Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

BELESZALADTUNK A KÉSBE

Elveszítette idegenbeli veretlenségét a Putnok FC miután mindkét félidőben 2-2 gólt kaptunk a Jászberénytől. A labdabirtoklást ugyan megnyertük, de a kontrákra berendezkedő hazaiak jól védekeztek és az ellentámadásokból nagyon veszélyesek voltak. Nincs mese, el kell ismerni a Jászberény jobb volt nálunk, ma nem sikerült annyi helyzetet kialakítanunk, mint amennyit megszoktunk és a kevésből sem tudtuk bevenni a hazai kaput.

Jászberény-Putnok2


TÁVOLLÉVŐK

Az egyetlen távollévőnket Bodnár Dominiknek hívják. A Putnok FC védője hetekkel ezelőtt egy edzésen szenvedett bokaszalag-szakadást, mostanra már jól van és szép lassan edzésbe is állhat, de a keretbe kerülése még várat magára.

jatekosok_2018_bodnar

A KEZDŐ TIZENEGY

A győztes csapat elvén ne változtass elvet követte Koszta Péter a mai bajnoki előtt, így pontosan azzal a kezdővel álltunk ki, mint egy hete a Salgótarján ellenében.

Kezdő-9-1

Football-Field-Vector


 

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

A kezdő sípszó elhangzása után azonnal frontot nyitott mindkét csapat a mérkőzésen, a hazaiak játéka élesebb volt, így jól jött az ötödik perc táján, hogy kicsit megnyugtattuk, dajkálgattuk a labdát. Érdekes kép tárult ezt követően elénk, az ideiglenes gyöngyösi otthonában játszó hazai csapat ugyanis behúzódott a saját térfelére, magára engedte a Putnokot és a labdaszerzésekből, labdavesztéseinkből a jobb és bal szélen egyaránt villámgyors kontrákat vezettek. Egy ilyen akcióból már az 5. percben vezetést szerezhetett volna a fehér mezes gárda, ha Svedyuk Alex jobb szélről érkező passzából Farkas János közeli lövését Fülöp Gergő nem védi bravúrral. Kicsivel később ismét Gergőnek kellett védenie Szemere Balázs éles szögből megeresztett labdáját.

A 15. percben sajnos kispályás fociban tapasztalható jelenet szemtanúi lehettünk egy szöglet, majd egy bedobás után a saját tizenhatosunkon belül passzoltak ki minket úgy, hogy csak nyomoztuk a labdát. A legrosszabb az, hogy esélyünk sem volt ezt kivédekezni. A Jászberény belső védője, Hevesi-Tóth Tamás volt a gólszerző. (1-0)

Nem tett jót nekünk a bekapott gól, ennek ellenére Csirszki Martin a 19. percben egyenlíthetett volna, ha pontosabban céloz. Az iram továbbra is nagy volt különösen NB3-as szinten. Próbáltuk megjáratni a labdát, több alkalommal adogattuk körbe a tizenhatosukat eredménytelenül. Hiába a nagyobb labdabirtoklás azért továbbra sem adnak gólt. Szerzett viszont a 29. percben a Jászberény, egy eladott labdából kapott jó indítást Farkas János, aki a félpályáról vihette a labdát a kapunkra, Mahalek Marcell nem érte utol, ő pedig szépen bepasszolta kettőre növelve csapata előnyét. (2-0)

Könnyebb helyzetbe nem kerültünk, de folytattuk offenzív játékunkat. A 38. percben Marius elfutása és beadása után Katona Bence előtt adódott óriási gólszerzési lehetőség amiből közvetlen közelről sem tudott betalálni. A félidőnek ez volt az utolsó komolyabb megmozdulása, jöhetett a szünet.

IMG_0648

II. FÉLIDŐ

A második félidőben is folytatta a jól bevált taktikát a Jászberény. Hagyták, hogy mi támadjunk és az ellentámadásokra rendezkedtek be. Az 51. percben hihetetlen jelenet a kapunk előtt, berényi kontra végén Farkas János meglepő módon nem lőtt egy az egyben, passzol Herczeg Lászlónak, aki elől elkanalazta volna Fülöp Gergő, de nem sikerült, a hazai támadó visszapasszolta, Farkas János az üres kapuba lőhetett volna, de felső kapufa. Nem akármit úsztunk meg.

