Hírek

“PUTNOKFC.HU A HÍREK OTTHONA”

ÁTADTÁK A VÁRADY BÉLA SPORTKÖZPONTOT, GÁLÁZOTT A VASAS

Nagy érdeklődés mellett végre ünnepélyes keretek között is átadásra került az elmúlt év során felújított Várady Béla Sportközpont! A széppé varázsolt létesítmény átadása során a leginkább várt esemény a Putnok FC és a Vasas FC barátságos mérkőzése volt, ami elsősorban a sportközpontunk névadójának emléke előtt volt hivatott tisztelegni.

Varady-BelaForrás: 24.hu

Eredetileg március végén került volna sor az átadóra, ám akkor az időjárás, egész pontosan a hóhelyzet közbeszólt és tegnap is volt miért izgulni a szervezőknek, mert a kapunyitás előtt félórával egy zápor is bejelentkezett a rendezvényre. Ha a felhők nem is, de az eső szerencsére hamar továbbállt, így a Várady Béla Sportközpont kapunyitásakor már nem volt szükség esernyőkre. Nagy örömünkre sok Vasas illetve Várady Béla drukker látogatott el az átadóra, akik közül többen személyesen látogatták meg ez egykori kiváló labdarúgó szülői házát is.

IMG_8782

16:45-től kezdődött el az ünnepi ceremónia a putnoki Serényi László Általános Iskola növendékeinek, a Kiscsillag Mazsorett tánccsoport bemutatójával, akik csillogó szemekkel, büszkén adták elő remek produkciójukat a zöld gyepszőnyegen.

IMG_8720

IMG_8731
Az ifjú hölgyek után Tamás Barnabás, Putnok város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, külön tisztelettel Várady Béla kedves feleségét, testvérét és családját, akik szintén ellátogattak a jeles eseményre.

Ezt követően Török Dezső ünnepi köszöntője következett, aki beszédében gratulált a létesítményhez, megköszönte a szép számú közönségnek, hogy a foci vb helyett a Várady Béla Sportközpontba látogattak és nem rejtette véka alá azt sem, hogy a hamarosan kezdődő barátságos mérkőzésen borsodiként a Putnoknak szurkol!

IMG_8771

A köszöntők végén bevonultak a csapatok, játékvezetők a pályára, kísérőik a Sajóvölgye Focisuli ifjú labdarúgópalántái voltak. Mindkét együttes játékosai és kísérőik a klubjuk színét szimbolizáló lufikat tartottak a kezükben, így még látványosabbra sikeredett a bevonulásuk.

IMG_8796

Tamás Barnabás polgármester két korábbi Putnok játékosnak, a labdarúgást tavaly abbahagyó Marcinaskó Marcellnek és a kezdőben pályára lépő Fehér Balázsnak egy-egy névre szóló mez átadásával köszönte meg a putnoki labdarúgásért tett fáradozásait és elkötelezettségét. Marcell nem tudott jelen lenni, így helyett édesanyja vette át a mezt és köszönte meg a fia nevében kedves szavakkal a szép gesztust.

IMG_8835

IMG_8836

Ezzel a mezek átadása még nem ért véget, ugyanis Vaskó Tamás, a Vasas csapatkapitánya pedig egy Várady Béla Vasas-mezt nyújtott át városunk első emberének, amit a publikum óriási tapssal fogadott.

IMG_8871

Az ünnepélyes ceremónia leglátványosabb pillanata az volt, amikor a Vasas és a Putnok játékosai, a játékvezetők valamint a Sajóvölgye Focisuli labdarúgói egyszerre engedték fel az égbe a piros-kék és a kék-fekete léggömböket.

IMG_8852

Miután Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője elvégezte az ünnepi kezdőrúgást, kezdetét vette a találkozó.

IMG_8882

A Vasas FC a komplett NBI-es keretével tisztelte meg a barátságos mérkőzést, így a kezdőjük is nagyon “ütős” volt. Nagy köszönet a Vasas vezetőségének és játékosainak, hogy eljöttek, megtiszteltek minket putnokiakat azzal, hogy idelátogatták és másodjára is vállalták a stadionavató mérkőzést!
A Putnok FC alapcsapata kiegészülve korábbi Putnok labdarúgókkal és a Sajóvölgye Focisuli U19-es csapatának játékosaival vágott neki a stadionavató derbinek.

