Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

AZ UTOLSÓ FORDULÓRA MARADT A DÖNTÉS

Az NBIII Keleti csoportjában a 29. fordulót rendezték meg a mai napon, az összes meccset ma játszották le. Ugyan mi szabadnaposak voltunk, de egy mérkőzés tekintetében mégis érdekeltek voltunk a 3. hely megszerzése tekintetében. Ahogy délutáni cikkünkben megírtuk, a Füzesgyarmat mai győzelmével az utolsó forduló eredményétől függetlenül megszereztük volna a 3. helyet. Nos, a találkozó 2-2-es döntetlennel zárult, így megmaradt a Tiszaújváros esélye, hogy megszerezze a bajnoki tabella 3. pozícióját. Igen ám, de nem csak rajtuk múlik a dolog. Nekik mindenképpen nyerniük kell a Cigánd ellen a jövő héten, nekünk pedig vereséget kell szenvednünk Balassagyarmaton. Ráadásul a két meccs eredménye is számítani fog, de erről bővebben a jövő heti esélylesőben. A lényeg, hogy ha legalább pontot szerzünk Balassagyarmaton megvan a dobogó 3. foka.

A bajnoki versenykiírás értelmében azonos pontszám esetén a következő szempontok rangsorolnak:

A bajnoki (verseny) év végén a szövetségek megállapítják az egyes osztályokban, csoportokban részt vevő csapatok helyezésének végső sorrendjét. A helyezéseket a pontok összege határozza meg. Azonos pontszám esetén a sorrendet az alábbiak szerint kell megállapítani:
1) a bajnokságban (versenyben) elért több győzelem;
2) a bajnoki (verseny) mérkőzések gólkülönbsége;
3) a bajnoki (verseny) mérkőzéseken rúgott több gól;
4) az egymás ellen játszott bajnoki (verseny) mérkőzések pontkülönbsége;
5) az egymás ellen játszott bajnoki (verseny) mérkőzések gólkülönbsége

A 29. fordulóban nem kevesebb, mint 28 gól esett, ami 4-es gólátlagot jelent. Eldőlt, hogy a következő szezonban is harmadosztályú lesz, így már matematikailag sem búcsúzhat a Cigánd, az MTK II. és a Debrecen. Mivel a mai napon egyaránt kikaptak, a jövő héten ádáz harcot vívhat majd a bennmaradásért a három érintett, a Tállya (26), a Balassagyarmat (25) és a Tiszafüred (24). 

Íme a forduló összes eredménye és a tabella:

Mérkőzések 29-1

Tabella 29Az NBII-vel kapcsolatos hír, hogy a KBSC a 37. forduló mai mérkőzésén 2-0-ás vereséget szenvedett itt Putnokon a Csákvár együttesétől. A vereség ellenére, a többi eredmény alakulásának köszönhetően biztossá vált, hogy jövőre is a másodosztályban szerepelhet a kék-sárga alakulat.

Válasz írása