Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

BAJNOKI RAJT: BALASSAGYARMATRA LÁTOGATUNK A NYITÓ KÖRBEN

A 140 NAPOS BÖJT LETUDVA
A koronavírus-járvány miatt félbeszakított és befejezettnek nyilvánított előző bajnokság utolsó fordulója és a 2020/21-es bajnoki rajt között nem kevesebb mint 140 nap telt el. Hosszú idő után holnap ismét útnak indul a labda a harmadosztályú bajnokságokban. Mivel a csoportok létszáma 20-ra emelkedett, így az 1. játéknapon a három NBIII-as csoportban összesen 30 találkozóra kerül sor. A sorsolás úgy hozta, hogy a Putnok FC a Balassagyarmati VSE otthonában kezdheti meg a bajnoki pontok gyűjtögetését. A mérkőzés 17:30 órától kezdődik.

RÖVID, DE TARTALMAS FELKÉSZÜLÉS
Csapatunk újdonsült vezetőedzője, Fehér Balázs öt és fél hét alatt készítette fel együttesét az előttünk álló idényre. 2020. június 24-től 25 edzést tartott a fiúknak és ehhez jött hozzá a 7 lejátszott felkészülési mérkőzés. Az edzőmérkőzéseken NBII-es, NBIII-as és Megyei I. osztályú csapatokkal játszottunk. Sajnos a másodosztályú alakulatok elleni edzőmeccseken beleszaladtunk néhány pofonba az eredmények tekintetében, de a játékunk mérkőzésről mérkőzésre javult. Ahogy a keret kezdett kialakulni úgy a pályán mutatott teljesítményünk is lényegesen jobb lett, ami aztán az eredményekben is megmutatkozott. A 7 mérkőzésből 2-őt megnyertünk, 1 döntetlen mellett 4-szer szenvedtünk vereséget.
A Balassagyarmat nem vitte túlzásba az edzőmérkőzéseket, az öt hét felkészülés alatt 4 meccset játszottak, igaz részt vettek egy balatoni edzőtáborban is. A négy találkozóból kettőt megnyert, kétszer pedig ikszelt a Nógrád megyei gárda.

Edzőmeccsek két csapat


KERETHELYZET – BALASSAGYARMATI VSE

Balassagyarmat

A holnapi ellenfelünk kerete több poszton is változott az elmúlt hetekben. 7 érkezőről és 6 távozóról adott számot pár nappal ezelőtt a nogradifutball.hu. Az egyik érkező az a Katona Bence, aki az elmúlt években nálunk futbalozott és jó pár góllal örvendeztette meg a putnoki közönséget. Természetesen szurkolunk neki, hogy eredményes szezonja legyen Balassagyarmaton és kívánjuk, hogy a második fordulótól rengeteg gólt szerezzen…. 🙂 🙂 🙂

katona_bence

A weboldal tájékoztatása szerint a következő játékosokkal bővült a Balassagyarmat kerete:
Kamarás György (NK Nafta), Katona Bence (Putnok FC), Fejes János, Benkő-Bíró Norbert (Füzesgyarmati SK), Szabó Norman (Aqvital FC Csákvár), Megyeri Gábor (III. Kerületi TVE), Hamar Ádám (Credobus Mosonmagyaróvár)
A hat távozó:
Kócsa Tamás (Érdi VSE), Tóth Bálint (Vác FC), Erdei Patrik (Gyöngyösi AK), Vastag Richárd (Balatonfüredi FC), Gál Szilárd (Unicum FC Mohora), Vekker Ádám (???)

KERETHELYZET – PUTNOK FC
Putnok FC
A Putnok FC kerete jelenleg 23 főt számlál, de sérülések miatt nem áll mindenki Fehér Balázs rendelkezésére.
SÉRÜLTEK: Galambosi Máté térdműtéte után lábadozik, pár hét kihagyás még biztosan vár rá. A felkészülés során megsérült Lakatos Miklós három hete nem edz a csapattal, a visszatérése 2-3 héten belül történhet meg. Sándor Bálint sajnos a hét elején szenvedett súlyos térdsérülést, a jövő héten derül ki pontosan mi van vele, de egy jó darabig egész biztos nem fog tudni játszani. Keményffy Máté múlt szombati combsérülése úgy néz ki rendbe jött, így holnap pályára léphet. Rajtuk kívül még apróbb sérülések fellelhetők a csapaton belül, de azok nincsenek hatással a Balassagyarmat elleni szereplésre.

Putnok FC keret


VISSZATEKINTŐ – SZÉP EMLÉKEK
A két csapat az utóbbi tíz évben hat alkalommal találkozott egymással, melyből ötöt a Putnok FC nyert meg. A 2011/12-es szezonban Balassagyarmaton 2-0-ra győztünk, a tavaszi visszavágón pedig 4-1-es sikert arattunk. Jó pár év szünet után, a 2018/19-es idényben újra megmérkőzhettek a csapatok. Ősszel, az ideiglenes otthonunkban, Múcsonyban 6-3-as diadalt arattunk felettük, majd a bajnokság utolsó fordulójában 2-1-re nyertünk mellyel megszereztük a bajnoki bronzérmet! Azzal a vereséggel a BSE viszont búcsúzott a harmadosztálytól.
Egy évvel később visszatértek, megerősödtek és két nagyon szoros meccs következett. Balassagyarmaton 1-1-et játszottunk velük, míg idén márciusban, a tavaszi nyitó fordulóban 1-0-ra legyűrtük őket.

IMG_8301A bajnoki bronzérmet Balassagyarmaton, a Kövi Pál Sportközpontban vehettük át.

JÁTÉKVEZETÉS

Játékvezető

A Balassagyarmati VSE – Putnok FC bajnoki mérkőzés játékvezetője Gál Péter, az asszisztensek Kovács Brankó Krisztián és Czeglédi Barna lesz. Gál Péter egyszer már vezetett nekünk mérkőzést, tavaly ősszel Ő dirigálta a Putnok FC – Gyöngyösi AK (0-1) bajnoki találkozót.

AZ 1. FORDULÓ PROGRAMJA
A 2020/21-es bajnoki versenykiírás úgy rendelkezett, hogy mindhárom NB3-as csoportban 20-20 csapat szerepel, ami azt jelenti, hogy az idényben 38 forduló alatt dől el az egyes helyezések sorsa.
Az előző bajnoksághoz hasonlóan maradt az az MLSZ rendelkezés, hogy az NB3-as mérkőzéseket kötelező vasárnap játszani.
A nyitó fordulóban 10 mérkőzést rendeznek. A DVTK II. – DVSC II. találkozó lesz a szezon nyitó 15 órás kezdéssel, míg a forduló Tiszakécske-Tállya zárómeccsel zárul. A többi 8 mérkőzés egyaránt 17:30-tól kezdődik.
Íme az 1. forduló programja:
1. forduló
A Putnok FC tehát a többi NB3-as csapathoz hasonlóan a holnapi nap folyamán megkezdi az idényt. Egy rekord hosszúságú, rengeteg mérkőzést tartogató bajnokság elé nézünk, ahol minden eddiginél nagyobb szükség lesz a szurkolóink támogatására. A korábbi években ebből nem volt hiány és bízunk abban, hogy ez most sem lesz másként. Ezzel a tudattal vágunk neki a nagy kalandnak, ami reményeink szerint sok szép eredményt és egy sikeres szezont tartogat számunkra.
MINDENT BELE!!! CSAPASSUK EZERREL!!! HAJRÁ PUTNOK!!!

Válasz írása