Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ÁZTUNK, FÁZTUNK, DE LEGYŐZTÜK A DEBRECENT

Mindenekelőtt szeretnénk mielőbbi felépülést, teljes gyógyulást kívánni a Putnok FC első számú “mindenesenének”, a csapat fő mozgatórugójának, gyúrójának, Boros Zoltánnak, akit gerincsérve ágynak szögezett, így nem tudott jelen lenni az idei utolsó meccsünkön!
Boros ZolikaEzúttal a gyúrónk, Boros Zoli szorult orvosi segítségre…
Nehéz talajú pályán, olykor szakadó esőben is felülmúltuk a jó formában lévő és a védekezését jól megszervező Debrecent. Gólparádét ugyan nem rendeztünk, de Mahalek Marcell első félidei szép megoldása végül három pontot eredményezett.

Putnok-Debrecen2


TÁVOLLÉVŐK

Sem eltiltottunk, sem sérültünk nem volt az őszi utolsó mérkőzésünkön. Egyedül Bene Attila bokája nem volt még az igazi, de azért a kispadra Ő is leült. Csirszki Martint sajnálatos módon ledöntötte egy vírus, míg Madarász János és Bodnár Dominik egyéb okok miatt voltak távol, velük így nem számolhatott Koszta Péter.

A KEZDŐ TIZENEGY

A múlt heti kezdőből egyedül Csirszki Martin hiányzott, a középpályás helyére Koszta Péter Illés Richárdot “nevezte be”. A többi poszt érintetlen maradt. A kispadra két ifjonc, a Sajóvölgye U19 két játékosa, Takács Tamás és Magyar Máté is leülhetett.

Kezdő 15-1


A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Valljuk meg az első tíz percben sok minden nem történt, a két csapat játékosai egyrészt egymással “ismerkedtek” a testi kontaktusaik során, másrészt a pálya talajával próbáltak megbarátkozni több-kevesebb sikerrel. Szép lassan, szinte lépésről lépésre vettük át a kontrollt, a mérkőzés menetének irányítását, nekünk sikerült korábban megnyugtatni a labdát és hiába a hazai szurkolók sürgetése, mi ahogy kell jól megjárattuk a labdát és azzal együtt az ellenfelet.

A 10. percben Zimányi Ádám beadásából úgy tűnt Katona Tamás a saját kapujába passzol, de ez csak érzéki csalódás volt, valójában tudatosan szögletre rúgta a játékszert. A szögletekből, Czető Márk távoli lövéséből, Süttő Attila és Katona Bence szabadrúgásából sem sikerült bevennünk a Debrecen kapuját a találkozó első harminc percében, de továbbra is a mi akaratunk érvényesült. A vendégeknél Kerekes Krisztián és Spitzmüller István volt a legaktívabb, de ők még a mieinknél is messzebb jártak a gólszerzéstől.

A találkozó 34. percben a gólcsöndet gólöröm zaja váltotta fel. Egy újabb nagyon jól kivitelezett bal oldali szöglet után Süttő Attila labdája a hosszú oldalon portyázó Tóth Szabolcshoz került, aki felnézett, majd középre centerezett belső védőnkhöz, Mahalek Marcellhez, akinek még arra is volt ideje, hogy a védője mellett kapura forduljon, majd kilője a bal sarkot. Szabados István tehetetlen volt, mi rendkívül boldogok, megszereztük a vezetést! (1-0)

Már-már természetes dolog, hogyha gólt szerzünk az ellenfél már a középkezdésből próbál minket nyomás alá helyezni és ekkor a legnehezebb megfelelően koncentrálni, úgy is mondhatnánk, könnyebb hibázni. Emiatt két percig kisebb fajta izgalmakat átélhettünk a térfelünkön, de semmi több, sőt a hátralévő tíz percben sem váltották meg a csapatok a világot. Az eső viszont kegyetlenül elkezdett szakadni, így a félidőt jelző játékvezetői sípszó felüdülést jelentett a bőrig ázott játékosoknak.

II. FÉLIDŐ

A szünetben cseréltek a vendégek, Patócs Richárd érkezett a pályára, Bíró Péter pedig már ki sem jött az öltözőből.

A játékrész első tíz percében mi voltunk kezdeményezőbbek, igyekeztünk a góljaink számát egy megnyugtatóbb számjegyre, kettőre cserélni, sajnos hiába. Az 55. perctől viszont a Debrecen kezdte elkapni a fonalat olyannyira, hogy el sem akarta engedni. A megszerzett labdákkal, lendületből igyekeztek közelebb férkőzni a kapunkhoz, de egy-egy átlövésen vagy szélről indított akción kívül többre nem futotta tőlük.

A 65. percben Tóth Szabolcs centerezéséből Katona Bence sarokból próbált betalálni, de nem tudott túljárni a DEAC portás eszén. Öt perccel később egy újabb remek támadásvezetésből megint csak Katona Bence lehetett volna eredményes. Az előkészítő szerepben ezúttal is Tóth Szabolcs tündökölt, a beadása is jó volt, szinte még most sem értjük hogy tudtak a védők valahogy belepiszkálni a putnoki támadó labdájába, hogy az végül az alapvonalon hagyta el a játékteret.

