Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

BERAGADTUNK A RAJTNÁL, AZTÁN A GYŐZELEMÉRT HARCOLHATTUNK

A mérkőzés első húsz percében még nem úgy tűnt mintha a pályán volnánk, a hazaiak vezetést is szereztek, aztán egy nagy ziccert el is hibáztak. Még a félidő közepén tizenegyesből egyenlíthettünk volna, de kihagytuk, később viszont Kemény Tamás szépségdíjas góljával egalizáltunk. Egy újabb védelmi megingás, újra debreceni vezetést hozott, de a Csirszki Martin – Kemény Tamás – Bene Attila hármas “összehozta”, hogy másodszor is visszajöjjünk a meccsbe. A második félidőben nyílt sisakos játékot láthatott a nagyérdemű, gólt nem, így 2-2-vel zártuk a meccset s nyitottuk a szezont.

DEAC-PUTNOK

ÁltalánosJ

IMG_9457Pacsizik a két csapat, a Putnok FC kezdőjében 6 (!) frissen igazolt játékos volt

TÁVOLLÉVŐK

Eltiltottunk ezen a mérkőzésen nem volt, egyedül a kapusedzőnk, Kiss József nem ülhetett le a nyitó bajnoki erejéig a kispadra. Sérültünk sajnos van, Katona Bence még a felkészülési időszak közepén szenvedett bokasérülést, míg a frissen igazolt Tóth Szabolcsot combhúzódása hátráltatja, amit a Nyírbátor elleni edzőmeccsen szedett össze.

A KEZDŐ TIZENEGY

Koszta Péter a következő 11-nek szavazott bizalmat a bajnoki nyitó mérkőzésre.

Kezd+Ĺ 1-1

Football-Field-Vector


IMG_9447A szezonbeli első bevonuló

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Óriási hőség, magas páratartalom uralkodott még 17 órakor is a Debreceni Egyetem labdarúgópályáján, ahol a DEAC és a Putnok FC feszült egymásnak a Labdarúgó NB3 Keleti csoportjának első fordulójában.
A találkozót a fehér mezes hazaiak kezdték jobban, akik már a 3. percben szögletet harcoltak ki, csak a fejessel vétették el a kaput. Kissé megilletődötten futballoztunk, sokszor kerestük önmagunkat és a labdát is a pályán, míg a deacosok pörögtek mint a gép és maximális erőbedobással vetették bele magukat a meccsbe. Az offenzív játékukkal, letámadásukkal természetesen igyekeztek megzavarni minket, ami az 5. percben olyannyira sikerült is, hogy “odaajándékoztuk” Sidibének a labdát, aki teljesen üresen fordulhatott a kapunk felé, hogy aztán az egy szem védőnket is becsapva önzetlenül középre passzoljon az érkező Nagy Róbert elé, aki a teljesen tehetetlen Fülöp Gergő mellett a hálóba is juttatta a játékszert. (1-0)

A bekapott gól után még mélyebbre zuhantunk és a középpályán eladott labdából indított támadás végén Karikás Krisztián került ziccerbe. Fülöp Gergőnek kellett védenie, hogy ne nő nőjön a különbség kettőre. Muszáj volt összeszednünk magunkat, különben hamar pont kerülhetett volna a meccs végére. Az első negyedóra végétől aztán elkezdtünk éledezni és megszületett az első nagy helyzetünk is. Marius jól forgatta meg a hazai védőket, majd átemelte a hosszúra, ahonnan Illés Richárd lőtt kapásból, Csúri Bence védett nagyot. Ez már tetszett a közel 20 fős putnoki szurkolótábornak is, akik elkísérték a csapatot Debrecenbe.

Két perccel később egy jó 30 méteres szabadrúgást kaptunk, amit Varga Márkó abból a távolságból is kapura szúrt, elképesztő jó próbálkozás volt, de Csúri Bence eszén sajnos ez sem járt túl. A 23. percben viszont dörzsölhettük a tenyerünket. Marius mentett meg egy elveszettnek tűnő labdát az alapvonal előtt, visszapasszolta Csirszki Martinnak, aki befelé lépve szerette volna középre adni, be a tizenhatoson belül felrúgták amit a lesipuskás partjelző észre is vett. Az Ő intésére kaptunk büntetőt. A putnoki csk, Zimányi Ádám állt a labda mögé, elvégezte, de nem talált kaput, így nem változott az eredmény.

A 28. percben Illés Richárd kapott egy sárgát csúnya szabálytalanságáért, majd egy perc múlva el is hagyta a játékteret, szerencsére nem azért mert kiállították, hanem mert Koszta Péter lecserélte és Mahalek Marcellt küldte pályára. 

Ekkor tájt már abszolút mi irányítottuk a meccset, sokkal többet birtokoltuk a labdát és törtük a fejünket, hogy lehetne a kapujukig jutni. Egy Bene Attila próbálkozást és egy igazán veszélyes Mahalek Marcell távoli lövést követően végre megtört a jég. A 40. percben Bene Attilát találtuk meg teljesen tisztán az ellenfél kapujával szemben a tizenhatoson kívül, aki szépen találta meg labdájával Kemény Tamást. A Putnok FC 17-ese pedig egy higgadt csel után a kint álló kapus mellett a jobb felsőbe lőtt!!! Nagy az öröm, boldogság, egyenlítettünk!!!!! (1-1)

IMG_9500Mindenki boldog, góllá érett a Putnok FC jó játéka

Sajnos sokáig nem örülhettünk, mert három perccel később egy DEAC akció során nem sikerült felszabadítanunk a büntetőterületünk környékén, a bedobásból pedig a hosszú oldalra került a labda, amit Karikás Krisztián full tisztán vehetett át és dropból hatalmas gólt ragasztott Fülöp Gergő kapujába. (2-1)

