Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

BÁRMENNYIRE FÁJ, A GRATULÁCIÓ A SALGÓTARJÁNNAK JÁR!

Nagyszerű és rég nem látott putnoki kezdésnek lehettünk szemtanúi Salgótarjánban ahol a 15. percben Vajda Roland duplájával már két góllal vezettünk és további esélyeink voltak, hogy tovább növeljük előnyünket. Sajnos a legrosszabbkor, az első félidő lefújása előtti percben kaptunk gólt mellyel újra teljesen nyílttá vált a mérkőzés. A második játékrész borzasztóan kezdődött, már az elején kiegyenlített a Salgótarján, majd a 64. percben már ők vezettek. Sok közünk már nem volt a játékhoz, talán annyi, hogy Egyed Balázs bravúros védéseinek köszönhetően újabb gólokat nem kaptunk, de a vereséget nem tudtuk elkerülni. Kétgólos vezetésből egygólos vereség.

Salgótarján - Putnok V


TÁVOLLÉVŐK

A sérültjeink kivétel nélkül felépültek, Timkó István és Lajkó Csanád keretbe is került. Mahalek Marcell is teljesen rendbe jött, Katona Bence pedig letudta eltiltását, így egyedül az öt sárgás Csirszki Martin hiányzott Koszta Péter palettájáról.

A KEZDŐ TIZENEGY

A múlt heti kezdőnkhöz képest annyi változott, hogy Bene Attila kisebb sérülése miatt a kispadra csücsült, Katona Bence pedig a kezdőbe.

Kezdő 23-1

Football-Field-Vector

 

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Az első félidő elején mindkét csapat kevés kockázatot vállalt, próbálta minél többet birtokolni a labdát és abból építkezni. A lendületbe kerülés nekünk sikerült jobban, mi nyitottunk először és a játék képe igazán kedvezőnek tűnt, érezhető volt, hogy ez jó lesz. Nem is kellett sokáig várni arra, hogy ez góllá érjen. A 12. percben vezettük a labdát a behúzódó tarjániakra, Illés Richárd pedig gondolt egyet és parádés keresztlabdát adott a jobb szélen felfutó Vajda Rolandnak, aki bevitte a labdát a tizenhatoson belülre, majd egy csel után ballal kilőtte a jobb felsőt!!! (1-0)

DSC_0969Itt még volt ok az örömre

Három perccel később a Salgótarján akciózott, Nyisalovits Donát szerezte meg a labdát, majd előre ívelte Vajda Roland felé, aki gyakorlatilag begyalogolt a hazai tizenhatoson belülre és laposan belőtte második gólunkat!!! (0-2)

DSC_0005Vajda Roland először volt eredményes Putnok színekben, sőt rögtön duplázott is

Nem kellett volna sok a harmadik putnoki találathoz sem, Katona Bence a jobb szélen tartotta meg a labdát, majd nagyon szép mozdulattal a büntetőterületre befutó Csicsvári Milánhoz továbbított. Csapatunk szűrő középpályása okosan bepasszolta az érkező Mariushoz, akinek a lövését Megyeri Gábor bravúrral fogta.

Egészen a félidő hajrájáig mi uraltuk a játékot, jól kontrolláltuk a meccset, a mi akarunk érvényesült, nem csoda, hogy a hazaiaknak csak a szögleteknél volt esélyük a gólszerzésre. A 38. perc táján aztán intő jelként tornyosult például Benkő-Bíró Norbert lövése, amit még Czető Márk leblokkolt, de a beadásánál már Egyed Balázs közbeavatkozására is szükség volt, hogy ne kapjunk gólt.

A 45. percben viszont már a putnoki kapus sem tudott segíteni. A jobb szélen Tarlósi Milánt keresték labdával a hazaiak, Czető Márk balettmozdulata kevésnek bizonyult a labda megkaparintásához, a hazai támadó így bejutott a tizenhatosunkra, a középre adására a hosszú oldalon tisztán érkezett a csapattársa aki egy csel után rászúrta, Egyed Balázs nagyot védett, de kijött róla a labda, Tarlósi Milán pedig köszönte szépen közelről a bal felsőbe vágja. (1-2)

A gól után le is fújta a játékvezető a félidőt.

DSC_0945Az első félidő 45. percéig minden a tervek szerint haladt

II. FÉLIDŐ

A rosszkor kapott gól miatt tartottunk tőle, hogy a bennmaradásért küzdő, a hét közben edzőváltáson áteső Salgótarján egy lapra feltéve mindent ezerrel fog támadni és így is lett. Egyedül azt nem gondoltuk, hogy az első félidőben jól futballozó csapatunk ehhez csak asszisztálni fog.