A 73. percben Kerekes Krisztián egyenlíthetett volna, ha Fülöp Gergő nem akadályozza meg ebben. Hatalmas védését még egy követte, pedig akkor már a földön feküdt a putnoki hálóőr, jóval az ötösön kívül. A nézőtérről egyébként is szabálytalanságot kiáltottak a második kísérletnél, amikor már többen is talajt fogtak a tizenhatoson belül, de a síp néma maradt, így egy egyszerű szlenggel jellemezhetjük a szitut: “Ha bemegy, gól.”

Sokáig nem kellett a zsebébe nyúlnia Molnár Réka játékvezető sporttársnak, aztán a 62. perctől, Patócs Richárd “besárgulását” követően beindult a biznisz. Sőt a 67. és a 79. perc között összesen 5 sárga cédula talált gazdára, melyet 3-2-re mi “nyertünk”. A 83. percben az ellenfél bal hátvédje Virág Aladár eresztett meg egy sunyi, lapos lövést, melyet Fülöp Gergő szögletre tudott tornázni. A 86. percben már Ő sem tudott menteni, de a csereként beálló Patócs Richárd nagy mákunkra a felső kapufát találta telibe…

A 84. perctől folyamatosan frissítette a csapatát mindkét tréner. A vendégeknél előbb Kovács Miklós váltotta Katona Tamást, majd Ramos Colon Luis is szerephez jutott Balogh Krisztián helyén.

Nem tudni, hogy Koszta Péter fejében mi járhatott a cserék végrehajtása során, de kis “időhúzó szagot” érezni lehetett a levegőben. Sorrendben Varga Márkót, Mezőssy Leventét, majd Takács Tamást is beállította. Marius, Süttő Attila és Katona Bence kapott idő előtt pihenőt.

Érdekesség, hogy a cserék közül Varga Márkó egy szabadrúgásból akár gólt is szerezhetett volna, míg Mezőssy Levente egy hatalmas szóló végén gólpasszal járulhatott volna hozzá csapata magabiztosabb győzelméhez. Ezekből nem esett gól, másból sem, a vége maradt 1-0 ide!!!!

ÖSSZEGZÉS

Nehéz körülmények között egy nehéz ellenfél ellen kellett bizonyítaniuk a fiúknak és valahol mélyen talán az is bennünk volt, hogy egy esetleges betlivel a hajdúságiak elénk kerülhettek volna a tabellán. A mellett sem mehettünk el szó nélkül, hogy a DEAC hozzánk hasonló jó formában érkezett hozzánk, hisz legutóbbi 5 meccsükből négyet megnyertek. Azért ez elég jó ajánlólevélnek bizonyult.
Meg is kellett dolgozniuk a Putnok FC játékosoknak a sikerért, nem adta könnyen a bőrét a vendég együttes, akiket a kapufánál egy kis szerencsével csak két vállra fektettünk.
Mindent mérlegre téve nem érdemtelenül tartottuk itthon a három pontot, rászolgáltunk erre, így pozitív érzésekkel, elégedetten vonulhatunk a téli pihenőre.

GRATULA AZ EGÉSZ CSAPATNAK! SZÉP VOLT FIÚK! HAJRÁ PUTNOK!!!!

1-0

 TABELLA
 
Valójában a mai napon megszereztük a tavaszi idény első győzelmét, mellyel előrébb ugyan nem jutottunk a tabellán, de tapadunk az előttünk lévőkhöz és néhány üldözőnkkel szemben némi előnyre is tettünk szert.
A fordulóban egyébként a TOP5 valamennyi tagja nyerni tudott, a legnehezebben a 2. ESMTK, akik a 92. percben győzték le idegenben a Tállyát. Érdekesség, hogy a nyolc párharcból hét esetében a vesztes csapat nem tudott betalálni ellenfelének.
Igazi gólinváziót élhettek át a Sényő-Gyöngyös meccset megtekintők, ahol 5 híján éppen annyi gól esett, mint az összes többi pályán együttvéve. Már az első játékrészben 7-szer rezegtek a hálók, az 5-2-es Gyöngyös vezetés minden szempontból hatalmas meglepetés volt. A végére egy gólra zárkózott a szabolcsi gárda, de így is 5-4-re a vendégek nyertek.
A Szolnok telel az élen, őket az ESMTK, a Jászberény, a Füzesgyarmat és mi követjük. Hátrányunk 9 pont az elsőhöz képest és két pont a 3. helyezettől.
Tabella 16. forduló
A 16. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
 Mérkőzések 16-1

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

2018-ban már nem játszik mérkőzést csapatunk és a bajnoki folytatásra nem kevesebb, mint 98 napot kell várni. A jövő évi első megmérettetésünkre ahogy a szezon elején is, idegenben kerül majd sor. Ellenfelünk a Keleti csoport éllovasa, a Szolnoki MÁV FC lesz.

SZOLNOKI MÁV FC – PUTNOK FC
Időpont: 2019. MÁRCIUS 03. VASÁRNAP 14:30
Helyszín: Tiszaligeti Stadion, Szolnok

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
Gesztenyés
TÁMOGATÓNK: GESZTENYÉS SÖRÖZŐ – MADARÁSZNÉ FÓRIS ERIKA

 

szlogen

Válasz írása