Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

AZ ELSŐ HAZAI: ITTHON IS BEMUTATKOZIK A PUTNOK

MÁRIS ITT A 2. FORDULÓ
Az év legmelegebb napjaiban sincs megállás a hazai labdarúgásban, az NB3 a 2. fordulóval, az NB2 pedig a hétközi játéknap után már a 3. fordulóval folytatódik vasárnap délután. A Putnok FC a nyitó körben idegenben szerepelt, holnap viszont hazai közönség előtt is bemutatkozik. 17:30-tól a Tiszafüredi VSE együttesét látjuk vendégül a Várady Béla Sportközpontban remélhetőleg minél több néző jelenlétében.

BŐVEN RÁSZOLGÁLTUNK AZ EGY PONTRA
0-0-ás döntetlennel kezdtük a szezont Balassagyarmaton és abban egyetérthetünk ez egy nagyon jó kezdés a csapattól főleg a gyengébbre sikerült felkészülést követően. Talán előzetesen is kiegyeztünk volna egy ilyen eredménnyel, de a meccsen látottak alapján simán benne volt akár a 3 pont megszerzése is, igaz ezt a nógrádiakra nézve is elmondhatjuk.
A BSE a bajnoki cím megszerzését tűzte a zászlajára, mi a biztos bennmaradást, más tervek vannak a két klubnál és ez alapján is értékesnek mondható a bajnoki nyitányon elért eredmény.
Szokták mondani viszont, hogy egy idegenben szerzett pontnak akkor van meg az igazi értéke, ha az azt követő hazai meccsét is behúzza a csapat. Nos, erre készült egész héten Fehér Balázs együttese, hogy hazai pályán, saját szurkolóink előtt teljesítse a heti küldetést és megszerezze szezonbeli első győzelmét. Ez egyáltalán nem tűnik könnyűnek, de a Balassagyarmaton produkált játék alapján van potenciál a csapatunkban és az idő is nekünk dolgozik, hétről hétre formálódik, fejlődik, összeérik a gárda. 
IMG_0298Fotó forrása: nogradifutball.hu

HÁTRÁNYBÓL NYERT A TISZAFÜRED
Igaz, még csupán a második fordulóhoz érkezünk, mégis az első kör mérkőzéseit látva nagyon úgy tűnik, hogy a Keleti csoport idei mezőnye nemcsak erős, de kiegyenlített is. Születtek ugyan nagyobb különbségű eredmények a nyitó fordulóban, de ezekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.
Az újonc Tiszafüredi VSE nagyon jól kezdte a bajnokságot, egy fordulatos meccsen hátrányból fordítva sikerült győznie a Sényő ellen. A találkozón egyébként a Tiszafüred szerezte meg a vezetést, aztán a félidő hajrájában előbb egyenlített, majd büntetőből megfordította az állást a Sényő. A második góljukat a félidő hosszabbításának 3. percében lőtték. A szünet után a hazai csapat is tizenegyest harcolt ki, amit értékesített is. Majd a 72. percben Barna Viktor góljával ismét a Tiszafüred került előnybe, amit a meccs végéig meg is tartott. A végeredmény: Tiszafüred – Sényő 3-2 (1-2).
116913373_2703004249915456_6529856199280752812_oFotó forrása: facebook.com/TVSE-Tiszafured

