Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

AZ IDÉN MÁR BIZTOSAN NEM LESZÜNK KUPAGYŐZTESEK, A CSÁKVÁR JUTOTT TOVÁBB

IMG_0201
A Csákvár együttese jutott a legjobb 64 közé a Magyar Kupa 2018/19-es versenykiírásában miután az első félidőben szerzett két góllal jobbnak bizonyult a hajrára emberhátrányba kerülő Putnokkal szemben. Nem mondhatjuk, hogy a fiúk nem küzdöttek a mai napon, sőt ziccereik is voltak az ellenfél kapuja előtt, ám ezeket nem sikerült kihasználni. A második játékrészben, különösen a kiállítástól számítva akár 4 gólt is kaphattunk volna, de a remek napot kifogó Fülöp Gergő vagy védőtársai megakadályozták ezt. Egy tapasztalattal gazdagabbak lettünk, egy múlva újra próbálkozhatunk.

Putnok-Csákvár2


TÁVOLLÉVŐK

Bodnár Dominiknak és Bene Attilának esélye sem volt a csapatba kerülésre sérülésük miatt. Utóbbi játékos a héten már a csapattal edzett, így remélhetőleg hamarosan visszatérhet. Dominik esete már nem ilyen egyszerű, bokaszalag szakadása okán egy darabig még biztosan nem játszhat.

A KEZDŐ TIZENEGY

A Sajóbábony elleni bajnoki mérkőzéshez képest kettőt változtatott Koszta Péter. Nyisalovits Donát került az egyik belső védő pozícióba, Mezőssy Levente pedig a jobb szélsőbe. Czető Márk és Kemény Tamás így a kispadra szorult.

Kezdő Kupa 6-1

Football-Field-Vector


IMG_0190

A MÉRKŐZÉS

I. FÉLIDŐ

Az első pár percben ugyan a Csákvár együttese dominált a pályán, mégis nekünk adódtak lehetőségeink. A 8. és 9. perc között sorrendben Csirszki Martin, Mezőssy Levente, majd Katona Bence is átlövéssel próbálkozott. Ezek közül egyértelműen Martiné volt a legveszélyesebb. A vendégek támadásvezetéseiből szépen kirajzolódott nem lesz könnyű feladat őket megállítani, arra mégsem gondoltunk, hogy a 15. percben szinte a semmiből vezetést szereznek. Nagy Zsolt futott versenyt Nyisalovits Donáttal egészen az alapvonalig, majd azt megnyerve középre adott, felszabadítani nem sikerült, sőt rárúgtuk Sejben Viktor lábára a labdát, ami aztán a léc alatt a hálóban kötött ki. (0-1)

Három percet sem kellett várni az egyenlítési lehetőségre. Csirszki Martin kiváló labdájával Madarász János futott el a bal oldalon, egy csel után laposan középre tette, ajtó-ablak ziccer, érkező viszont nem volt, nagy helyzet maradt ki. Mindkét csapat derekasan küzdött saját céljaiért, a vendégek növelni szerették volna előnyüket, mi pedig az egalizálásért melóztunk ezerrel. A 33. percben viszont megint csak a Fejér megyeiek örülhettek. Többedik sarokrúgás után a sok láb között pattogott a labda, Oroszi Dániel eszmélt a legkorábban és ahogy kell kilőtte a jobb felsőt. (0-2)

A második bekapott gól megzakkantotta a putnoki játékosokat, akik annyira igyekeztek előre, hogy hátramenet lett belőle már ami a játékunk összeszedettségét illeti. Rengeteg rossz passz, át nem gondolt megoldás, kapkodás jellemezte a játékunkat, csak a Csákvárnak köszönhetjük, hogy nem nőtt tovább a különbség a két csapat között. A 40. perc környékére találtunk kicsit magunkra, ekkor Mezőssy Levente volt benne két ízben is egy-egy akcióban, egyszer előkészítő, egyszer befejező szerepkörben, de gól ezekből sem született, pedig lélektanilag a legjobbkor jött volna. A szünet viszont jött, menetrendszerűen…

IMG_0208

II. FÉLIDŐ

A második félidő rémálomszerűen kezdődhetett volna, ha Fülöp Gergő nem véd jól. A 49. percben Nagy Zsolt forgatta meg védőinket, majd a lövésig is eljutott, de a kimozduló Fülöp Gergő szépen zárta a szöget és hárította a 100%-os helyzetet. Nem szabadult fel azonban a kapunk, egy bal oldalról érkező ívelést a hosszúról lőtték kapura, a putnoki portás másodjára is nagyon mentett.

Vakargathatta a fejét a hazai kispad, ha ilyen lehetőségekhez jut a vendég együttes, nehezen lesz ebből szépítés. Azzal nem volt gond, hogyan jussunk el az ellenfél tizenhatosáig, de a jó kis ütős helyzetekkel adósak maradtunk. Mielőtt Koszta Péter cserére szánta el magát Marius lőtt egy szép támadás végén kapura, sajnos nagyon fölé. Kemény Tamás és Illés Richárd érkezett egyszerre a pályára Mezőssy Levente illetve Madarász János helyére a 65. percben.

IMG_0254

Végre megérhettük, hogy Hermány Bencének is dolga akad, de nem az amit szerettünk volna, hogy a hálójából szedi ki a labdát, hanem egy szöglet után kellett közbeavatkoznia az érkező labdánál. Amolyan Erdei Zsoltosan bokszolta ki az ötösére beívelt lasztit. Kettő perc múlva még nagyobb és még több feladatot kapott putnoki kollégája. Nagy Zsolt került sokadszorra helyzetbe, egy az egyben vihette a labdát a kapunkra, de nem sikerült a jó formában védő Fülöp Gergő mellett eltennie. A bravúros védést újabb követte, ezúttal a jobb szélről, de abból sem született gól.