Vasas FC: Póser Dániel, Czingráber Máté, Vaskó Tamás, Szilágyi Zoltán, Laczkó Zsolt, Murka Benedek, Egerszegi Tamás, Kovács Milán, Barczi Dávid, Ádám Martin, Gaál Bálint
Vezetőedző: Ferenczi István

Putnok FC: Málik Mihály, Szemere Balázs, Nagy Csaba, Nyisalovits Donát, Péchy Tamás, Tóth Szabolcs, Zimányi Ádám, Csirszki Martin, Sápi József, Fehér Balázs, Madarász János
Vezetőedző: Koszta Péter

Cserék: Lubos Kamenár (46′), Vit Benes (46′), Tóth Olivér (46′), Rákos Bence (46′), Vida Máté (46′), Király Botond (46′), Rabatin Richárd (46′), Kovács Dávid (46′) ill. Asztalos Gábor (70′), Takács Tamás (46′), Pogonyi Dominik (46′), Tóth József (46′), Szilágyi Viktor (46′), Lovasi Dávid (46′)

IMG_8817

A Vasas játékosai az első pillanatoktól fogva jelezték, hogy barátságos mérkőzés ide vagy oda, ők bizony úgy szeretnének tisztelegni Várady Béla emléke előtt, hogy hozzá méltó szinten és lelkesedéssel futballoznak a találkozón. Ugyanezt a célt tűzte ki a putnoki legénység is, csak hát a két osztálynyi különbség (nagy sajnálatunkra a 2018/19-es idényben nem az élvonalban fog szerepelni a Vasas) hamar megmutatkozott egyéni és csapat szinten is.

Mire mi igazán játékba tudtunk lendülni, már kettővel ment a Vasas, Murka Benedek a 8., míg Ádám Martin révén a 12. percben talált a kapunkba. Az igyekezet ugyan megvolt a részünkről, de a gépezet recsegett-ropogott, így nem láthattunk olyan gólt, amit hajdan Várady Béla vágott az ellenfelek hálójába. Pedig a motiváció megvolt, hisz a vendégszektorban helyet foglaló Vasas-drukkerek kitartóan skandálták: „Béluska, Béluska, úgy lő, mint a géppuska”. Nos erre a biztatásra inkább a piros-kék mezesek hallgattak (nekik is szánták valójában), hisz a félidő végéig újabb két találattal terhelték meg a kapunkat. A 27. percben Gaál Bálint volt eredményes büntetőből, míg a szünet előtt pár perccel Barczi Dávid “Neymar-os” zsiványsággal járt túl Málik Mihály eszén.

IMG_8916

A félidőt követően a Vasas 8-as, a Putnok 5-öt cserélt. Mindkét együttes több utánpótlás játékost küldött harcba, akik előtt ez egy jó bizonyítási lehetőség volt a szakmai stábok előtt. Az kétségtelen tény, hogy a fővárosiak ebben a korosztályban is előrébb állnak, de jó volt látni, hogy a pályára lépő Sajóvölgyés fiatalok közül többen is jól szálltak játékba. Különösen Szilágyi Viktor és Pogonyi Dominik mutatta meg, a későbbiekben lehet rájuk számítani, de Takács Tamás, Tóth József és Lovasi Dávid is bemutatott több szép megmozdulást. A két csapat közötti olló az eredmény tekintetében tovább nőtt, Gaál Bálint újabb két góljával már 6-0-val ment a Vasas.

IMG_8961
A becsületgólt az ellene megítélt büntetőből Zimányi Ádám vágta be nem is akárhogyan. A léc alá lőtt tizenegyesgólt még Lionel Messi sem rúghatta volna szebben. Lehet, hogy a putnoki Veronra (Zimire) az argentinok is felfigyelnek… Sosem lehet tudni.
A hátralévő húsz percben a Vasas még kétszer köszönt be Kovács Dávid és Murka Benedek révén, a két gól között azonban Tóth Joci kiváló ütempasszából Tóth Szabolcs volt eredményes, aki közelről vette be Lubos Kamenár kapuját.
A végeredmény így 2-8!

Putnok FC – Vasas FC 2-8 (0-4)
Gólszerzők: Zimányi Ádám, Tóth Szabolcs ill. Murka Benedek (2), Ádám Martin, Gaál Bálint (3), Barczi Dávid, Kovács Dávid

IMG_9077

A Sportközpont átadása a helyi labdarúgás ünnepe volt és egyben megemlékezés a névadóról, Várady Béláról, aki Putnokon kezdte pályafutását, majd a Vasasban ért a csúcsra, ott szerzett elévülhetetlen érdemeket, ért el fantasztikus sikereket és írta bele a nevét végérvényesen a magyar labdarúgás történelemkönyvébe.
Jó érzés volt látni a sok-sok szurkolót a meccs közben, majd a két tábor összetalálkozását a mérkőzést követően. Ünnepi és méltó pillanatok voltak ezek, egy fejezet lezárása, de inkább kezdete. Reméljük még sok örömöt, sikert átélhetünk a Várady Béla Sportközpontba és a Putnok FC játékosai a következő szezonban is méltó teljesítményre lesznek képesek elődjeiknek!
A Vasas FC-nek sikeres szereplést és a kitűzött céljuk teljesítését kívánjuk a másodosztályban!

HAJRÁ PUTNOK! HAJRÁ VASAS!

IMG_8943

Válasz írása