Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

AZ EGER LEGYŐZÉSÉVEL MÁR ÖTÖDIK A PUTNOK

IMG_0985
A zimankó ellenére sokan jöttek ki a Putnok mai mérkőzésére is
Tovább javította hazai mérlegét a Putnok FC, miután a Gyöngyös után az Egert is két góllal győzte le a Várady Béla Sportközpontban. Ráadásul a zöld mezesek elleni meccséhez hasonlóan a mai napon sem kaptak gólt a Koszta-tanítványok. Azt nem lehet mondani, hogy életünk legjobb első félidejét produkáltuk volna, de a második félidőben két góllal terheltük ellenfelünk hálóját és behúztuk a mai meccset.

Putnok-Eger2


TÁVOLLÉVŐK

Örömhír csapatunk háza tájáról, hogy mindkét belső védőnk egy csapásra felépült, így Nyisalovits Donát és Mahalek Marcell nemhogy a keretben, a kezdőben is találta magát. Megsérült viszont Bene Attila, aki ki is hagyta az Eger elleni bajnokit. Eltiltottunk nem volt, így egyedül Attila nem rúghatott labdába a mai napon.

A KEZDŐ TIZENEGY

Madarász János és Bene Attila nélkül, de ahogy említettük Nyisalovits Donáttal és Mahalek Marcellel a soraiban masírozott a pályára a Putnok FC kezdő tizenegye. Rajtuk kívül azok léptek ma pályára kezdőként, akik Füzesgyarmaton is szerephez jutottak.

Kezdő 15-1

Football-Field-Vector


A MÉRKŐZÉS

A mérkőzést megelőzően egyperces néma felállással emlékeztek a jelenlévők a Putnok FC játékosának, Nyisalovits Donátnak az édesapjára. Nyisalovits Zsolt életének 54. évében, 2018. november 14-én, szerda hajnalban hosszú betegség után a Miskolci Megyei Kórházban eltávozott az élők sorából. A Putnok FC vezetése, játékosai és szurkolói nevében is őszinte részvétünket fejezzük ki a család felé.

I. FÉLIDŐ

Nyugodt mederben indult a két csapat összecsapása, mégis hamar ütésváltás szemtanúi lehetett a mérkőzésre kilátogató 150-200 szurkoló. Előbb a mi védelmünk aludt be kicsit, így Fülöp Gergőnek hamar dolga akadt az első egri támadás végén, de magasra nőtt hálóőrünk lábbal hárítani tudott. Az üresen maradt kapunkat sem tudták bevenni az ismétlésnél, sikerült ugyanis blokkolni a lövést.

IMG_0941Közös erővel sikerült felszabadítanunk rögtön az elején

A Putnok első akciójában Zimányi Ádám volt a főszereplő, aki balról tört be a vendégek tizenhatosára, jól továbbított Katona Bencéhez, aki a védők gyűrűjében lőni nem, de lekészíteni tudott, Marius elől viszont tisztáztak a piros mezesek.

A folytatásban inkább a mi akaratunk érvényesült, de ez labdabirtoklásban, meddő mezőnyfölényben nyilvánult meg csupán. Egy-egy veszélyesebb megmozduláson, szögletből érkező beívelésen kívül többre nem futotta tőlünk. Kicsit szokatlan módon többször próbáltunk felívelésekből helyzetbe kerülni, amiből például Tóth Szabolcs kapura is tudott lőni.

Az Eger védelme rendkívül stabil volt, rendre jól zártak vissza és igyekeztek csírájában elfojtani a putnoki támadásvezetéseket, egyáltalán a játék szervezését. A támadások terén elsősorban a jobb szélen voltak aktívabbak, sebességben is ott voltak erősebbek, de egy igazán komoly helyzettől eltekintve nagy bonyodalmak ebből nem adódtak.

IMG_0947
A mai napon Nyisalovits Donát viselte a csapatkapitányi karszalagot

Az első félidő tekintetében kiemelendő még, hogy Katona Bence nagyon élt a mai napon, a rá felpasszolt vagy felívelt labdákat nemcsak, hogy jól kezelte le, de a lefordulásai is sikeresnek bizonyultak. Csirszki Martin ma is bátran próbálkozott távolról is és betegsége ellenére Süttő Attila is többször lépett fel a támadásainkhoz.

