Hírek

PUTNOKFC.HU

Bemutatjuk a Putnok FC új vezetőedzőjét, Szala Ákost

Mint ismeretes a 2021/22-es szezonnak új vezetőedzővel vág neki a Putnok FC labdarúgó csapata. A fiatal és elszánt Szala Ákost, csapatunk új trénerét múltjáról, terveiről kérdeztük.

edzo kozeli“Diósgyőrben kezdtem a futballt, onnan a Budapest Honvédhoz az akadémiára sodort az élet, ott töltöttem 5 évet, ahol nb2-ben futballoztam, a Honvéd felnőtt csapatában több liga kupa, illetve Magyar kupa találkozón is pályára léptem. Onnan egy rövid kazincbarcikai kitérő ahol, szintén nb2-ben játszottam, majd Ceglédre igazoltam, itt szintén a másodosztályban léptem pályára mintegy 60 mérkőzésen. Ezután megkeresett a Rákosmente csapata, ahol két évet futballoztam Nb3-ban. Ezt követően Koszta Péter hívására fél évet Putnokon töltöttem, majd utána Felsőzsolcán voltam eleinte mint játékos, az utolsó évben mint felnőtt csapat edzője, előtte pedig az nb3-as U19-es csapatot irányítottam.”

Szala Ákos a megyei első osztályú csapat irányítása után örömmel mondott igent az új kihívásra

Putnokkal úgy kerültem kapcsolatba, hogy az elmúlt évek során az edzősködésekben elég eredményes munkát végeztünk, nb3-as U19-es bajnoki cím, azután a felnőtt csapattal a magyar kupában a legjobb 64 közé jutottunk, mint megye 1-es csapat, közben végig harcba voltunk egy fiatal csapattal a bajnoki címért. Ennek köszönhetően kaptam felkérést a Putnok FC nb3-as csapatának irányítására.”

Célok nélkül nem lehet nekivágni egy bajnoki évadnak, új trénerünk számára fontos, hogy a kitűzött célok minden esetben megvalósíthatók legyenek.

Az első évben reális célkitűzésnek tekintem a középmezőny elérését. Szeretnénk egy jól összerakott csapatot kialakítani itt Putnokon. Egyvalami biztos a Putnok FC az én irányításom alatt senki ellen nem fog feltartott kézzel pályára lépni.”

Az új vezetőedző személyén kívül a játékos állományban is jelentős változások történtek.

A játékosok válogatása úgy történt, hogy tavaly is jártunk már nb3-as meccsekre, Szabolcs megyébe, ami szerintem a legerősebb a megyék közül és ott folyamatosan figyeltük a játékosokat, mert úgy készültünk az előző klubunknál, hogy nb3-as csapat leszünk. Most azokat a játékosokat, akiket kinéztünk ide próbáltuk invitálni és döntő többségük igent is mondott a megkeresésünkre.”

A játékosokon kívül a szakmai stáb is új tagokkal bővült a következő idényre.

Kundráth Csaba érkezett ügyvezetőként a klubhoz, a főszponzorunk László János lett, kapusedzőnek Szabó Ádámot kértük fel Felsőzsolcáról, valamint a Sajóvölgye Focisulitól pályaedzőként Kupecz Tamás segíti majd a szakmai munkánkat.”

Az edzéseken és a taktika összeállításán kívül a vezetőedző személyisége a mérkőzés alatt is fontos szerepet tölt be.

Mérkőzés alatt változó az edzői mentalitásom, van amikor lehet látni a játékosokon, hogy kell egy kis plusz motivációt kívülről küldeni egy plusz ingert, de azt gondolom, hogy azért dolgozunk a héten, hogy az edzéseken gyakoroltak visszaköszönjenek a hétvégén. Ettől függetlenül mindenféleképpen próbálunk külső hatást adni kívülről, tehát biztos, hogy nem lesz csendes Putnok padja, hanem mindig próbáljuk a játékosokat irányítani kívülről.”

Az első hét benyomásai alapján Szala Ákos fejében már a legtöbb dolog körvonalazódott, vannak még azonban nyitott kérdések, de ezekre is hamarosan kialakulnak a válaszok.

Egy hete edzünk, nagyon beleállt mindenki a kemény munkába, nincs sok időnk úgyhogy muszáj keményen dolgozni, meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy teljesítsük a céljainkat.”

 

Leave a Reply