KERETHELYZET – TISZAFÜREDI VSE

Tiszafüred

A harmadik vonalba két év után ismét feljutó Tiszafüred nem kevesebb mint 11 játékost igazolt a nyár folyamán a keret megerősítésére és mindössze egy távozóról számolt be a jászságiak kapcsán az nb3foci.hu weboldal. Az új játékosok közül heten kezdőként, egy játékos pedig csereként lehetőséget is kapott a Sényő elleni nyitó meccsen, sőt mi több az első és a harmadik góljukat új igazolás szerezte (Kalmár Ferenc és Barna Viktor).  
Érkezett: Vincze Patrik (Szajol), Háda Zoltán (Kiskunhalas), Lakatos Kirill (DEAC), Csiki Norbert (Dabas), Sándor Bence (Cegléd), Csikós Lajos (Kisújszállás), Barna Viktor (DVSC-DLA), Szanku Kristóf (Lőrinci), Tóth Nándor (Mezőtúr), Mészáros Norbert (DVSC), Kalmár Ferenc (Tiszaföldvár)
Távozott: Boros Ákos (Heves)
117034420_2703011349914746_4013640501466321232_oFotó forrása: facebook.com/TVSE-Tiszafured

KERETHELYZET – PUTNOK FC
Putnok FC
Fehér Balázs továbbra is 23 fős keretből gazdálkodhat. Közülük egy labdarúgó átigazolása még hivatalosan nem történt meg, de az edzéseken már részt vesz. Örömteli hír, hogy balhátvédünk Lakatos Miklós bő egy hónapos kihagyás után újra munkába állt és úgy tűnik nincs gondja a térdével. Annak is örülhetünk, hogy Galambosi Máté rehabilitációja a végéhez közeledik, így hamarosan már Ő is látogathatja a csapat edzéseit.
Egyedül Sándor Bálint, az aki másfél héttel ezelőtt egy edzésen szenvedett súlyos sérülést, térdszalagszakadást diagnosztizáltak nála és emiatt jó pár hónap kihagyás vár rá.
A többi kerettag egészséges, apróbb sérülések ugyan vannak, amiket még a Balassagyarmat elleni meccsen szedtünk össze, de a pályára lépést ezek nem akadályozzák.

sandor_balint


VISSZATEKINTŐ – FELEMÁS ÉRZÉSEK
Az elmúlt 12 év távlatában összesen négy alkalommal játszottunk a Tiszafüreddel NBIII-as bajnoki mérkőzést. A 2008/09-es szezonban oda-vissza mi bizonyultunk jobbnak, idegenben 7-1-re kiütöttük őket, Putnokon pedig 2-0-ra győztünk. A frissebb emlék sajnos nem ilyen kellemes, a 2017/18-as évadban viszont mindkét összecsapást a jászságiak nyerték. Először a múcsonyi ideiglenes otthonunkban leptek meg minket egy 1-3-al, majd két fordulóval a bajnokság vége előtt a Lipcsey Elemér Sporttelepen szaladtunk bele egy 0-3-ba. Abban a szezonban a Tiszafüred végül búcsúzott a harmadik osztálytól. Ez utóbbi mérkőzésen mindössze három játékos volt ott a keretben akik jelenleg is játékosaink: Zimányi Ádám, Dr. Csirszki Martin és Madarász János. Érdekesség, hogy csapatunk jelenlegi edzője, Fehér Balázs akkor is ott ült a kispadon, csak mint játékos.
IMG_8062
A bajnoki bronzérem várományosaként kaptunk ki Tiszafüreden

JÁTÉKVEZETÉS

Játékvezető

A szezonbeli első hazai meccsünket Takács Ákos vezeti majd, az asszisztensek Benkő Róbert és Deme Rajmund lesznek.

A 2. FORDULÓ PROGRAMJA
A Keleti csoport mind a 10 mérkőzése vasárnap 17:30 órától kezdődik.

2. forduló

Holnap délután tehát bemutatkozik Fehér Balázs együttese a hazai publikum előtt. Bízunk abban, hogy minél többen lesznek kíváncsiak csapatunk játékára a Tiszafüred elleni mérkőzésen. A nagy számú közönség kétség kívül nagy hatással tud lenni egy csapat teljesítményére és közösen egy szép eredményt érhetünk el a Várady Béla Sportközpontban!
MINDENT BELE!!! CSAPASSUK EZERREL!!! HAJRÁ PUTNOK!!!

Válasz írása