A 33. percben sokat “segítettünk” abban, hogy Gresó Mátyás 100%-os helyzetbe kerüljön a kapunk előtt. Megköszönhetjük neki, hogy a kapu helyett a rövid kapufát találta telibe. Sőt a kipattanó is kerülhetett volna a másik oldalon érkező támadójuk elé, de a labda úgy gondolta, jobb helyen van az nálunk. A hatalmas gólszerzési lehetőség persze óriási lökést adott a vendégeknek, akik szűk 8-10 percre beszorítottak minket a saját térfelünkre. A kapufánál nagyobb helyzetet azonban nem tudtak kidolgozni, mert a játékosaink figyelmét úgy felrázták a jelenlétükkel, hogy erre módot sem adtunk.

IMG_1000
Marius ma is beletett jó pár kilométert a lábaiba

Igazából ennyivel volt ennyi az első félidő. A mezőnyben egy fokkal jobbak voltunk, az Eger viszont rúgott egy kapufát, döntse el mindenki mennyire volt igazságos a félidei 0-0-ás eredmény.

IMG_0951
Katona Bence jól sürgött-forgott a védők gyűrűjében, ahonnan többnyire Ő került ki győztesen

II. FÉLIDŐ

A putnoki játékosok jöttek ki “élesebben” a második félidőre, bizonyára megkapták a kellő impulzusokat Koszta Pétertől az öltözőben, a magasabb sebességi fokozatot pedig siker is koronázta. Nem egy igazán kidolgozott helyzet után, sokkal inkább a jobb szélen véghez vitt eredményes Marius – Tóth Szabolcs összjáték végén sikerült megszereznünk a vezetést. Marius passzából Tóth Szabolcs lőhetett kapura, ami megpattant egy védőn és Tajti Bencét becsapva jutott az egriek kapujába. (1-0)

IMG_1003
Tóth Szabolcs remek formában futballozott, gólt szerzett, de a védekezésből is kivette a részét

Nekünk felemelő érzés volt előnybe kerülni, a piros mezesek viszont bosszankodhattak, hogy egy ilyen megpattanó labdából kerültek hátrányba. Próbáltak higgadtak maradni a vendégek és nem összeroppanni, ennek szellemében legjobb gyógyírként már a következő akciójukból betaláltak volna. A putnoki védelem azonban figyelt, így erre nem került sor. Sőt! Újra Marius és Tóth Szabolcs került szimbiózisba, ezúttal gól helyet egy szögletet hoztak össze. Csirszki Martin beadása a hosszúra tekeredett, Tajti Bence kilépett volna a labdára, ám egy pillanatra megtorpant, a mi Bencénk, a Katona viszont két védőt is legyűrt és a rövidbe fejelte a játékszert! (2-0)

IMG_0996
Katona Bencének ez a lövése nem talált utat a kapuba, de a fejese annál inkább

Pár percen belül reagált az egri kispad, hármas cserével próbálták felrázni csapatukat. Fekete Viktor, Benke Norbert és Rjaskó Viktor lépett pályára Lőrincz Patrik, Pataki Zsolt és Busai Barna helyén. Nyilvánvalóan változást reméltek együttesük játékában a vendégek, de ez nem igazán jött össze. A mieink rendkívül fegyelmezetten és okosan futballoztak. Ha kellett tördelték a játékot, ha kiszagolták a levegőből az esélyt, támadtak, de egy percre sem felejtették el, hogy mi vezetünk méghozzá kettő góllal.

A legközelebb mi kerültünk a gólszerzéshez az utolsó negyedórában is. A 78. percben Süttő Attila remek szerelése után indította a bal szélen Mariust, aki a tőle megszokott szuperszónikus sebességgel végigszáguldott az ellenfél térfelén, majd félig takarásból kapura is szúrta, de nem járt túl az egri portás eszén.

Az utolsó tíz percben Koszta Péter négy perces terminusokban hajtotta végre cseréit, sorrendben Madarász Jánost, Varga Márkót, majd Mezőssy Leventét küldte a pályára. Katona Bencét, Csirszki Martint, végül Mariust pedig “megtapsoltatta” a szurkolókkal.

Komoly, jelentőséggel bíró helyzetet már egyik fél részéről sem jegyezhettünk fel ekkor tájt, azt viszont igen, hogy Farkas Krisztián második sárgájával “kipontozódott”, egy perccel a rendes játékidő vége előtt az öltözőbe kellett vonulnia. A négy perces ráadás is lecsordogált, higgadtan tartottuk az előnyünket, sőt Madarász János és Varga Márkó még borzolta kicsit az egri kedélyeket, de újabb gól már nem esett, a vége 2-0, ide! 🙂

IMG_0981
Tumultus az egri kapu előtt

Nem szeretnénk elmenni szó nélkül amellett, hogy az egri kispadon helyet foglalt egy putnoki fiatalember, nevezetesen Galambosi Máté, aki sérülés miatt ma nem játszhatott. Reméljük hamarosan felépül és a tavaszi visszavágón a pályán is láthatjuk őt.

