban, önbizalomtól telve, de a “földön járva” és keményen dolgozva készültek a hétvégi megmérettetésre. 

A Tállyával játszott mérkőzéseknek mindig megvan a sajátos hangulata. Ahhoz lehetne hasonlítani a Putnok és a Tállya közötti meccseket, mint amikor a Magyar és az Osztrák nemzeti tizenegy játszik egymással. Ha a magyar válogatott tekintetében az osztrákot emlegeti a köznyelv “sógorokként”, akkor a Putnoknak a Tállya a “sógora”. Mindez köszönhető a két csapat jó viszonyának, nyilván ellenfelei vagyunk egymásnak, de a játékosok, a szakmai stábok jó kapcsolatot ápolnak egymással. Ezen kívül rengeteg mérkőzést játszunk egymás ellen, nem csak a bajnokságban, de a felkészülés során is.

Szóval vasárnap a “sógorokhoz” megyünk, de a célunk nem is lehet más mint a 3 pont megszerzése.

T-P spori

TÁLLYA KSE

A borsodi rivális a nyáron egy nagyobb “ráncfelvarráson” esett át, az utóbbi évekhez képest jelentősebb játékosmozgás pedig úgy tűnik jól tett a csapatnak. Bár az őszi szezon első felében még – hozzánk hasonlóan – kicsit döcögősebben működött a gépezet, de az elvégzett munka beérni látszik, mint a tállyai szőlő.

A szakmai irányítást az előző idényhez hasonlóan Uray Attila végzi, aki az alapvető célkitűzést a nyáron lezárult bajnoki idényben is elérte a csapattal. Putnok és Tállya viszonylatában a nyáron is volt egymás közötti átigazolás, hisz Csicsvári Milán tőlünk igazolt hozzájuk, Nyitrai Dávid viszont a borvárosból szegődött Putnokra.

A Tállya kiváló formába lendült az utolsó fordulókban, háromból hármat tudtak nyerni. Míg korábban elsősorban hazai pályán voltak eredményesek, mostanra idegenben is jobb teljesítményre képesek. A Gyöngyöst és a Debrecen II. csapatát is úgy tudták megverni vendégként, hogy gólt sem kaptak. A két meccs között pedig a DVTK II. gárdáját győzték le 1-0-ra, szintén kapott gól nélkül. Igazán figyelemre méltó eredmények, amire méltán lehetnek büszkék a tállyai játékosok. Mint ahogy arra is büszkék lehetnek, hogy nagyon hosszú idő után újra Tállyán, a saját pályájukon, kulturált körülmények között játszhatják a hazai mérkőzéseiket.

71377251_2466257346802445_896354920146403328_o2017. május 14. után, közel két és fél év elteltével, 2017. szeptember 29-én játszhattak újra saját településük pályáján a tállyaiak (Fotó: facebook.com/tallya.kse)

PUTNOK FC

Bizakodtunk abban, hogy a DVTK II. és a DVSC II. legyőzése után Hatvanban is jó eredményt tudunk elérni, ám arra talán kevesen számítottak, hogy kiütéses győzelmet érünk el az újonc otthonában. A 4-0-ás idegenbeli siker nem mindennapi eredmény, főleg egy olyan csapat életében ami az utóbbi évek egyik legrosszabb őszi produkcióját mutatta be legalábbis a 10. fordulóig. Azóta már más szelek fújnak, nyertünk három mérkőzést és a tabellán is elfogadható pozícióba kerültünk. Ami ennél is fontosabb, hogy a bajnoki meccseken is képesek vagyunk arra, amire az edzéseken.

Van hitünk, önbizalmunk, kitartásunk és mentálisan is rendben vagyunk. Ezzel párhuzamosan eltűnt a kishitűség, a túlzott óvatosság és a bátortalanság a játékunkból. Hetek óta sokkal nagyobb akaraterővel játszunk, ha kell szó szerint megharcolunk, megküzdünk minden egyes labdáért. Odatesszük magunkat és határozottan az ellenfelek tudtára adjuk, hogy mi is jelen vagyunk a pályán és az a bizonyos labda nincs jó helyen csak nálunk… Nos ez a szellemiség és hozzáállás az ami előre visz minket, no meg a kőkemény edzésmunka és a finomra csiszolt stratégia, a szakmai stáb által alkalmazott taktika, aminek óriási szerepe volt Hatvanban is!

Minden adott ahhoz, hogy a Tállya otthonában is jól szerepeljünk, de ahhoz minimum a legutóbbi mérkőzéseink összteljesítményét kell nyújtanunk…

Ami a keretet illeti, az egészséggel szerencsére nincs gond, az egyetlen hiányzó Zimányi Ádám, aki végre valahára most vasárnap letudja 3 mérkőzéses eltiltását.