Nyilván rossz érzés volt ismét hátrányba kerülni, de ugyanakkor ez más volt mint az elsőnél, mert érezhető volt a potenciál a játékunkban és tudtuk, képesek vagyunk még gólt, gólokat szerezni. Azt persze a játékosokon kívül talán senki nem gondolta komolyan, hogy a félidő utolsó percében ismét egyenlítünk. Márpedig így történt. Csirszki Martin előkészítő szerep helyett ezúttal addig lopta a távolságot, míg végül ballal távolról lőtt kapura, ami Csúri Bencéről kijött, Kemény Tamás köszönte szépen megszerezte, majd az alapvonalról becenterezett Bene Attilának, aki közelről nem is hibázott!!! Újra egyenlő az állás. (2-2)

A gólunk után le is fújta a játékvezető a félidőt.

IMG_9465Marius és a háttérben Süttő Attila is sokat melózott a meccsen, Illés Richárd 29 percet kapott mesterétől

II. FÉLIDŐ

A második játékrészt ugyanott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk. Továbbra is nálunk volt többet a labda és mi voltunk kezdeményezőbbek is. A szünetben cserélt a DEAC, az első gólt jegyző Nagy Róbert már nem jött ki az öltözőből, Bíró Péter kapott lehetőséget a helyén. Az 51. percben volt ok az aggodalomra, a tizenhatosunk sarkáról végezhetett szabadrúgást a DEAC, a fejes is nagyon veszélyes, de szerencsére mellé ment. Kintről ez bent látszott….

A hazaik teljesen betömörültek a saját térfelükre és szinte csak kontrára játszottak, mi pedig csak támadtunk töretlenül, de sajnos eredménytelenül. Patócs Richárdot ünnepelhette volna a hazai publikum, ha a villámgyors ellentámadás végén nem az oldalhálóba, hanem a kapuba lő.

A recept továbbra is így nézett ki, mi támadunk és A) kialakítunk helyzetet B) elveszítjük a labdát, majd abból jött a kontra. Nem volt egy “életbiztosításos” időszak az biztos. Ez idő tájt láthatóan azok a szobrászművészek is mellé fogtak, akik Koszta Péterről akarták megformázni a nyugodt ember szobrát. A 63. percben Kemény Tamás szabadrúgása vágódott le a sorfalról, majd egymás után három szögletet is elvégezhettünk mindhiába.

IMG_9526
A szülővárosa csapata ellen, családtagjai, barátai előtt bizonyíthatott a Putnok újdonsült kapusa, Fülöp Gergő

Mindkét edző cseréket hajtott végre, nálunk Kemény Tamást váltotta Madarász János, az ellenfélnél előbb Kerekes Krisztián majd Kónya Csaba léphetett a pályára.

Az utolsó öt perc is hozott izgalmakat, de a legnagyobbat a debreceniek jegyezhették fel. Kettő az egyben lekontrázott minket a DEAC, Sidibe jól továbbított társához, de Bodnár Dominik az utolsó pillanatban becsúszással mentett szögletre. A szögletből kapufát fejeltek a hazaiak, az ismétlés lábbal érkezett, de Varga Márkó a gólvonalról kivágta a labdát.  A csereként beálló Madarász Jánosnak is volt helyzete, éles szögből szúrta rá, de Csúri Bence nem be, hanem kivédte. Időközben Bodnár Dominik lába begörcsölt, Nyisalovits Donát állt be a helyére. Ő pedig az első labdaérintéséből gólt fejelhetett volna egy pontrúgás után…. majd lábbal is próbálkozott távolról, de sajnos egyikből sem lett gól.

A vége így 2-2 maradt.

IMG_9510
A DEAC pontrúgásoktól a hideg rázott minket, Sidibét még kisszékről sem értük fel…
TÁMOGATÓNK: A HAMI SHOP – DOBÁK BALÁZS28379711_2014339192161603_3338987653246575172_n

ÖSSZEGZÉS

Erre a meccsre szokták mondani, hogy volt benne több, de kevesebb is, hisz ne feledjük kétszer is emberhátrányból kellett felállnunk, így azt a fajta döntetlent értük el, ami kellemesebb érzéseket vált ki az emberből. Persze mondhatjuk, hogy az első játékrészben büntetőt hibáztunk, de a hazaiak meg a 86. percben kapufát fejeltek, majd a gólvonalról mentettünk.

A játékunk biztató, egy olyan csapat otthonában birtokoltuk többet a labdát, akik az NBI-et megjárt futballisták egész arzenálját vonultatták fel fiatal tehetségekkel megspékelve. Az első húsz percet leszámítva mi domináltunk, mi támadtunk, mi szerveztük a játékot. Ez most egy pontra volt elég, de van ebben még bőven, nagyon jó (lesz) a csapat és ne feledjük a szezon elején vagyunk, ha kellően összeérünk sok győzelmet ünnepelhetünk még.

SZÉP VOLT FIÚK!!! HAJRÁ PUTNOK!!!

2-2


AZ 1. FORDULÓ EREDMÉNYEI

Mérkőzések 1-1

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

A 2. fordulóban hazai pályán is bemutatkozhat a Putnok FC!

PUTNOK FC – SZOLNOKI MÁV FC
Időpont: 2018. AUGUSZTUS 11. szombat 17:00
Helyszín: Várady Béla Sportközpont

TÁMOGATÓINK

Nem maradtunk helyi vállalkozók, szponzorok nélkül az előttünk álló bajnok szezonban sem, továbbra is támogatják csapatunkat:

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
TÁMOGATÓNK: EZERSZÁZ KFT. GOODS MARKET PUTNOKGoodsMarketJ

 

szlogen

Válasz írása