ÖSSZEGZÉS

Nem brillíroztunk ugyan a mai napon, de nyertünk. Volt már ebben a szezonban több olyan meccsünk, ahol csillagos ötöst érdemlően futballoztunk és mégis kikaptunk. Azt kell mondani, a mai győzelmünkhöz a ma nyújtott teljesítmény is elég volt és ez most a legfontosabb. Ráadásul ne menjünk el szó nélkül a mellett a statisztikai adat mellett, hogy a mai ellenfelünk eleddig 14 mérkőzésen mindössze 14 gólt kapott, ami 1-es gólátlagot jelent. Nagyon masszív a védekezésük, amit jól példáz, hogy a legutóbbi 5 (!) meccsükön összesen 2 gólt kaptak, azaz 540 perc alatt összesen kétszer rezegtették meg a hálójukat, amire mi 90 perc alatt képesek voltunk.
Na többek között ezért is megsüvegelendő ez a mai eredmény, ennek a jól megszervezett, fiatal csapat legyőzése!

SZÉP VOLT SRÁCOK! HAJRÁ PUTNOK!!!

2-0

IMG_1015
Jakab Árpád sporttárs végig kézben tartotta a mérkőzést

A csodás fotókat Guba Krisztián készítette, nagyon köszönjük neki!!!TABELLA
 
15 forduló elteltével, az őszi “odavágók” során gyűjtött 26 ponttal, 8 győzelemmel, 2 döntetlennel, 5 vereséggel jelenleg a tabella 5. helyén állunk. A múlt hétig úgy tűnt az 5. helyért a Füzesgyarmatot sikerülhet majd legyűrni, ám végül a Sényőt előztük be a pontversenyben több győzelmünknek köszönhetően. A szabolcsiak egyébként Jászberényben kaptak ki minimális különbséggel úgy, hogy szinte végig emberhátrányban játszottak.
A forduló egyébként nagyon szoros meccseket és kevés gólt hozott, a mezőny fele be sem tudta venni az ellenfele kapuját. Jó megélni, hogy mi a másik, gólszerzős felében vagyunk. A Tiszaújváros-Füzesgyarmat derbi volt az egyetlen gól nélküli mérkőzés, ami azt is jelenti, hogy a békésieken két pontot is hoztunk a hétvégén.
Az alsóház egyre mélyebb kontúrral rajzolódik ki, amit tovább erősít, hogy az utolsó öt csapat egységesen nem szerzett pontot a mai napon.
  Tabella ősz 2018-19
A 15. FORDULÓ ÖSSZES EREDMÉNYE
Mérkőzések 15-1

KÉREM A  KÖVETKEZŐT

Idei utolsó tétmérkőzését a jövő héten vasárnap játssza csapatunk. A 16. forduló lényegében már a tavaszi első forduló lenne, melyet az MLSZ döntése értelmében egységesen minden évben előre hoznak.

PUTNOK FC – DEBRECENI EAC
Időpont: 2018. NOVEMBER 25. VASÁRNAP 13:00
Helyszín: Várady Béla Sportközpont

TÁMOGATÓINK

Nagy köszönettel tartozunk a Putnok FC-nek támogatást nyújtó helyi vállalkozóknak!

 • Barkácsbolt Putnok – Nagy Zoltán
 • Krisz-Kraksz Papírbolt – Guba Krisztián
 • Hami-Shop – Dobák Balázs
 • Molnár Gyula – Zöldség-Gyümölcs
 • Norbi Sarki Húsboltja – Demény Norbert
 • Kuci Élelmiszer – Galyas Edit “Husi”
 • Ezerszáz Kft. Goods Market Putnok
 • Pizza-Bár – Sáfrányné Héthy Erzsébet
 • Vekni Kft. Putnok
 • Élel-Mister Vegyesbolt
 • Gesztenyés Söröző – Madarászné Fóris Erika
 • Polónium Kft. Budapest
 • Markovics László
 • Biotech Óbuda
Zöldség-gyümölcs
TÁMOGATÓNK: MOLNÁR GYULA ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS

szlogen

Válasz írása