Egy perc múlva nem úsztuk meg sajnos. Egy gyorsan elvégzett hazai bedobás után (ami egyértelműen a miénk lett volna) Farkas János a reklamálással foglalkozó játékosaink között, Fülöp Gergő fölött a kapunkba emelt. (3-0)

Csak hogy kerek legyen a történet, gyorsan kaptunk még egy gólt. Herczeg László egy kontratámadás végén kilőtte a jobb alsót. (4-0)

IMG_0659

Koszta Péter azonnal reagált, hármas cserét hajtott végre. Kemény Tamást, Illés Richárdot és Varga Márkót küldte pályára, Katona Bence, Zimányi Ádám és Madarász Jánost hozta le.

A négygólos hátrányban is erőltettük, nem tettünk le a szépítésről, mégis a Jászberény kontrái ültek jobban. Számunkra egy-egy pontrúgás hozhatott volna eredményt, mert a hazai robusztus védelmet egyszerűen nem tudtuk feltörni. Kemény Tamás beadás után, majd szabadrúgásból veszélyeztetett, de gól egyikből sem született.

IMG_0661

Arany László is kihasználta cserelehetőségeit tíz perces időközökkel, Szanku Kristóf, László Krisztián és Győrfi Benedek is pályára lépett.

Az utolsó tizenöt percben Farkas János és Szemere Balázs lábában is ott maradt egy-egy gól, amit persze nem bánunk, azt már igen, hogy Csirszki Martin és Marius sem tudott eredményes lenni a helyzeténél. Ezzel le is zárult a mai történet, a Jászberény felszalámizott minket, a vége 4-0 nem ide.

4-0

ÖSSZEGZÉS

Sima vereséget szenvedtünk a mai találkozón, a támadójátékban, a védekezésben és taktikában is felülmúlt minket a Jászberény, akik el kell ismerni, ilyen arányban is rászolgáltak a győzelemre. A kulcsmomentumokban hibáztunk és mi is nagyban hozzájárultunk ahhoz, hogy sikerük nem forgott veszélyben. Ez volt az első bajnoki a szezonban, amikor nem tudtuk kihozni magunkból a legjobbat, mert bár voltak már vereségeink, de azokon a meccseken jóval több helyzetet tudtunk kialakítani és egyértelműen jobban játszottunk. Nem tudtuk áttörni az ellenfél védelmét, a tudomány pedig szép lassan elfogyott, egyre szürkébben futballoztunk és a nagy akarásnak végül nyögés (súlyos vereség) lett a vége.

A munka folytatódik, Koszta Péter nyilvánvalóan a heti első edzésen értékeli a fiúkkal a történteket, átbeszélik mi nem működött jól és fel kell készülnünk a következő ellenfélből, az önbizalom növelő győzelmet arató Tiszaújvárosból!

IMG_0656TABELLA
 
A vereség sajnos nem tett jót a tabellán elfoglalt pozíciónknak, egy helyet veszítve a 9. helyre csúsztunk vissza. Egy hétig meg kell békülnünk ezzel és a megszerzett 13 ponttal. Az élbolyból a Sényő kivételével mindenki győzni tudott, az ESMTK, a Szolnok és a Jászberény is begyűjtötte a három pontot. A listavezető továbbra is a Tállyán ikszelő Sényő jobb gólkülönbségével.

A 9. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE

Mérkőzések-9-1

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

A jövő héten ismét idegenben lép pályára csapatunk, méghozzá Tiszaújvárosban.

TERMÁLFÜRDŐ FC TISZAŰJVÁROS – PUTNOK FC
Időpont: 2018. OKTÓBER 14.  VASÁRNAP 14:30
Helyszín: Tiszaújvárosi Sportcentrum

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
Hami-Shop
TÁMOGATÓNK: HAMI-SHOP, DOBÁK BALÁZS

Válasz írása