Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ÁTIGAZOLÁS: NÉGY JÁTÉKOS ÉRKEZÉSÉT JELENTETTÉK BE

A korábbi évek gyakorlata szerint 2020. július 1-jén nyitott a nyári átigazolási szezon a labdarúgó bajnokságokban, de ezúttal nem augusztus 31-én, hanem jóval később, szeptember 22-én éjfélkor fog zárulni. Az extrém hosszú átigazolási időszakra a koronavírus-járvány miatt volt szükség, hisz az NBI például csak augusztus 15-én fog elrajtolni. Az NBII-es és az NBIII-as bajnokság viszont már augusztus 2-án kezdődik így a csapatoknak csipkedniük kell magukat ha minél előbb kész kerettel szeretnének neki vágni a küzdelmeknek.

A Putnok FC szakmai vezetése egyelőre négy játékos leigazolását jelentette be, de a következő napokban újabb labdarúgók bejelentése várható. Nézzük ki az a négy labdarúgó aki az előttünk álló bajnoki idényben már a Putnok csapatát fogja erősíteni.

Átigazolási hírek17J


Az átigazolási szezon első igazolása Pataki Roland, aki az ESMTK-tól érkezett hozzánk. A 21 éves támadó az Ózd kizárása után az elmúlt télen került a fővárosi alakulathoz, ahol a csonkára sikerült tavaszi idény miatt csak egyszer léphetett pályára a Gyöngyös elleni mérkőzésen. Fiatal kora ellenére már jó pár harmadosztályú csapatban futballozott, az “ózdi korszak” előtt a Csorna, a Salgótarján, az Ajka és a REAC játékosa is volt. A Vasas-nevelésű fiatalember már az utánpótlás korosztályú csapataiban is ontotta a gólokat, 65-ig meg sem állt, de a felnőtt pályafutására is büszke lehet, amely során 38-szor volt eredményes. Egy igazán kellemetlen játékos, aki komolyan meg tudja keseríteni a védők életét, amit edzőmérkőzéseken már mi is megtapasztalhattunk… Újdonsült csatárunknak jó fizikai adottságai vannak és a labdával is jól bánik, magassága ellenére gyors és láthatóan az erőnléti állapota is rendben van. Tegnap a KBSC-vel játszott edzőmérkőzésen komoly riválisai akadtak a kék-sárgák védelmében, de így is megeresztett egy remek lövést, amit Horváth László csak bravúrral tudott védeni.

Pataki Roland


“Végy egy jó kapust!” – tartja a mondás. Nos mi vettünk egy jó és fiatal kapust Pápai Krisztián Marcell személyében. A Mezőkövesd nevelésű, de pályafutása nagyobb részét Diósgyőrben töltő hálóőr mindössze 19 éves, de korát meghazudtoló komolysággal és érettséggel áll hozzá a labdarúgáshoz. Az igazán meglepő, hogy már 15 éves (!) korában leülhetett a DVTK tartalékcsapatának kispadjára, majd 17 évesen védte először csapata kapuját a DEAC elleni bajnoki mérkőzésen. Az elmúlt év tavaszán is Ő állt a DVTK II. kapujában, amikor a Várady Béla Sportközpontban hátrányból, Czető Márk egy percen belüli két fejesével, 2-1-re legyőztük a diósgyőri fiatalokat. Reméljük annál kellemesebb emlékeket fog “összegyűjtögetni” putnoki pályafutása során, amire látva a tegnapi, KBSC elleni produkcióját meg is van minden esély. Az első félidőben játszott és több bravúros védést is bemutatott, látszik hogy magabiztos, nyugodt, kézzel és lábbal is jól bánik a labdával, egy biztos pontja lehet a védelmünknek.

Pápai Krisztián Marcell


Csicsvári Milán szép lassan megkaphatja az örök visszatérő címet, hisz 2017 és 2018 nyara után harmadjára is Putnokra igazolt. A 24 éves belső védő az előző szezont a Tállyán töltötte, ahol 19 mérkőzésből 17-szer volt kezdő, 2 alkalommal pedig csereként kapott lehetőséget. 5 olyan mérkőzést játszott a Tállya színeiben amikor nem kapott gólt a csapata. A pályafutását Sátoraljaújhelyen kezdő, majd az Újpestben, Diósgyőrben és Cigándon is megforduló labdarúgót igazán nem kell bemutatni a putnoki drukkereknek, hisz összesen 34 alkalommal játszott már csapatunkban. Amióta nem láttuk komoly átalakuláson ment át fizikálisan és saját elmondása szerint mentálisan is. A Putnok FC nemrég kinevezett edzőjének Fehér Balázsnak pedig különösen a védelem tengelyében komoly, érett gondolkodású és mindig 100%-ra törekvő játékosokra van szükség. Reméljük a kereslet és kínálat az Ő esetében (is) találkozik és érkezésével stabil lehet a védelmünk.

Csicsvári Milán


Ha Milánra azt mondtuk nem szorul bemutatásra, akkor mit mondjuk Madarász Jánosra, aki szintén harmadszor igazol Putnokra. Vele kapcsolatban elmondhatjuk, hogy ez már egy “megpecsételetlen házasság” klub és játékos között, ahol a két fél többször tért külön utakra, de valahogy mindig egymásra talál. Hihetetlen még kimondani is, hogy 12 évvel ezelőtt, 2008. augusztus 9-én lépett pályára először akkor még a Putnok VSE játékosaként csapatunkban. Hamar a szurkolók kedvencévé vált, akik sajnálattal vették tudomásul hogy 3 év után Sajóbábonyba igazolt, majd egy év után az Edelény játékosa lett. Ott két szezont töltött, hogy aztán 2014 nyarán másodjára is Putnokra tegye át székhelyét. 4,5 szezonban 30 gólt szerzett pedig egy komoly sérülés miatt hónapokat hagyott ki. A második Putnok-korszak után fél évig Ózdon focizott, majd a Sajóbábony játékosaként bajnoki címet szerzett a Megye I-ben. A szíve ismét “hazahúzta”, harmadik alkalommal is igent mondott és újfent a Putnok labdarúgója lett. Ismerve a képességeit, a futballhoz való hozzáállását bízunk abban, hogy teljesítményével sok örömet szerezhet a szurkolóinknak és hasznos tagja lehet sikerre éhes csapatunknak.

Madarász János


A csapatunktól távozókkal egy külön cikkben foglalkozunk majd, de elöljáróban annyit azért elárulunk (más sajtóforrásokban már több hír is napvilágot látott), hogy Katona Bence, Nyisalovits Donát, Arday Dominik, Lékai Soma, Vajda Roland, Kercsó Bence, Takács Tamás és Kismarton Balázs a következő szezonban már nem nálunk fog focizni.

Válasz írása