Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

AZ UTOLSÓ HAZAI MÉRKŐZÉS

A 2018/19-es bajnoki szezonban vasárnap utoljára lép a putnoki Várady Béla Sportközpont gyepszőnyegére a Putnok FC csapata. A 29. fordulóban a Füzesgyarmati SK együttesét fogadjuk a 17:30-tól kezdődő mérkőzésen.

Füzesgyarmat.HJ

FÜZESGYARMATI SK

A Füzesgyarmat csapata jelenleg a tabella negyedik helyén áll. Mérlegük a következő: 16 győzelem, 4 döntetlen és 8 vereség, a tavasszal lejátszott 12 forduló során 7 győztes meccset játszottak, 4 alkalommal hagyták el pont nélkül a pályát és egyszer zártak döntetlennel. Rúgott góljaik száma is elismerésre méltó, hiszen a 2018/19-es bajnoki szezonban 57 találatot szereztek, így a Jászberényt követve a Szolnokkal azonos gólszámmal a bajnokság második legtöbb gólját szerző csapata.  A Füzesgyarmatból a legtöbb találat Székely Dávid neve mellett szerepel, aki 16 góllal Kapacina Kevinnel osztozik a góllövő lista negyedik helyén, de Pölöskei Péter 8 és Lukács Zsombor 5 gólt jegyeznek.

Székely Dávid 16 gólos a bajnokságban

Székely Dávid 16 gólos a bajnokságban

VISSZATEKINTÉS A 28. FORDULÓRA

Múlt héten mindkét csapat örülhetett, hiszen a Füzesgyarmat és  a Putnok is 3 ponttal zárta a fordulót.  Mi Gyöngyösre utaztunk, ahol 1:0-ás hazai félidei vezetés ellenére 1:2-es végeredményt beállítva utazhattunk haza. A Füzesgyarmat a bajnokságban nem túl jól teljesítő SBTC csapatát fogadta, ahol Pepescu Gheorge Róbert (3′, 86′), Székely Dávid és Faggyas Milán góljaival 4:1-es végeredményt állítottak be.

Múlt héten két alkalommal is örülhetett a Putnok

Múlt héten két alkalommal is örülhetett a Putnok

A KÉT CSAPAT EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE

A Füzesgyarmat csapatával a 2017/18-as szezonban találkoztunk először, amikor is idegenben Katona Bence góljával egy 1:1-es döntetlent játszottunk, majd tavasszal a Sajóvölgye Focisuli múcsonyi pályáján 3:2-es hazai sikerrel zártuk a mérkőzést ( gólok: Katona Bence, Kemény Tamás, Czető Márk illetve Lukács Zsombor 2). a 2018/19-es bajnokságban 2018. november 11-én utaztunk a füzesgyarmati Lázár Gyula Városi Sporttelepre, amikor is 3:0-ás eredményt könyvelhetett el magának a hazai csapat.

A két csapat 2017-ben találkozott először egymással az NB3-ban

A két csapat 2017-ben találkozott először egymással az NB3-ban

KIESŐK ÉS VISSZATÉRŐK

A Putnok FC csapatából múlt héten Tóth Szabolcs és Illés Richárd nem léphettek pályára, ugyanis a két játékos öt sárga lap után járó büntetését töltötte, azonban a héten már számíthat rájuk Koszta Péter. Biztosan kihagyják a mérkőzést a hosszabb ideje sérült Mahalek Marcell, valamint Takács Tamás és Bene Attila is, utóbbi combsérülése miatt kénytelen a szezon utolsó meccsein pihenni.
A Füzesgyarmat csapatából ezúttal Villand Róbert kényszerül pihenőre, ő öt sárga lapos eltiltását tölti, Achim Ádám pedig sérülése miatt nem lép pályára.

TABELLA

Az NB3 Keleti csoportjának utolsó két fordulója bőven ad okot az izgalmakra, hiszen egy kieső már biztos, de se a feljutó, sem a többi búcsúzni kényszerülő csapat nem ismeretes. A tabellát továbbra is a Szolnoki MÁV FC vezeti, azonban a hétvégi Cigánd elleni mérkőzésükön szerezett 1:1-es döntetlennel már csak egyetlen ponttal előzik meg az 58 egységet összegyűjtött Jászberényt, akiket szintén egy egységnyi hátránnyal követ az ESMTK csapata. A feljutás sorsát illetően sorsdöntő lehet a Jászberényi FC -ESMTK mérkőzés, miközben a jelenlegi éllovas a Tállya KSE csapatával játssza vasárnapi meccsét.

Az alsóházban sem mehet senki biztosra, hiszen az utolsó biztos bent maradást jelentő 13. helyen a Tállya KSE csapata áll 26 ponttal, őket a 23 egységet gyűjtött SBTC és a 22 pontos Cigánd SE követik. A tabellát  20 ponttal a Sajóbábonyi VSE zárja, akik ugyan 24 pontot gyűjtöttek az eddig lejátszott fordulókban, azonban mivel több alkalommal előfordult a csapatnál, hogy nem tudtak megfelelő létszámmal kiállni soros ellenfelük ellen a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyszabályzata erre vonatkozó részének értelmében 4 pontos levonással büntették a borsodi alakulatot. A Sajóbábony csapatának sorsa így megpecsételődni látszik, hiszen még ha minden a számukra legoptimálisabban alakul az elkövetkezendő 2 fordulóban is csak 26 pontjuk lesz, mellyel a 13. helyre kerülhetnének, de ennek ellenére legrosszabb tizenharmadikként így is búcsúzniuk kéne az NB3-tól.

A Sajóbábony már biztosan búcsúzik az NB3-tól

A Sajóbábony már biztosan búcsúzik az NB3-tól

A Putnok FC eddig megszerzett 48 pontjával, amit 15 győzelemmel, 3 döntetlennel és 10 vereséggel gyűjtött a tabella ötödik pozíciójában áll, de még korántsem biztos, hogy ez a zárófordulóig így is marad, hiszen a Sényő-Carnifex pontazonossággal követ minket, a hetedik helyet  pedig a 44 pontos Nyírbátori FC foglalja el, miközben a nyolcadik rublikában a 43 pontos Debreceni EAC tanyázik.

29

Válasz írása