Mindössze öt perc kellett az egyenlítéshez a fehér mezeseknek a második félidőben… A jobb szélen bontottak meg minket ismét, a mintaszerű beadást nem tudtuk megakadályozni, Tarlósi Milán a két védőnk között jó ütemben ugrott fel és fejeltbe be a jobb alsóba. Egyed Balázs még belekapott a fejesbe, de védeni már nem tudta. (2-2)

Nem volt kérdés, hogy az egyenlítő gól után még nagyobb nyomás nehezedik majd ránk. Mi egyre jobban izgultunk, hibázgattunk, a Salgótarján önbizalma pedig az egekbe szökött. A második hazai gólhoz hasonlóan ismét fejessel ostromolták a kapunkat, hihetetlen hogy Egyed Balázs hogy tudta védeni a bivalyerős tarjáni fejest.

DSC_0938Még a pontszerzéshez sem volt elég a kétgólos előny

Koszta Péter az 55. percben megelégelte Czető Márk gyenge produkcióját és lecserélte. Tóth Szabolcsot vitte hátra Márk pozíciójába és Bene Attilát küldte be csereként. A 64. percben aztán összeomlott a rendszerünk, a korábbi szögleteknél rendre miénk lett a labda, ekkor nem. Híves Balázs robbant a kapunk elé és tökéletesen helyezte fejesét, ami a felső lécről a hálóba jutott. Megfordította az eredményt a Salgótarján. (3-2)

Nem lepünk meg senkit ha azt mondjuk, hogy ezek után már nem sok közünk volt a mérkőzéshez, pedig az időbe még belefért volna. Tarlósi Milán egymaga rúghatott volna két újabb gólt, de a szabadrúgása mellé szállt, egy az egyben vitt ziccere pedig a kapufáról Egyed Balázs kezei közé került. Meg kell említenünk Nyisalovits Donát nagy mentését is a 77. percben, ha nem blokkol két ember is bevehette volna a kapunkat.

A 79. percben teljesen értelmetlen páros kiállításra került sor. Mariusszal szemben szabálytalankodott Barta Barnabás, majd amikor a labda már messze járt egy hátba ütéssel és egy odarúgással elintézték maguknak, hogy mehettek az öltözőbe.

A rendes játékidő utolsó perceiben egy Lajkó Csanád távoli lövést és Chifu Daniel 22 méterről elvégzett szabadrúgását jegyezhettük fel. Előbbi könnyű csemege volt Megyeri Gábor számára, utóbbi a kapu fölé ment. A hosszabbításban még egy nagy bravúr kellett Egyed Balázstól hogy ne kapjuk meg a negyediket, neki köszönhetően maradt a 3-2.

DSC_0003Marius (középen) idő előtt mehetett zuhanyozni

ÖSSZEGZÉS

Hihetetlen hogy tud a semmibe veszni egy meccsen belül az amit egy csapat felépít… Az első félidőben mutatott dominanciánk, magabiztosságunk, akaraterőnk, teljesítményünk egy csapásra úgy elszállt mint a füst.
A kulcsmomentum nyilvánvalóan a 45. percben rúgott salgótarjáni gól volt, de választ ez sem ad és nem is adhat arra, amit a második játékrészben produkáltunk. A mérkőzést látva az volt az ember érzése, ha nem figyelünk kellőképpen oda baj lehet.  Mire ezt kigondoltuk már 2-2-őt, majd 3-2-őt mutatott az eredményjelző…
A Salgótarján a második félidőben mind játékban, mind akaratosságban, mind harcosságban lepipált minket. Nem csoda, hogy a végén ki is pipálhatták, ez is megvan.

Gratulálunk nekik a győzelemhez!


A 23. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
Mérkőzések 23-1

 


KÉREM A  KÖVETKEZŐT

Egymás után kétszer is itthon játszik majd a csapatunk, elsőként Húsvét vasárnap a Jászberény együttesét fogadjuk, majd a Tiszaújváros vendégeskedik nálunk. Fontos információ, hogy a jövő vasárnap ismét kettős rangadó lesz a Várady Béla Sportközpontban, így a Putnok FC meccse 13 órától kezdődik.

PUTNOK FC – JÁSZBERÉNYI FC
Időpont: 2019. ÁPRILIS 21. VASÁRNAP 13:00
Helyszín: VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONT

PUTNOK FC – KBSC FC
Időpont: 2019. ÁPRILIS 21. VASÁRNAP 17:00
Helyszín: VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONT

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Havanna Étterem – Juhász István
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
20170916_105633
TÁMOGATÓNK: BARKÁCSBOLT PUTNOK, Nagy Zoltán

szlogen

Válasz írása