IMG_0238

A 72. percben mondhattuk minden eldőlt, de nem azért mert kaptunk még egy gólt, hanem mert megfogyatkozott a létszámunk. Illés Richárd alig 7 perccel a beállása után vonulhatott is le a pályáról, miután a Csákvár kontratámadásánál utolsó emberként szabálytalankodott a vendégek támadójával. A piros lap villant, Ricsi pedig nem reklamált, célba vette az öltözőt.

A 77. percben Szijjártó István, a Csákvár edzője is úgy gondolta ebből már nem lesz hosszabbítás, kettőt is cserélt. Nagy Zsoltot és Mészáros Dávidot mentette fel aznapi teendői alól, Galambos Ádám és Daróczi Zoltán viszont munkába állt. Koszta mester is változtatott, Csicsvári Milánt hozta be támadó pozícióba és Csirszki Martint pihentette.

Az utolsó bő negyedórában olyan tűzijátékot rendezett és még annál is nagyobbat rendezhetett volna a Csákvár, amit augusztus 20-án a fővárosban mutatnak be. A tíz emberrel játszó Putnok FC nyitottabb védelmét próbálta darabjaira cincálni és azokból további gólokat szerezni. Nos Fülöp Gergő ezt nem hagyta, számos bravúros védéssel akadályozta meg mindezt, de dicséret illeti a védőinket is, akik önfeláldozó módon tették a dolgukat. A Csákvár ziccerekig eljutott, gólig már nem, ahogy mi sem kevés helyzetecskénkből, így a vége: Putnok FC – Aqvital FC Csákvár 0-2.

0-2

ÖSSZEGZÉS

Nem sikerült a bravúr, habár a vendégek nem a legerősebb tizeneggyel álltak ki ellenünk, hisz a Csákvár vezetőedzője több fiatal játékosnak és hosszú sérüléséből visszatérőnek is lehetőséget adott a mai napon. A két csapat közötti különbség így is kijött és a játék képe ezúttal az eredményben is visszatükröződik, csak megnehezíteni tudtuk a másodosztályú csapat dolgát, győzelmük teljesen megérdemelt.

A mi nagy kalandunk az idei kupasorozatban hamar véget ért, igaz a papírformából előzetesen is erre következtethettünk. A múltban azért nem egy, akár élvonalbeli csapatot ejtettünk ki a Magyar Kupából, amire a mai napon is volt esélyünk, ha nem is sok. Egy szintfelmérőnek, tapasztalatszerzésnek mégis jó volt a találkozó, ebből is lehet tanulni, építkezni és készülni a számunkra fontosabb bajnoki mérkőzésekre.

SZÉP VOLT FIÚK! HAJRÁ PUTNOK!!!

IMG_0232


A MAGYAR KUPA 6. FORDULÓJÁNAK SZOMBATI EREDMÉNYEI

/NB3 KELETI CSOPORT+BORSODI CSOPORTOK/

NYÍRBÁTORI FC (NB3) – NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC (NB2) 0-3
TÁLLYA KSE (NB3) – MTK BUDAPEST (NB1) 0-8
FŐVÁROSI VÍZMŰVEK SK (Megye I.) – MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC (NB1) 0-5
PÉCSI MFC (NB3) – KBSC FC (NB2) 1-2
EDELÉNYI FC (Megye I.) – SÁRVÁR FC (NB3) 1-6
GESZTELYI FCE (Megye I.) – SAJÓBÁBONY VSE (NB3) 0-1
TISZASZIGET SE (Megye I.) – TERMÁLFÜRDŐ TISZAÚJVÁROS (NB3) 1-3

HOLNAP JÁTSSZÁK:

CIGÁND SE (NB3) – MOL VIDI FC (NB1)
ÖTTEVÉNYI TC (Megye I.) – GYÖNGYÖSI AK (NB3)
SZOLNOKI MÁV FC (NB3) – KISVÁRDA MASTER GOOD (NB1)
ESMTK (NB3) – DVTK (NB1)
JÁSZBERÉNYI FC (NB3) – CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR (NB2)
JÁNOSHALMI FC (Megye I.) – FÜZESGYARMATI SK (NB3)
EGER SE (NB3) – DUNAÚJVÁROS (NB3)
OROSZLÁNYI SZE (Megye I.) – ÓZDI FC (Megye I.)
SZARVASI FC (Megye I.) – DEBRECENI EAC (NB3)
TORDAS SE (Megye I.) – SÉNYŐ-CARNIFEX FC (NB3)
FC DABAS (NB3) – SALGÓTARJÁNI BTC (NB3)

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

A Magyar Kupa 7. fordulóját 2018. október 31-én, szerdán rendezik immáron a Putnok FC nélkül. Az NB3-as labdarúgó bajnokság pedig 2018. szeptember 30-án folytatódik, amikor a Salgótarjáni BTC gárdáját látjuk vendégül.

PUTNOK FC – SALGÓTARJÁNI BTC
Időpont: 2018. SZEPTEMBER 30.  VASÁRNAP 15:30
Helyszín: Várady Béla Sportközpont

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi és vidéki vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft.
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
Gesztenyés
TÁMOGATÓNK: GESZTENYÉS SÖRÖZŐ, MADARÁSZNÉ FÓRIS ERIKA

Válasz írása