Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: NAGY ÁTALAKULÁS A PUTNOKI KERETBEN

Egyáltalán nem megszokott a labdarúgó csapatoknál, hogy a téli átigazolási időszakban túlságosan nagy játékosmozgás történne, a vezetőedzők általában szeretik egyben tartani az őszi keretet és csak azokra a posztokra igazolni, ahol igazán szükséges. A Putnok FC sem szokott túlságosan aktív lenni a téli átigazolási piacon, de az utóbbi napokban, hetekben bizony számos változás történt csapatunknál.

A tegnap közzétett cikkünkben megemlítettük, hogy 8 játékos hagyta el a Putnok FC csapatát és 3 érkező biztosra vehető. Ezekből a számokból is megállapítható, hogy komolyan átalakul csapatunk kerete, főleg úgy, hogy a távozók nagy része alapembernek számított együttesünknél. És hol van még az átigazolási időszak vége….

Mai írásunkban a 8 távozóról számolunk be olvasóinknak.


tucsa

2019. július 1-jén igazolt Putnokra és összesen 10 meccsen jutott lehetőséghez Tucsa Róbert. A 21 éves belső védő a szezonban 4-szer volt kezdő, 6-szor csereként szállt játékba és összesen 1 gólt szerzett. Kriston Pilu Balassagyarmaton például csatárt játszatott a hórihorgas játékossal, de több alkalommal a középpályán segítette csapatunkat.

nemes_milan

Fél évig volt csapatunk játékosa az elsősorban bal bekk és bal szélső pozícióban bevethető Nemes Milán. Az élvonalt is megjárt labdarúgó 16 alkalommal ölthette magára a Putnok mezt, gólt nem szerzett de négy olyan meccsen is pályára lépett amit gól nélkül hozott le a csapat. Milán remekbe szabott beadásai és szögletrúgásai sokszor hozták helyzetbe társait, de higgadt cselei is emlékezetesek maradnak a putnoki szurkolók számára.

elek_istvan

Még nem volt 18 éves, amikor Putnokra igazolt Elek István, aki csapatunk második számú kapusa volt másfél éven keresztül. Tavaly tavasszal, Egyed Balázs szezonbeli távozása után 3 mérkőzésen védte a putnoki kaput, melyből egyet megnyertünk, egyszer ikszeltünk és egy alkalommal vereséget szenvedtünk.

nyitrai_david

Csapatunk alapemberének számított a tavaly nyáron Putnokra szegődő Nyitrai Dávid, aki jobb oldali védőként és jobb szélsőként kapott szerepet. A 27 éves játékos az őszi 17 bajnoki meccsből 16-szor volt kezdő (egyszer eltiltás miatt nem játszott) és pályára lépett a Paks elleni kupamérkőzésen is. Bátor cselei, harciassága és küzdőszelleme igazán hiányozni fog csapatunkból a tavasz során.

pomozi

Távozott Putnokról csapatunk első számú kapusa, Pomozi Zoltán is. A 19 éves portás Putnokra érkezése előtt mindössze egyszer védett felnőtt csapatban (akkor is csereként), nálunk viszont alapembernek számított. Az összes őszi mérkőzésen Ő védte a putnoki kaput. Szó szerint így volt, hisz a meccseinken számos ziccert fogott meg, többször hárított bravúrosan és a tizenegyesölő kifejezés sem túlzó a fiatalembernél. Nem kétséges, hogy mennyire tehetséges, nagy jövő áll még előtte…

illes_richard

Egy nagyon rutinos középpályást, Illés Richárdot sem láthatunk már tavasszal Putnok mezben. A 28 éves játékos két ízben is szerepelt városunk csapatában. A 2012/13-as szezonban a Putnok VSE NBII-es keretének tagja volt, majd 2016. nyarán ismét ide vezetett az útja és 3,5 évig csapatunkat erősítette. Elsősorban védekező középpályás szerepkörben futballozott, de jobb oldali védőként is remekül helyt állt. Ricsi rendkívül jó erőnléti állapotáról és mentálisan erejéről híres, szinte elnyűhetetlen játékos, akinek a lábaiban jó pár száz kilométer van már. A védekező feladatain túl az ellenfél kapujánál is jeleskedett, az elmúlt három és fél szezonban 8-szor talált az ellenfelek kapujába.

toth

Másfél évet futballozott Putnokon a 4-es szám birtokosa Tóth Szabolcs, aki a KBSC NBII-es alakulatától érkezett hozzánk 2018 nyarán. Alapvetően jobb szélső védő a posztja, de sebessége miatt a jobb szélen is szívesen foglalkoztatta Koszta Péter, majd Kriston Pilu is. Itt léte során 43 mérkőzésen lépett pályára. Az őszi szezon valamennyi meccsén kezdőként kapott lehetőséget, amellyel igyekezett is élni. Védő létére nagyon jól mozgott az ellenfelek kapuja előtt, gyorsaságával nehezen vették fel a versenyt riválisai. Számos gólpasszt osztott ki társainak és a másfél év alatt 4 gólt termelt.

illes_gabor

A Tiszaújvárosból Putnokra igazoló bal hátvéd 3-szor kezdőként, 4-szer csereként segítette csapatunkat, 2019. október 12-én lépett pályára utoljára putnoki színekben. Gábor pontrúgásai “életveszélyesek”, kiváló rúgótechnikájának köszönhetően a társak fejére, lábára tudta varázsolni a labdát.


Mind a 8 labdarúgónak köszönjük az itt töltött időszakot, hogy segítették csapatunkat a minél jobb eredmények, győzelmek elérésében. Jövőbeli pályafutásukhoz sok sikert és sérülésmentes szezonokat kívánunk!

Válasz írása