24118942_aa94ac740e6751d314b356d6d0c31306_xlSéta a múltban, itt még Tóth Szabolcs és Zimányi Ádám egymás ellen (2016. május 21. Putnok – Tállya 3-1)
ÖTÖDIK SZEZONJA SZIMBIÓZISBAN

Miután a 2015/16-os szezontól egy csoportban szerepelünk a Tállyával, értelemszerűen 8 bajnoki mérkőzést játszottunk velük az elmúlt négy év során. A mérleg nyelve szűken felénk billen, hisz 3 Putnok győzelem mellett, 3 döntetlen és 2 Tállya diadal szerepel a sporttörténelemkönyvekben.

Igen ám, de a közelmúltban, konkrétabban 2019. tavaszán és 2018. őszén is kikaptunk tőlük, míg tavaly tavasszal is csak döntetlenre futotta tőlünk. Utoljára bő két éve, 2017. október 8-án nyertünk ellenük (4-1). Az utolsó és ez idáig egyetlen idegenbeli sikerhez 2015. november 7-ig kell visszamennünk az időben. Akkor Bene Attila 83. percben szerzett góljával hoztuk el a 3 pontot Tállyáról.

Jó volna egy kicsit feleleveníteni milyen érzés a borsodi rivális legyőzése, megkóstolgatni mint egy finom tállyai bort… Hmmm reméljük összejön! 🙂


ÖSSZEVETÉS

A bajnoki tabella az elég rendben van. Egyrészt azért mert a Putnok FC jelenlegi 8. pozíciója igazán üdítőleg hat a szervezetünkre és a lelki világunkra. Másrészt, némi iróniával megfűszerezve azért, mert nagyon szoros, egyre szorosabb a bajnokság.

Vannak jobb csapatok a csoportunkban, vannak jó csapatok és vannak egyre jobbá váló csapatok. Nos ki-ki a saját gondolatai, véleménye szerint sorolja be a csapatunkat oda ahová szeretné, de ettől függetlenül a félszezon végére eljutottunk oda, hogy itt Keleten bárki megverhet bárkit. Nagyon kiegyensúlyozottá vált a mezőny, épp ezért még jobban felértékelődik minden egyes megszerzett pont.

A vasárnapi ellenfelünk mindössze két hellyel van mögöttünk a táblázaton, de egyetlen ponttal előzzük meg őket. Látható, hogy a Tállya és a Putnok a Keleti csoport két legjobb formában lévő alakulata, hisz e két együttes tudta csak megnyerni a legutolsó három meccsét. Ez még nagyobb rangot ad a vasárnapi találkozónak.

Hozzánk hasonlóan (bár a hatvani négyes góltermés sokat javított ezen) nem tartozik a legnagyobb gólvágók közé a Tállya, de a védekezésük stabilitását jól mutatja, hogy a Füzesgyarmattal, a DEAC-al és a Tiszaújvárossal együtt csak 15 gólt kaptak eleddig. Sokat segített nekik ebben a legutolsó három forduló, amelyet kapott gól nélkül hoztak le. Természetesen szeretnénk ezen változtatni és ha a csapat/Katona Bence is úgy akarja, akkor pár góllal emelnénk ezen a tállyai mutatón…

Tabella 13

MIT KÍNÁL A SÉFEK SÉFJE A VASÁRNAPI ASZTALRA

Egy felsőházi rangadó kerül terítékre a hétvégén, de az nagyon izgalmasnak tűnik. Az utóbbi időben gyengélkedő Jászberény a szívós és elnyűhetetlen ESMTK gárdáját fogadja. Nagy kérdés, hogy újabb lépést tesz-e az őszi bajnoki cím felé a Füzesgyarmat, a legjobb újonc Balassagyarmat vendégeként, de érdekes a Gyöngyös sényői vendégjátéka is.

Íme a hétvégi menüsor:

14. forduló 

A Tállya – Putnok bajnoki mérkőzésről online tudósítunk majd vasárnap délután itt a honlapunkon és a facebook oldalunkon is! Aki teheti azt örömmel látjuk a helyszínen is!

HAJRÁ PUTNOK!!!!

 

1 Reagálás

  1. Balogh Oszkár Árpád

    Még a múlt héten Hatvanban tudtam nyerni fog a csapat ,de most az az érzésem döntetlen lesz a vége természetesen ,azért bízom a további jó folytatásban ,és Tályán is megszerzi 3. pontot a csapat .Hajrá Putnok !

Válasz írása